Isten feláldozta volna Jézust a bűnös haramiákért, ha Jézus valójában örökre meghal és nem támad fel?
A kereszténység "szenved" a saját megsértésének bilincseiben, - az egy élet, aztán Menny vagy Pokol - paradigmájával, pedig Jézus maga mondta Keresztelő Jánosról, hogy ő egy korábbi földi életében Illés próféta volt.
Jézus csupán egy rövid kitérőt tett felénk a 100 milliárdnál is több galaxis egyikének a 200 milliárdodik naprendszerének egyik bolygóján.
Jézus - és bocsi hogy a megkérdezése nélkül mondom - de köszöni jól van, járja a saját útját, idönként azért erre néz, és néha válaszol az őt szólítóknak.
#5-ös vagyok.
#2-es alatt arra gondoltam, aki ezt írta:
"Jézus Isten része. Isten örök így Jézus sem tudott volna így meghalni."
Ez így van!
Igen, akik hiszünk Jézusban. És nekünk, akik hiszünk is örök életünk van!
Meg még annyit is hozzátennék, hogy Jézus maradéktalanul megtartotta azokat a dolgokat, amiket Isten lefektetett a zsidóknak adott törvényben. Isten pedig azt mondta, hogy aki ezeket megtartja az él.
És ezért, mivel Isten így beszélt, Jézus nem lehetett, hogy ne éljen örökké.
Ő hibátlan volt Isten szerint. Semmi hiba nem volt benne.
#8-as vagyok.
És ez nem jelenti azt, hogy mindent meg kell tartani a törvényből, pl. hogy ne együnk disznót, meg ha vakond esik a tálunkba, azt szét kell törni.
És Jézus természetéből fakadólag nem tudott bűnt elkövetni, mert Ő Istené volt hibátlanul.
Nekünk akkor van örök életünk, ha hiszünk Jézusban!
És ez a kettő fontos:
->Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes elmédből, teljes lelkedből és minden erődből.
->Szeresd embertársadat, mint önmagadat. (És cselekedj vele úgy, ahogy te szeretnéd, hogy veled cselekedjenek.)
(Márk 12:29-31; Máté 22:36-40; Lukács 10:25-28)
Ha ezekre odafigyelsz, megtartasz mindent, amit az Úr akar, hogy tégy.
És ezzel betöltesz mindent, ami szükséges, és a tetteidből jó fog fakadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!