Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyónhatok, ha szexuálisan...

Gyónhatok, ha szexuálisan aktív vagyok?

Figyelt kérdés

Katolikus keresztény vagyok. A jelenlegi párommal feküdtem csak le, senki mással, tehát nem fűvel fával művelem.

A templom gyóntatószékére ki van írva, hogy aki élettársi kapcsolatban van vagy aktívan él szexualis életet, az nem gyónhat, ugyanis nyilván nem bánja, hogy megtette és ezután is folytatni fogja.

Nem tartom relevánsnak, hogy ez a szabály fennáll és egy csomó ismerősöm is van ilyen helyzetben, mégis gyónnak.

Akik még ebben vannak, ti mit tesztek?

2023. márc. 19. 18:49
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ne foglalkozz azzal, hogy a pedofil mit gondol a normális szexuális életedről
2023. márc. 19. 20:37
 12/39 anonim ***** válasza:
86%

"Megkérdeztem a ChatGPT-t, azt mondja árultátok, de voltak viták:"

Na jó, te most vagy trollkodsz, vagy tényleg ennyire hülye vagy.

Leírom újra, hátha nem voltál képes elsőre felfogni, nagyon ritka, de van ilyen.

Bűnbocsánati cédula nem létezik, nem is létezett. Búcsúcédula létezett csak. Viszont továbbra is várják az emberek a linket, ahol lehet venni.

2023. márc. 19. 20:37
 13/39 anonim ***** válasza:
62%

"Egyébként kiszálltam, a katolikusokkal való "csevegés" után mindig le kell zuhanyoznom, mert koszosnak érzem magam tőletek."

Nem, valójában az ostoba gyűlölködéstől érzed magad annak, mert rendkívül hülye vagy és rendkívül nagy gyűlölet van benned az Egyház iránt. A sátán mocska telepszik rajtad :(

2023. márc. 19. 20:39
 14/39 anonim ***** válasza:
0%

A Sátán ha létezik, jó. Mutass olyat bárhol a bibliából ahol a Sátán bántja az embert. Isten rendkívül gonosz, abból van bőven a bibliában.

Arra mit hazudtok, hogy miért lenne borzalmas a pokol, ahova azért kerülök, mert nem követem azt, akit maga a Sátán se követett és ezért lett kitaszított?

2023. márc. 19. 20:41
 15/39 anonim ***** válasza:
82%

A végére azért csak kibújt a szög a zsákból, hogy sátánista vagy :)

Bár ahhoz képest, hogy nem csevegsz többet velünk, csak visszatértél, most mehetsz újra fürdeni is.

2023. márc. 19. 20:55
 16/39 anonim ***** válasza:
0%
11es és 15ös vagyok. Nem én írtam a fürdős kérdést. Nem vagyok sátánista, csak egy egyszerű hibát hoztam az ideológiátokból, aminek nincs értelme.
2023. márc. 19. 20:59
 17/39 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, 11es és 14es voltam. Nem 15. Meg mostmár 16
2023. márc. 19. 21:00
 18/39 anonim ***** válasza:
0%
Nem értem, hogy mi köze a szexuális aktivitásnak ahhoz, hogy meggyóhatod-e a bűneidet. A házasságban élők netán nem aktívak szexuálisan? Nekik miért érvényes a gyónásuk, és az élettársi kapcsolatban élőknek miért nem? Miért kap feloldozást egy elkövetett bűne miatt az, aki házasi kapcsolatban él, és ugyanezért a bűnért miért nem kap feloldozást az, aki élettársi kapcsolatban él?
2023. márc. 20. 02:04
 19/39 anonim ***** válasza:
51%

"Megkérdeztem a ChatGPT-t,"

Szakadok 😂

2023. márc. 20. 08:20
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

18!

Nem a szexuális kapcsolat a bűn, hanem ha ezt a házasság szent kötelékén kívül gyakorold.

Bár nem vagyok katolikus, de ez teljesen logikusnak tűnni - még ha a gyónást nem is tartom annak.

2023. márc. 20. 11:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!