Van olyan aktív fórum, ahol vallási kérdésekre választ lehet kapni?
Szia!
Ez elég aktív, kérdezz bátran és szívesen válaszolunk!
Üdv. Péter
Itt korrekt válaszokat adnak, csak általában túlterheltek a válaszolók azért előfordulhat, hogy várni kell egy kicsit.
Abban ne reménykedj sehol, hogy csak jó válaszok lesznek.
Pl. a fenti plébánián az ő nézőpontjukat tudhatod meg.
Itt legalább több különböző felekezet is válaszol.
Na, beleolvastam a plébániába.
Okosak.
Nem elvakultak.
Értelemszerűen nem trollkodnak és nem is ateisták.
Szerintem érdemes őket megkérdezni.
DE!
Nem mindent tudnak jól. A természetes családtervezést pl. igencsak rosszul ismerik. Aki ebben őket követi, annak hamarosan gyereke lesz!
Aki viszont gyereket szeretne, annak megtiltják a klinikai kezelést.
És már ne haragudjanak: akinek már 3 vagy több gyereke van, annak ne ajánlják az önmegtartóztatást. Az ilyen család már teljesítette a keresztényi kötelességét, és kéretik békén hagyni a különféle tilalmakkal!
Ha nem akarnak gyereket, de még szeretnék élvezni is egymást, az 100%-ban az ő dolguk!
Ezen kívül volt pár kérdés, amire semmitmondó választ adtak.
Amint mondtam: az ő véleményük EGY vélemény.
Én a helyedben itt is kérdeznék, mert az egy vélemény sokszor kevés.
"Nem mindent tudnak jól."
Igazából a felhozott példádat is jól tudják, legalább is a Szentírás alapján helyes a meglátásuk. Az más kérdés, hogy pl. a hőmérős módszer mennyire hatásos védekezési forma, mint természetes családtervezési módszer. Mert ezzel valóban lehet vitatkozni, nyilván a semminél több, de az óvszer hatékonyságát meg se közelíti.
Egyébként a vallással kapcsolatos kérdések zömére megtalálható a válasz vagy a katekizmusban, vagy egy dogmatika könyvben.
"más kérdés, hogy pl. a hőmérős módszer mennyire hatásos védekezési forma"
EZT MONDTAM!
Ez a módszer meg se közelíti a tablettát!
De ők viszont azt írták, hogy ugyanolyan hatékonyságú. HÁT NEM!
Kíváncsi lennék, ha minden gyereket nekik kellene örökbe fogadni, aki így megfogan, akkor is ezt mondanák-e?
És ráadásul nem is tudja mindenki alkalmazni.
Szia!
Én végeztem Teológiát, kérdezz bátran!
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!