Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyesek számára miért olyan...

Egyesek számára miért olyan nehéz elfogadni, hogy létezik Isten?

Figyelt kérdés

2023. márc. 27. 07:14
1 2 3 4 5 6
 31/53 Darkmoon80 ***** válasza:
65%

"És megint csak arra tudok kitérni, hogy a Biblia jó maga is alátámasztja a tudományos tényeket."

Valamennyi "csoda" ellentmond a tudományos tényeknek (vízen járás, feltámadás, mennybe menetel, kenyér szaporítás, gyógyítások, vagy akár az ószövetségi történetek /teremtés, özönvíz, Bábel tornya a nyelvekkel/).

---

"sokan hisznek a gonosz szellemekben és van, aki kommunikál is velük. "

1, sokan hisznek... (érvelési hiba)

Sokan meg nem hisznek, mivel tényszerűen még semmilyen igazolás sincs a létezésükre sem a velük való kommunikálásra.

2, "Ha ők léteznek, akkor Istennek is léteznie kell."

Miért? Logikailag hibás következtetés. Egyrészt a feltételezett szellemek létezése nem jelenti Isten létezésének szükségszerűségét, másrészt a Bibliában leírt Istennel éppen ellentétes a megidézhető/kommunikáló szellemek létezése.

Ilyen szellemek létezése sokkal inkább a természeti népek hiedelemvilágával áll rokonságban.

3,

"Véleményem. szerint."

Ezt, jó hogy azért odaírtad. Magánvéleményed természetesen lehet ez.

2023. márc. 28. 18:01
 32/53 anonim ***** válasza:
67%

"Amivel talán érvelni tudok még Isten létezése mellett, az az, hogy sokan hisznek a gonosz szellemekben és van, aki kommunikál is velük. Ha ők léteznek, akkor Istennek is léteznie kell. Véleményem. szerint."

Sokan hisznek tündérekben, reikiben, vámpírokban, csakratisztításban, de még a facebookos magdi jósnőben is. Ezek is igazak akkor? Nem beszélve az összes többi vallásról, akik hisznek, az mind igaz? Milyen érvelés ez már? :D

2023. márc. 28. 19:21
 33/53 KZitus ***** válasza:
16%

Ahogy a Biblia írja, úgy elhiszed?

Maga Isten kijelenti: „én vagyok Isten és nincsen több; Isten vagyok, és nincs hozzám hasonlatos. Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, a mik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat . . . nem csak szóltam, ki is viszem, elvégezem, meg is cselekszem!” Ésaiás 46:9–11; 55:10, 11

Akik tagadják Isten létezését, azok elgondolkodhatnak a napjainkban zajló világeseményeken, amelyek részletesen le vannak írva a Bibliában. És össze lehet vetni azzal, amit Isten mond magáról Ézsaiás által az idézetben.

A zsoltáríró Dávid ezt írta: „Azt mondja a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak, útálatosságot cselekedtek.” Másrészről a bölcs ember alázatosan elismeri a Teremtőt éppen úgy, ahogy Ésaiás próféta tette: „így szól az Úr, a ki az egeket teremté; Ő az Isten, a ki alkotá a földet és teremté azt és megerősíté; nem hiába teremté azt, hanem lakásul alkotá: Én vagyok az Úr és több nincsen!” Zsoltárok 14:1; Ésaiás 45:18.

Szóval akik tagadják Isten létezését, jó lenne ha újra utána néznének, kutatnának ebben a témában, előítélet nélkül, mert hamarosan MINDANNYIAN szembe találjuk magunkat a Teremtőkkel, és akkor választ kell majd adnunk magunkért! Ez olyan bizonyos, mint az, hogy ezeket a sorokat olvasod.

2023. márc. 28. 19:35
 34/53 KZitus ***** válasza:
21%
...ezért írtam a végén a sorokat: Pál apostol szavai miatt: „mindegyikünk önmagáról fog számot adni az Istennek” Róma 14:12
2023. márc. 28. 19:39
 35/53 anonim ***** válasza:
76%

Ha létezik, Zitus!

De mit csinálsz, ha a Tollaskígyónak kell majd számot adnod?

2023. márc. 28. 19:42
 36/53 anonim ***** válasza:
81%

"Maga Isten kijelenti"

Nem, egy könyvben írják hogy mit jelent ki.

Ahogy a Harry Potterben Hermione is rengeteg mindent kijelent, mégsem letezik.

2023. márc. 28. 19:52
 37/53 anonim ***** válasza:
94%
Zitus évek óta nem érti,hogy ha a biblia igazságának bizonyítására csak a biblia áll rendelkezésre az elfogadhatlan.De csak hajrá,a gyakorizós térítéssel is első osztályú jegy jár a feltámadáshoz.
2023. márc. 29. 07:31
 38/53 anonim ***** válasza:
92%
A hindu vallás szerint több mint 30 millió isten létezik. Ezek közül hánynak a létezését hiszed el? Mert gondolom, egyet sem, te csak a keresztények által kreált egy darab istenben hiszel. Szóval magadnak is felteheted a kérdést, hogy miért olyan nehéz elfogadni neked, hogy istenek MILLIÓI léteznek, nem csak egy? Mert ha egyben hiszel, akkor mindben hinned kell! Ha a többiben nem hiszel, akkor viszont pontosan érted, hogy mások miért nem hisznek a te istenedben sem. Hiszen te se hiszel másokéban!
2023. márc. 29. 18:17
 39/53 KZitus ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

A TÖRTÉNELEM folyamán voltak olyan férfiak, nők és gyermekek, akiknek igazi volt a hitük. Jó jelző az „igazi”, mivel több millió más ember is kimutat valamilyen hitet, ami inkább a hiszékenységhez hasonlít; megfelelő alap vagy ok nélkül készek hinni. Az ilyen hit gyakran hamis isteneket vagy imádati formákat foglal magában, amelyek nincsenek összhangban a Mindenhatóval, Jehovával, és az ő feltárt Szavával. Pál apostol ezért írta: „nem mindenkié a hit!” 2Thessalonika 3:2.

2023. márc. 29. 23:15
 40/53 anonim ***** válasza:
94%

"megfelelő alap vagy ok nélkül készek hinni. "

Pontosam úgy, ahogy a keresztények is teszik.

2023. márc. 30. 06:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!