Jehova Tanúi! Hogy működik a kitagadás?
Nem vagyok jehova tanú, de képben vagyok.
Minden attól függ, hogy a barátod megkeresztelt Tanú-e. Ha nem, akkor kitagadni se tudják, nincs honnan. :) Persze anyukája megteheti, hogy nem áll vele szóba, de ez az egyéni döntése, nem a vallásé.
Ha megkeresztelkedett valamikor, akkor sajnos megfelelő indokkal - ami a ti esetetekben nyilván paráznaság -, kitagadják a szervezetből, és innentől ők tiltják meg az anyukájának, hogy szóba álljon vele. Ha nagykorú, akkor ki is kell költöztetnie.
Beteg egy vallás ez. :(
Első jól mondja.
Attól függ, hogy meg van-e keresztelkedve.
Ha igen akkor vallási alapon fogják eltiltani minden vallásbéli ismerősétől és ha nagykorú akkor nagy eséllyel családtagoktól is.
Ha nem akkor nem vették be, nincs is honnan kiközösíteni.
Ettől persze a szülő durcáskodhat vele, de ettől függetlenül hiába ez az átlag hozzáállásuk ilyen helyzetben. Ezt Jehova nem követeli meg tőlük. Én 12 évesen otthagytam a gyülekezetet és mai napig jóba vagyok a tanú szülőmmel. Persze nem voltam megkeresztelkedve.
"Ha nagykorú, akkor ki is kell költöztetnie."
Honnan?
"Nem bírom ezt a vallást, szerintem a legaberáltabb!"
Azért erős a mezőny, ott van ugye a szientológia...
Csak az anyukája tanú, és 17 éves
Nem értem miért lett a kérdésem lepontozva, hisz benne volt a lényeg.
Tehát, mivel nem tanú, így ki sem lehet közösítve. Az anyja tarthatja vele majd a kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!