Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy működik jehova tanúinál...

Hogy működik jehova tanúinál a lelkigondozás és kik fordulhatnak segítségért?

Figyelt kérdés
2021. máj. 28. 10:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
48%

Valóban érdekel? vagy csak a válaszok lenullázása a cél?

Ugyan is a Tanú válaszok, ha egyeznek is mások válaszával, nullázásra kerülnek. Élvezik , hogy megalázhatnak másokat....😥

2021. máj. 28. 10:52
 2/19 A kérdező kommentje:
Engem érdekel, de egyelőre pont tanúktól olvastam nagyon lealázó és lekicsinylő válaszokat mások felé, így ha nem tudsz erre válaszolni, akkor inkább menj tovább.
2021. máj. 28. 11:06
 3/19 A kérdező kommentje:
De most csak a válaszod miatt rákerestem a honlapon a lelkigondozás szóra és nulla a találat. Akkor viszont nincs is miről beszélnünk, mert ti ezt nem ismeritek és ezt nem tudtam.
2021. máj. 28. 11:08
 4/19 anonim ***** válasza:
84%

Pedig van. Mégpedig a Bibliában leírt módon. Valószínű, hogy maga a "lelkigondozás" kifejezés alatt, persze hogy nem találtad meg.

Idézek néhány verset, ami gyakorlatilag is alkalmazandó mindenkinél:

(2Korintusz 1:4) 4 Ő megvigasztal minket, bármilyen próbát éljünk is át, hogy azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket, mi is meg tudjuk vigasztalni azokat, akik valamilyen próbát élnek át.

(Jakab 5:14, 15) 14 Beteg valaki köztetek? Hívja magához a gyülekezet véneit, és imádkozzanak érte, megkenve őt olajjal Jehova nevében. 15 És a hitből fakadó ima meggyógyítja a beteget, és Jehova felemeli őt. Ha bűnöket követett is el, Isten megbocsát neki.

2021. máj. 28. 11:15
 5/19 A kérdező kommentje:
Minden le van írva a weboldalon, ez a nagyon fontos dolog pedig nem? A hogyanra pedig még mindig nincs válasz.
2021. máj. 28. 11:34
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Isten több módon is segíti azokat akik valamiért bánatosak. A Testvérek által, a felvigyázok által, Isten szava által, ami a szent szellemtől ihletett.

Türelmesen hallgassuk meg a lehangolt testvéreinket, Sírjunk azokkal, akik sírnak. Imádkozzunk együtt egymásért, másokért. Beszélgessünk a jövőbeni reménységről, áldásokról, amik Isten új rendjében vár ránk. Ezek gyakorlatilag segítséget nyújtanak a rászorulóknak. Egyébként mindenkinek jól esik ez a fajta gondoskodás. Jézus is meghallgatta a megtört szívűeket, és vígaszt, bátorítást nyújtott.

Az Istentől származó vigasz nem ér véget azzal, hogy mi magunk megvigasztalódunk. Pál úgy folytatja, hogy Isten azért vigasztal meg minket, „hogy képesek legyünk megvigasztalni mindenféle nyomorúságban levőket azon vigasztalás által, amellyel minket vigasztal az Isten”. Ha vigaszt kapunk a saját nyomorúságunkban, akkor együtt tudunk érezni másokkal, és arra fog indítani a szívünk, hogy segítő kezet nyújtsunk a szükséget szenvedőknek.

DE Küldhetünk egy kedves lapot, e-mailt vagy szöveges üzenetet is.

2021. máj. 28. 12:12
 7/19 A kérdező kommentje:
De én nem az empátiát kérdeztem vagy a vigaszt, hogy az hogyan működik nálatok, még szép, hogy van, Isten adta. Hanem a lelkigondozást.
2021. máj. 28. 13:02
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz lelkigondozás alatt?

Szerintem a 6-os tök normális választ adott a kérdésre, csak ezért kérdem.

2021. máj. 28. 15:32
 9/19 A kérdező kommentje:

Tényleg teljesen normális és érthető volt a válasz, de amit írt, az a vigasztalás volt például, amikor valaki bánatos.

Nézd, ha te sem tudod mit jelent a lelkigondozás, akkor gond van. Mert akkor nálatok sincs jelen.

Én például egy adventista testvérnővel simán elbeszélgettem erről, hogy náluk mi módon van és kik szoktak segítséget kérni vagy épp kiket vezet Isten eléjük.

2021. máj. 28. 16:01
 10/19 anonim ***** válasza:
64%

Mit jelent a nézőpontodból, a "lelkigondozás".

Mert ugye gondozni azt jelenti, hogy támogatni, segíteni, egy adott dologban.

2021. máj. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!