#10#
Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek az írásodon. (Jézus mint politikai bűnöző) ez juttatta a keresztre. Pont ez a lényeg, hogy Pilátus kihallgatta Jézust és nem talált benne bűnt.
Lk.23,4. Monda pedig Pilátus a főpapoknak és a sokaságnak: Semmi bűnt nem találok ez emberben.
Lk.23,14. Monda nékik: Ide hoztátok nékem ez embert, mint a ki a népet félrevezeti: és ímé én ti előttetek kivallatván, semmi olyan bűnt nem találtam ez emberben, a mivel őt vádoljátok:
Lk.23,22. Ő pedig harmadszor is monda nékik: Mert mi gonoszt tett ez? Semmi halálra való bűnt nem találtam ő benne; megfenyítvén azért őt, elbocsátom!
Jn.18,38. Monda néki Pilátus: Micsoda az igazság? És a mint ezt mondá, újra kiméne a zsidókhoz, és monda nékik: Én nem találok benne semmi bűnt.
Jn.19,4. Majd ismét kiméne Pilátus, és monda nékik: Ímé kihozom őt néktek, hogy értsétek meg, hogy nem találok benne semmi bűnt.
Jn.19,6. Mikor azért látják vala őt a papifejedelmek és a szolgák, kiáltozának, mondván: Feszítsd meg, feszítsd meg! Monda nékik Pilátus: Vigyétek el őt ti és feszítsétek meg, mert én nem találok bűnt ő benne.
#10#:"Ez juttatta őt a keresztre: ennek bizonyítéka a kereszten található felirat.
Ezt az ostobaságot és buta következtetést! Mi volt Jézus keresztjére írva és miért is???
Jézus a zsidók kirája! Rövidítve "INRI" (Iesus Nazarenus Rex Iudeorum, 'Názáreti Jézus a zsidók királya') (Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum).
Jézus a zsidók királya! Életviteli helyzete, pozíciója a maga korában sohasem indokolta vagy támasztotta alá ennek valóságát vagy akár a lehetőségét. Jézus nem lehetett volna Heródest követően e világi zsidóság királya. Mégis akkoriban ezt híresztelték. Pilátus is megkérdezte Jézust, hogy Ő e a zsidók Királya?
Jan.18;
33. Ismét beméne azért Pilátus a törvényházba, és szólítja vala Jézust, és monda néki: Te vagy a Zsidók királya?
34. Felele néki Jézus: Magadtól mondod-é te ezt, vagy mások beszélték néked én felőlem?
35. Felele Pilátus: Avagy zsidó vagyok-e én? A te néped és a papifejedelmek adtak téged az én kezembe: mit cselekedtél?
36. Felele Jézus: Az én országom nem e világból való. Ha e világból való volna az én országom, az én szolgáim vitézkednének, hogy át ne adassam a zsidóknak. Ámde az én országom nem innen való.
37. Monda azért néki Pilátus: Király vagy-é hát te csakugyan? Felele Jézus: Te mondod, hogy én király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem e világra, hogy bizonyságot tegyek az igazságról. Mindaz, a ki az igazságból való, hallgat az én szómra.
38. Monda néki Pilátus: Micsoda az igazság? És a mint ezt mondá, újra kiméne a zsidókhoz, és monda nékik: Én nem találok benne semmi bűnt.
Tehát Jézus kereszthalála, nem politikai okokból történt. A kereszten való felirat pedig nem volt más, mint egy cinikus, szarkasztikus, gúnyos, lealacsonyító, megalázó stb. célzatú felirat a rómaiak részéről. Röviden ennyi.
Pilatus nagyon helyesen egyáltalán nem vett komolyan egy zsidó ügyet.
Hozzátenném,hogy Pilatusról fennmaradt írások egyáltalán nem tartalmazták ezt a pert.
Jézus kudarcot vallott meg kellett volna váltania a világot de nem sikerült neki, dicsőségben vissza kellett volna térnie, de nem így lett.
Az egész világ megadta magát jézus antitézisének,az erő és hatalom akarásának.
#14#: "Jézus kudarcot vallott meg kellett volna váltania a világot de nem sikerült neki, dicsőségben vissza kellett volna térnie, de nem így lett."
Az a baj, hogy nem érted a lényeget. Jézus nem vallott kudarcot. Jézus váltságműve teljes mértékben sikerült és beteljesült.
Kezdjük az elején. Az ember halhatatlanságra van teremtve. A bűnbeesést követően az elbukott ember nem volt jogosult belépni az ISten Országába a Paradicsomba. Haláluk után um. várakozó gyűjtő helyre kerültek (Pokol, Seol stb.). Jézus amikor meghalt testben a kereszten lélekben, szellemben megjárta a holtak birodalmát, ahol szintén hirdette az Isten Evangéliumát, majd az igazakat magával vitte az Isten Országába a Paradicsomba. Lerombolta a halál kapuit. Attól kezdve az igazak akik krisztusi hitben halnak meg azok egyenesen ISten Országába a Paradicsomba mennek. Erre Jézus előtt nem volt lehetőség.
Ef.4,9. (Az pedig, hogy fölment, mit jelentene mást, mint hogy előbb le is szállott a föld alsóbb részeire?
1Pt.4,6. Mert azért hirdettetett az evangyéliom a holtaknak is, hogy megítéltessenek emberek szerint testben, de éljenek Isten szerint lélekben.
Ef.4,8. Ezokáért mondja az Írás: Fölmenvén a magasságba foglyokat vitt fogva, és adott ajándékokat az embereknek.
Tehát a megváltás megtörtént, az igazhitű emberek számára van megváltás.
Dicsőséges visszajövetel és feltámadás az is meglesz, de még nincs itt az ideje.
2Thess.2,3. Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
Jel.6;
9. És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak.
10. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak?
11. Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az ő szolgatársaiknak, mind az ő atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint ők is megölettek.
2Pt.3,9. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elveszszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson.
Tehát a dicsőséges visszajövetele meg fog történni, idő kérdése, hiszen a közeljövőben is lesznek még megtérők, hogy ők is elnyerjék a tökéletességet. Az antikrisztus után erre már nem lesz lehetőség. Ezért Jézus csak az antikrisztust követően fog visszajönni és megjelenni ISteni dicsőségében a Szent Angyalokkal és a feltámadt szentekkel.
Röviden szólva egy kis fázis késésben vagy, de semmi gond, még nincs veszve minden. A lehetőség neked is adott a megtérésre, újjászületésre Jézus megtalálására és az általa való megbékélésre az Élő IStennel, hogy örök életed legyen és örökös társa legyél Jézusnak.
Vagy nem tudtad, hogy akik Jézus Krisztuséi azok örökös társai lesznek Jézusnak és vele együtt fognak uralkodni és Angyalokat fognak ítélni???
Ez elég szomorú, de mint azt mondtam, amíg ebben a testben élsz, addig dönthetsz és még nem késtél le és nem csúsztál le semmiről.
Rm.8,17. Ha pedig gyermekek, örökösök is; örökösei Istennek, örököstársai pedig Krisztusnak; ha ugyan vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt is dicsőüljünk meg.
Gal.3,29. Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.
Gal.4,7. Azért nem vagy többé szolga, hanem fiú; ha pedig fiú, Istennek örököse is Krisztus által.
Ef.3,6. Hogy tudniillik a pogányok örökös társak és egyugyanazon test tagjai és részesei az ő ígéretének a Krisztus Jézusban az evangyéliom által.
Tit.3,7. Hogy az ő kegyelméből megigazulván, örökösök legyünk az örök élet reménysége szerint.
Zsid.6,17. Miért is az Isten, kiválóbban megakarván mutatni az ígéret örököseinek az ő végzése változhatatlan voltát, esküvéssel lépett közbe,
Jak.2,5. Halljátok meg szeretett atyámfiai, avagy nem az Isten választotta-é ki e világ szegényeit, hogy gazdagok legyenek hitben, és örökösei az országnak, a melyet azoknak ígért, a kik őt szeretik?
1Kor.6,3. Nem tudjátok-é, hogy angyalokat fogunk ítélni, nemhogy életszükségre való dolgokat?
2Tim.2,12. Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is: ha megtagadjuk, ő is megtagad minket;
Jel.20,6. Boldog és szent, a kinek része van az első feltámadásban: ezeken nincs hatalma a második halálnak; hanem lesznek az Istennek és a Krisztusnak papjai, és uralkodnak ő vele ezer esztendeig.
Nos nagyon röviden ez a lényeg! Úgyhogy ne ítélkezz és ne vonj le következtetéseket elhamarkodottan meggondolatlanul és átgondolatlanul.
Remélem és bízom benne, hogy megtalálod Jézus Krisztust őszinte alázatos megtört bűnbánó szívvel hit által.
15#
Döbbenet,hogy te mindezt elhiszed...
#16#: "Döbbenet,hogy te mindezt elhiszed..."
Számomra pedig az a döbbenet, hogy te nem hiszed és el vagy a te kis világodban a kis magánszférádban és számodra az élet csak ennyi, amennyit itt megélsz gyakorlatilag értelmetlenül és üresen. Tudod én nem a levegőbe beszélek. 56 éves vagyok többgyerekes családapa. Én már megéltem ebben a világban jó néhány dolgot, van tapasztalatom elhiheted. Én sem születtem szentnek, ahogy senki sem. Nekem is sok vaj volt a fülem mögött. Sok disznóságot megcsináltam fiatalon az életemben. 2x is kaptam 2 év felfüggesztetett. Tudom miről beszélek. Én megjártam a másik oldalt is pedig csak egy kicsit kóstoltam bele, de az is pont elég volt hidd el. Azóta hiszek IStenben, Jézusban és értem és tudom miről szól a Biblia a Szent Írás. Sajnos te nem tudsz nekem újat mutatni vagy mondani, de ha szükségét látod én tudok neked segíteni. Gondolom az sem véletlen, hogy állításod szerint nem hiszel, de mégis ide irogatsz. Vajon miért, mi késztet rá, elgondolkodtál már rajta?
Azt kellene megértened,hogy csak az egódat,a hiúságodat növelted a vallásoddal,illetve maga az agy képes olyan válaszlépést kiprovokálni,hogy a vallásba menekülsz pont,hogy az élet elöl.
Én is hosszú utat jártam már be,mégis a spirituális igénye a testemnek az ellenkező irányba vitt.Hidd el tökéletesen boldog vagyok,de a kereszténységet rendkivül káros dolognak tartom mind társadalmilag,mint mentálisan.Az embereknek a hitre van szüksége,hihetnek akár egy tál bablevesben is,a lényegét érintve tökmimdegy.Ezt az igényt kizsákmányolni hivatott az egyház.
Mert ugye ha egy felfüggesztett büntetésű akárki is részesülhet az isteni kegyben az aztán valami ugye?
Magam részéről sosem mennék bele egy énközpontú természetellenes vallásba,pont annak ellentetje vezet egy világosultabb teljesebb élethez.
Higgy az istenedben,hiszen megéri...
#18:"Azt kellene megértened, hogy csak az egódat, a hiúságodat növelted a vallásoddal"
Most igazából és valójában magadról beszélsz és magadról teszel tanúbizonyságot!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!