Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy működik egy Jehova tanui...

Hogy működik egy Jehova tanui szekta?

Figyelt kérdés

2023. márc. 8. 20:18
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
80%

Vidiripi

"Hol van? Idézz!"

Hogy idézzelek téged: "...megvan a válasz a Tanúk irodalmában."

- Összefoglalom. Semmi konkrétumot nem írtál. Csak azt szajkózod hogy mocskolódok. Állítod hogy meg lehet cáfolni azt, amit írtam/írok. De ebből eddig nem valósult meg semmi sem!

"Az is! Azoknak, akik szeretik és értékelik Isten igazságát."

Nem az! A fordítást a minősége alapján kell megítélni. A minősége gyenge. Bátran állíthatom, hiszen annyira én is értek hozzá, mint a nem ihletett Őrtorony és az állítólagos "szakember" gárdája.

Én is hittem az Őrtoronynak, elismerem hogy profin csinálják.

"Nem csodálkozom ezen az rosszindulatú hazudozáson, ami az egész szöveget jellemzi, ebből nyilván csak ennyire telik."

Mutatok neked egy hazugságot.

Idézet az Őrtorony irodalomból: "I. sz. 70-ben Isten már nem tekintette a természetes zsidókat választott népének."

Mit olvashatunk a Bibliában? Róma 11:1-2

"Hol vársz te az igazságot tartalmazó bibliafordítást elismerő nemzetközi vallási közösséget? Amikor még mindig szép számmal vannak olyan fordítások, amelyek tartalmazzák pl a jánosi betoldást! Még ebben sem tudtak megegyezni."

Te valamit nagyon félreértettél! Az Őrtorony szervezet meg sem próbálta bemutatni a fordítását! Pedig lehet hogy megszégyenülnének sokan Isten dicsőségére.

Az egy dolog hogy nem fogadják el. De ők meg sem próbálták. Nem mutatták be az általad "igazságnak" nevezett Biblia fordítást!

Nem az egészségeseknek van szüksége orvosra!

"És még szép számmal van olyan egyértelműen bizonyítható szövegmódosítás, önkényes fordítói munka, amely a magukat kereszténynek valló egyházak által "alaptannak" állított tanításokat lenne hivatott "bizonyítani"."

Melyek azok a revideált magyar nyelvű Biblia fordítások amelyek elfogultak teológiailag?

"Az izraeli Dr. Benjamin Kedar professzor, héber tudós, az Őr Torony Társulat egyik képviselőjének adott interjújában a következőképpen értékelte az Új Világ fordítást:..." "Filológiai kutatást végzett. Szakvéleményt adott a nyelvészeti kutatásai alapján.

Most vagy ő vagy te hazudsz!

De a tapasztalatom az, hogy te nem mondasz igazat most sem."

Cáfolat!

[link]

"Angolról fordítva-Benjamin Ze'ev Kedar a Jeruzsálemi Héber Egyetem történelemtudományi professzora. Elnöke volt a Keresztes Hadjáratok és a Latin Kelet Tanulmányozó Nemzetközi Társaságának, az Izraeli Régiségügyi Hatóság igazgatótanácsának elnöke és az Izraeli Tudományos és Bölcsészettudományi Akadémia alelnöke."

- Még csak nem is ellenőrizted, pedig írtam hogy a Wikipédián utána lehet nézni!

Kiemelem! TÖRTÉNELEMTUDOMÁNYI PROFESSZOR, NEM nyelvész!

"Ezt a ténymegállapítás aljaskodó személyeskedéssel úgy próbáltad beállítani, hogy még véletlenül se a valós mondanivalóról legyen szó, hanem arról, hogy szerinted ki minősül tudósnak és kinek milyen világi hírneve van, mintha ez határozná meg a bibliai igazságokat."

Nem! Az a tény nyert megállapítást hogy Dr. Benjamin Kedar professzor az nem nyelvész professzor. Ismétlem, történelemtudományi professzor Dr. Benjamin Kedar!

Ez az igazság!

2023. márc. 12. 14:00
 52/55 anonim ***** válasza:
29%

"A fordítást a minősége alapján kell megítélni. A minősége gyenge. Bátran állíthatom, hiszen annyira én is értek hozzá, mint a nem ihletett Őrtorony és az állítólagos "szakember" gárdája."

Te fényezed magad, ők nem! Hozzáértő szakemberek sora ismerte el a munka hitelességét és pontosságát. Tudod nem egy össze-vissza hablatyoló ember véleménye a mérvadó!

Ez Kedar professzorra is igaz veled ellentétben, aki tekintélytisztelet betegségben szenvedve hazudtolod meg a véleményét, amit a héber szövegek filológiai elemzése után mondott. Teljesen mindegy hogy te mibe próbálsz kapaszkodni, a lényeg az, hogy személyében támadod, mindenféle komolyabb ismeret nélkül.

Jól látható ez a buta igyekezeted a rómaiaknak írt levél 11-fejezet első két versének kiragadott értelmezéséből is, amivel a Tanúk "hazugságát" akarod bizonyítani, akik azt állítják (nem egyedül), hogy a zsidók már nem választott nemzet!

"Pál semmiképpen sem hihette, hogy az izraeliták mint nemzet továbbra is különleges helyet foglalnának el Isten szemében, hiszen ő maga „nagy nyomorúságot és szüntelen szívbéli fájdalmát” fejezte ki amiatt, hogy az izraeliták Isten jóságára nem helyesen reagáltak (Róma 9:2–5). A Róma 9:6-ban Pál ezt mondja: „Arról szó sincs, mintha Isten (Ábrahámra vonatkozó) szava megdőlt volna. Hiszen nem mind izraelita, aki a (test szerinti) Izraeltől származik.” Figyeljük meg, mit akart mondani Pál e szavakkal: Isten többé a zsidókat nem tekinti Izraelnek, pontosan azért, mert elvetették Krisztust. Jézus Krisztus felkent követőinek gyülekezete alkotja az igazi „Izraelt”, azt az eszközt, amely által az egész emberiség áldásban részesül (1Péter 2:9; Galata 3:29; 6:16; 1Mózes 22:18).

Isten egyénileg nem vetett el minden zsidót, hiszen Pál maga is kihangsúlyozta: „Hiszen én is izraelita vagyok.” Vagyis a zsidó nemzetből — Pálhoz hasonlóan — mások is részét alkothatták a szellemi Izraelnek, de ennek egyik feltétele az, hogy Krisztust elismerjék. Csak egy „maradék”, egy elenyésző kisebbség döntött így (Róma 11:1, 5).

Tehát aki Izrael, mint nemzet mai "kiválasztottságáról" beszél, az tagadja a Biblia keresztényekről írott világos beszédét!

A többi ehhez hasonló.

2023. márc. 15. 14:27
 53/55 anonim ***** válasza:
91%

Vidiripi

"Te fényezed magad, ők nem! Hozzáértő szakemberek sora ismerte el a munka hitelességét és pontosságát. Tudod nem egy össze-vissza hablatyoló ember véleménye a mérvadó!"

Nem fényezem magam! Tényt közöltem.

- Már hogy nem létező szakember. Mert ugye ellenőrizve lett és kiderült hogy nem létezik olyan ember akiről olvasni lehet az Őrtoronyban és akire hivatkoznak.

Te hablatyolsz összevissza és próbálsz védeni egy emberi szervezetet!

"Ez Kedar professzorra is igaz veled ellentétben, aki tekintélytisztelet betegségben szenvedve hazudtolod meg a véleményét, amit a héber szövegek filológiai elemzése után mondott. Teljesen mindegy hogy te mibe próbálsz kapaszkodni, a lényeg az, hogy személyében támadod, mindenféle komolyabb ismeret nélkül."

Nem támadom! Hogyan is tehetném? Hiszen nem is létezik!

Szellemeket kergetsz barátom! Nem létező emberre hivatkozol.

"Jól látható ez a buta igyekezeted a rómaiaknak írt levél 11-fejezet első két versének kiragadott értelmezéséből is, amivel a Tanúk "hazugságát" akarod bizonyítani, akik azt állítják (nem egyedül), hogy a zsidók már nem választott nemzet!"

Valójában nem a tanúk hazugsága hanem az Őrtorony szervezet hazugsága!

Rengeteg dologban hazudik az Őrtorony szervezet.

- Jól látható hogy a szervezet megint "téved"! Pont úgy mint általában.

"A többi ehhez hasonló."

Mint az a tény hogy a szervezet meg sem próbálta bemutatni az általa készített fordítást?

- De a többire mégsem írtál semmit csak azt szajkóztad hogy megcáfolható. Konkrétum meg semmi!

2023. márc. 15. 16:01
 54/55 anonim ***** válasza:
72%

Vidiripi

"Írod, hogy lelkes voltál. De mi volt az, ami miatt mégis abbahagytad a tanulmányozást? Hol volt az a pont, hogy azt érezted, nem az igaz úton jársz? Esetleg csalódtál a tanításban vagy az emberekben?"

Jehova tanúi között az az érzése támadhat az embernek hogy na ők különbek. De nem, nem azok. Igen csalódtam az emberekben is.

- De mindig lesz olyan hogy csalódik az ember a másikban, Sőt olyan is hogy benned fognak csalódni. Ezt ma már tudom.

- Érdekes hogy a tanulmányozást nem én hagytam abba. Akikkel tanulmányoztam, a kérdéseim alapján úgy ítélték meg, hogy nincs értelme tovább folytatni a tanulmányozást.

- Én anno a 2003-s kiadású Ú.V.F. használtam. Még mindig meg van!

Ez azért lényeges mert abban még másképp vannak írva bizonyos részek mint a legújabb Ú.V.F.-ban.

Ott ültem a Királyság teremben hallgattam az előadást. De nem érdekelt a téma egyáltalán. Kinyitottam az Ú.V.F. és elkezdtem olvasni.

A Cselekedetek 1:1-nél kezdtem el.

Ahogy olvastam eljutottam a Cselekedetek 1:8-ig. És ez volt az a pont amikor úgy érzetem hogy nem stimmel valami. Vagy inkább ekkor állt össze a kép. Mindkettő!

- Sokszor elhangzott az hogy: Cselekedetek 1:8 de erőt kaptok majd, amikor a szent szellem eljön rátok, és tanúim lesztek mind Jeruzsálemben, mind egész Júdeában, és Szamáriában, és a föld legtávolabbi részéig.”

- Hát persze hiszen Jehova tanúi. Igen ám de ha a Cselekedetek 1:1-től olvasod, (Cselekedetek 1:1) Az első beszámolót, ó, Teofilusz, arról írtam meg, mi mindent kezdett Jézus tenni, és tanítani is,) - akkor értettem meg hogy az apostolok Jézus Krisztusról tanúskodtak. Jézusnak voltak a tanúi!

- Ezeket a szavakat Jézus mondja az apostolainak.

Ezek után kifejezetten kerestem azokat a részeket, amelyek ezzel kapcsolatosak és még mindig az Ú.V.F. használva.

Találtam egy másik igét amely ismét nagy hatással volt rám.

Cselekedetek 11:26 de ezt a 2003-as kiadásban olvasd el, úgy van nagy jelentősége.

A tanítás, 1914 az alap. Úgy emlékszem írtam róla. Persze ez nem mind egyszerre történt. 1914 hibás számításon alapul amire van régészeti bizonyíték is. De az Őrtorony ezt figyelmen kívül hagyja.

Russell esetében sem lehet tudni hogyan is jutott arra hogy őt Isten kiválasztotta arra hogy alapítson egy szervezetet. De a többi vezető esetében sem lehet tudni hogyan is kapták a kinevezésüket!

"Most tartozol valamelyik másik gyülekezethez, és ha igen, akkor az miért nyerte el jobban a bizalmadat?"

Igen tagja vagyok egy gyülekezetnek. Nincsenek olyan gyakorlataik mint az Őrtoronynak és milyen érdekes hogy erős központi irányítás nélkül is működik a gyülekezet.

2023. márc. 23. 11:03
 55/55 anonim ***** válasza:
24%
Egy dologban mondjuk igaza van a Jehova tanúi védőjének itt a beszélgetésben. Felesleges egymás vallási nézeteit lebecsülni, és hülyének nézni, mert igazából egyikünk sem tudja, hogy mi a teljes igazság:D
2023. márc. 24. 00:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!