Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy működik jehova tanúinál...

Hogy működik jehova tanúinál a lelkigondozás és kik fordulhatnak segítségért?

Figyelt kérdés
2021. máj. 28. 10:49
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Hagyjuk. Én feladtam.
2021. máj. 28. 17:13
 12/19 anonim ***** válasza:

Szóval kérdező, nem tudod mit jelent a gyakorlatban a lelkigondozás? Miért teszel fel akkor egy ilyen kérdést?

Nem szeretnék bele folyni a vitátokba, inkább a tudomány rovatban szoktam jelen lenni. Mivel életembe 2x voltam templomba én sem vagyok otthon benne, hogyan zajlik, ezért is kérdeztem meg. Mert szerintem olyasmi lehet, mint amit a 6-os írt. De ha te sem tudod mi az a lelkigondozás, akkor tényleg felesleges folytatni.

8 voltam.

2021. máj. 28. 17:44
 13/19 anonim ***** válasza:
77%

Azt nem értem, hogy miért nem mondod el, mit értesz ez alatt?

Látod már többen írtak, de inkább feladod? Vajon miért?

Taníts bennünket megérteni, mit gondolsz. Te mit értesz lelkigondozás alatt?

Mi nem értjük, ezért kérünk hogy segíts. Hátha rájövünk.

2021. máj. 28. 17:50
 14/19 A kérdező kommentje:

12# Pontosan tudom. Engem az szomorít el, hogy állítólagos hívőknek el kéne magyarázni. Internet nem létezik nálatok?

13# Nektek tudnotok kéne, ha valóban Isten népe vagytok.

Tessék szépen akkor elkezdeni olvasni a témában, nyugodtan lehet fejlődni is, semmi sem tiltja. Sok sikert.

2021. máj. 28. 18:54
 15/19 anonim ***** válasza:
75%

"A lelkigondozás a kialakult hit-, érték- és kapcsolati válság megoldásában támogatja a bajba jutott embert, de nem konkrét javaslatokkal, hanem abban segítve, hogy ő maga felismerje: saját belső erőit mozgósítva miként tud válaszokat találni kérdéseire..."

De hát erről beszéltem Én is. Ha valaki bármilyen nehézséget él át, akkor beszélgetünk vele. A beszélgetéshez pedig hozzá tartozik a kérdések feltevése is. Ez a nehézség lehet a hitében ingadozás, vagy rossz gondolat menet Stb.

amikor valakit tanítunk, akkor sem a szájába adjuk a válaszokat, hanem rávezetjük, hogyan találhatja meg a megoldást.

Bárki fordulhat támogatásért, aki a szükségét érzi, és kizárólag a Biblia alapján nyújtunk "gondozást", hogy felépüljön a "betegségéből".

2021. máj. 28. 19:36
 16/19 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező: igen, olvastam a témában és beszéltem régebben vallásos ismerősökkel is róla. Úgy emlékszem kb ugyanaz, mint amit a 6-os válaszoló leírt. Ha szerinted más, akkor miért fáj leírni ahelyett, hogy terelsz?
2021. máj. 28. 21:50
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia kérdező.

Keres rá a pásztorkodás szóra és mindent megtalálsz.

Abba most nincs értelme bele menni, hogy miért pásztorkodás és miért nem lelki gondozás.

Béke veled.

2021. máj. 29. 03:28
 18/19 A kérdező kommentje:

16# nem terelek, hanem hagyom. Azt hittem, aki kicsit is foglalkozik Istennel és a Bibliával, annak ez nem újdonság. De még gyülekezeti szinten sincs jelen nálatok. És ez ijesztő, hogy milyen embereket nevel ki akkor az a szekta?

15# Nyugodtan keressgélj még, egy állítólagos hívőnek nem ennyi.

Fura, hogy másokkal ha beszélgetek erről a témáról, akkor nem így reagálnak, értetlenül és még én szégyelljem magam azért, mert egy alapvető dolgot nem tudnak.

Tulajdonképpen a világvége váráson, az önimádaton és a keresztények köpködésén kívül csináltok mást?

2021. máj. 29. 08:43
 19/19 anonim ***** válasza:
A végén még az 1 nek lesz igaza
2021. máj. 29. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!