Ha a keresztség a keresztelés megtörténtének pillanatában minden addigi bűnt eltöröl,miért gyerekkorban kell megkeresztelni az ártatlan gyermekeket? Miért nem halálunk előtt szokás keresztelni, hogy bűnök nélkül léphessük át Isten országának kapuját?
Mert a gyerek is az eredendö bünnel születik, ezt törli el a keresztség.
Másrészt sok ember nem is tudna a halála pillanat elött keresztelkedni, mert nem tudja elöre, hogy meg fog halni.
Harmadszor az élet során tudatosan elkövetett bünöket nem törli el a keresztség,
Nos az az igazság, hogy a gyermekkori keresztelésnek semmi értelme, bármit is fűznek hozzá magyarázatként. Ez egy visszamaradott, bent ragadt szertartás, aminek semmi köze a valósághoz.
Értelmetlen, hiszen, ha valaki gyermekként hal meg az ígyis-úgyis mindenképp az Isten országába jut.
Értelmetlen, hiszen felnőtt korára a legtöbben hitetlenek lesznek, jobb esetben kevesen vallásosak vagy más keresztény vallásban találják meg a hitet.
Na már most, ha már egy eleve kétes egyházban történik a keresztelés, mitől lenne az igaz vagy Istentől való és elrendelt? Semmitől. Hitelét vesztette az egész. A gyermek keresztelés a valóságban semmit nem jelent. A keresztelés semmilyen bűnt nem töröl el. Egyedül csak is Jézus bocsáthatja meg a bűnöket annak, aki hozzá fordul őszinte, alázatos bűnbánó megtört szívvel!!!
"Értelmetlen, hiszen, ha valaki gyermekként hal meg az ígyis-úgyis mindenképp az Isten országába jut."
Ezt a Bibliából is tudnád idézni, vagy csak a te véleményed közlöd isteni igazságként? :)
"A keresztelés semmilyen bűnt nem töröl el."
Ez érdekes, mert bár előbb állítottál valami jelentőst bármilyen bibliai hivatkozás nélkül, most is állítasz valamit, amire én ezt találtam:
"Általa ment el a börtönben lévő lelkekhez is, és hírt vitt nekik, akik egykor engedetlenek voltak, amikor Noé napjaiban Isten türelmesen várt a bárka készítésekor. Ebben kevés, szám szerint nyolc lélek menekült meg a vízen keresztül. Ez előképe a keresztségnek, amely most megment titeket. Ez nem a test szennyének eltávolítása, hanem tiszta lelkiismerettel Istennek adott ígéret Jézus Krisztus feltámadása által"
Az író itt elég egyértelműen írja, hogy a keresztség éppúgy törli el a lélek szennyét, mint az özönvíz tette Noé idejében.
Konkrétan idéztem, hogy a keresztség eltörli a bűnöket. Miért nem hiszel a Bibliának?
Azt pedig előttem hozzászóló bemutatta, hogy gyermekeket is megkereszteltek. Vagyis elég valószínűtlen, hogy sehol se voltak akkoriban gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!