Ha a Család fekete báránya sokkalta többre viszi anyagilag, mint a többi gyerek, akkor még feketébb lesz?
Nálunk úgy látom a tágabb családban, hogy kihasználták (Vagyis megpróbálták) :( aztán mikor nem sikerült még többet bántották. Viszont Ő ezt már nem vette fel, túl tette magát rajta:)
Nekem is ez a cél, hogy sikeres legyek és kitörjek a családomból:) ha nem beszélnek velem emiatt, akkor nem sokat vesztettem sajnos:(
Köszönöm a válaszokat!
A le kell őket építeni részt nem igazán értem.
Az, hogy le akarnak húzni, azt vettem észre. Lapítás van a gazban rendesen. Mennek a műveletek éjjel és nappal.
Igen, nálunk ez a helyzet.
Mindig én voltam a fekete bárány, cserébe én vittem a legtöbbre minden téren, többek között azért, mert nagyon ki akartam törni a lehúzó családi légkörből.
Aztán még feketébb lettem, úgyhogy most már nem is igazán tartjuk a kapcsolatot. Mondjuk pénzzel lehúzni sosem akartak, mert tudták, hogy úgyse adnék senkinek még kölcsönbe sem, de a beszólogatás folyton ment...
#7 igen, baj az van nagyon:( viszont nekem szerencsém van, mert a tesóim gyermekeinek én állom az egyetemet és ők ezt értékelik is, ki is fejezik (nehezen is fogadták el, nekik ez nagy pénz) és motiválja őket, hogy nem lenne rá pénzük.:) Örömmel tölt el, hogy ki tudtak törni!
Ez a taktika hasznos lehet, ha már a testvérekkel nem lehet javítani a kapcsolatot, akkor a következő generációval igen, de mindenképp buzdítani kell őket arra, hogy megbecsüljék mindennek ellenére a szüleiket és segítsék őket, nem akarunk családot rombolni ugyebár, csak az idő segítségével építeni:)
Szép napot és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!