Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyesek számára miért olyan...

Egyesek számára miért olyan nehéz elfogadni, hogy létezik Isten?

Figyelt kérdés

2023. márc. 27. 07:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
89%

Úgy általában azért nem szoktuk elfogadni, ami miatt te sem hiszel Visnu, Krisna, Zeusz és Thor létezésében.

Amint mutatsz rá egy picit is hiteles bizonyítékot, vagy érvelési hibától mentes magyarázatot, azonnal el fogom fogadni, hogy létezik az általad mondott istenség.

2023. márc. 27. 11:00
 12/53 anonim ***** válasza:
89%

Azért, mert nagy valószínűséggel nem létezik.

Hívő, keresztény ember voltam. A Bibliát többször végigolvastam, prédikáltam egy neoprotestáns gyülekezetben, imádkoztam, stb. de most belegondolva semmilyen egyértelmű bizonyítékot nem kaptam arra, hogy valamilyen istenséggel lennék kapcsolatban.

Semmi sem igazolja, hogy van Isten, viszont elhiszem, hogy sokan szeretnék, hogy létezzen, mert az istenhit számos embernek ad erőt az élethez, pl. biztosan vannak olyanok, akik a szeretteik elvesztésének a feldolgozását istenhittel könnyebben élik meg.

Én azonban nem ringatom magam ilyen hiedelembe, számomra ez mese. Aki meghalt, az többet nem jön vissza, azzal többet nem találkozunk. Számomra éppen a halál ad motivációt az élethez. Egyszer élek, aztán vége van. Mindennek.

2023. márc. 27. 11:11
 13/53 anonim ***** válasza:
96%
Mivel ertelmetlen es be van bizonyitva az evolucio. Meg miert pont a "mi" istenunk letezne es mas kulturae nem? Vagy mindenkinek kulon van es osszedumaltak h ki mit teremt? Ha meg tobb van es utik egymast akkor melyik a "jo". Hulyeseg az egesz.. emberek hitegetese, lehuzasa. Egyeseknek menekulo ut, ugy mint masnak a drog.
2023. márc. 27. 11:38
 14/53 anonim ***** válasza:
96%
mert olyan formaban ahogy a keresztenyseg papolja nem letezik
2023. márc. 27. 11:47
 15/53 NTBS ***** válasza:
94%
Mert tapasztalati úton nincs bizonyíték a létezésére.
2023. márc. 27. 15:15
 16/53 anonim ***** válasza:
93%

Napi hittérítőnket hallották.

És most sport...

2023. márc. 27. 20:27
 17/53 anonim ***** válasza:
20%
Nem mindenkinek adatik meg.
2023. márc. 27. 20:51
 18/53 anonim ***** válasza:
95%

"Napi hittérítőnket hallották."

Engem valahogy nem győzött meg 🤔😀

2023. márc. 27. 20:55
 19/53 A kérdező kommentje:

Aki abban reménykedett, hogy majd vitázunk egy jót a kérdés témáját illetően, az sajnos csalódni fog. Engem itt csak a véleményeitek érdekeltek.

Köszönöm a hozzászólásokat.

2023. márc. 27. 21:10
 20/53 anonim ***** válasza:
4%
6-os: az nem elég ráutalás, hogy két láthatatlan valamiből létrejön egy gondolkodó ember? De mivel bizonyítani egyiket sem lehet, tehát marad a hit, amit meg kell hagyni mindenkinek. Ki hisz benne, ki nem.
2023. márc. 28. 12:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!