Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha az Ószövetségben rengetegsz...

Ha az Ószövetségben rengetegszer le van írva, hogy YHWH, akkor az Újszövetségben hogy-hogy egyszer sincs? Ezt nagyon nem értem. Akkor Jézus Krisztus, amikor Atyjára utal, akkor nem is az Ószövetségben említett YHWH-ra utal?!

Figyelt kérdés
Hiszen akkor csak kimondta volna a nevét - vagy nem?

2023. márc. 5. 20:45
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Keressünk még-több kimagyarázó magyarázatot nehogy már hinni keljen Jézus Krisztusban!!! Nehogy már az legyen, hogy Jézus azonos az Istennel. Keressünk még több kimagyarázó hitetlen nyelvtani tudós magyarázót és fordítót akinek már hírneve van ebben a világban. Jézus nem lehet Isten!

Igaz kedves JEhova tanúi " keresztények"??? Jézus nem lehet azonos az Élő Istennel!!! Jézus csak egy teremtmény és nincs Isteni hatalma.

2023. márc. 12. 20:22
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Ugye hallottál már a jánosi betoldásról? A János első levelében egyes fordításokban még mindig szereplő, de tudományosan már réges-régen cáfolt szöveg. Nos ez a vers direkt úgy lett megfogalmazva, hogy kimondottan támogassa a pogány háromság meséjét. Nos a Szentírásban egyetlen másik vers sincs, amely csak megközelítőleg is ilyen "tisztán" fogalmazna, és láss csodát, pont erről derült ki, hogy hiteltelen betoldás! 😉

A 1Tim.3,16 szintén hamisított, erről is már több száz éve kiderült, hogy a legkorábbi másolatok nem tartalmazták! Az eredeti szöveg azt írja, hogy "ő megjelent testben", nem pedig azt hogy "Isten". Utána kéne nézni ennek, mielőtt elhiszel bármit!

A János 10:30-at is annyiszor megcáfoltuk már. Hogyan és miben "egyek", vagyis "egységesek" Jézus az Atyjával? A görög 'hen', azaz "egy dolog" vagy "szándék" egysége a téma. Honnan lehet minden kétséget kizáróan tudni ezt? A tágabb szövegkörnyezet szerint azért imádkozik Jehovához, hogy a tanítványai ugyanolyan egységesek (ugyanaz a 'hen' szó) legyenek, mint amilyen egységesek Ő és az Atyja!

Tehát mind ilyen, vizsgált meg személyesen olyan forrásból is ezeket, amely elmondja mindezt, nem csak egyoldalúan és hamisítva egy hamis tan kedvéért!

2023. márc. 15. 15:28
 23/41 anonim ***** válasza:
84%

#22#

Mindent értek és minden világos. Jézus óta az egész kereszténység tévúton járt és a félrevezetés áldozatává vált majdnem egész 2000 évig, Charles Taze Russellig aki "ráébredt az igazságra és megvilágosodott", miután már nem volt kívánatos személy saját elfogult nézetei és bibliai magyarázatai miatt az Adventista mozgalomban. Már akkor kavalkádok és nézeteltérések voltak a felekezetek között. Akkor mit várunk utódaiktól, amikor ezt örökölték és viszik tovább logikus, józan, ésszerű és életszerű következtetések nélkül. Nos röviden ennyi.

2023. márc. 15. 21:08
 24/41 anonim ***** válasza:
0%

Így néz ki, nem értesz te semmit -vagy nem akarsz érteni semmit abból, amit írtam!

Röviden ennyi...

2023. márc. 15. 23:09
 25/41 anonim ***** válasza:
40%

#14#: "Így néz ki, nem értesz te semmit -vagy nem akarsz érteni semmit abból, amit írtam!

Röviden ennyi..."

Én teljes mértékben úgy látom, hogy magadról beszélsz. Nagyon sajnálom, hogy nem értesz semmit. De hogyan-is érthetnéd, ha Jézus a világ világossága! És persze Jézus nem lakik benned, mert nem fogadtad el Őt Uradnak, Istenednek és személyes Megváltódnak. Nem hívtad be Őt az életedbe és a szívedbe. Nem bántad meg Ő neki alázatos megtört szívvel a bűneidet. Nem szülte újjá a szívedet és az elmédet az Ő Szent Szelleme által. Számodra Jézus csak egy teremtmény, nem pedig az Isten kivetülése, kinyilatkoztatása a teremtett világ számára. Azaz számodra Jézus nem az ISten Fia és nem a testben megjelent ISten (Krisztus). Akkor honnan is érthetnéd és tudhatnád az ISten igazságát, ha nincs meg benned az Élet világossága, igazsága és értelme???

Jn.1,4. Ő benne vala az élet, és az élet vala az emberek világossága;

Jn.1,

9. Az igazi világosság eljött volt már a világba, a mely megvilágosít minden embert.

10. A világban volt és a világ általa lett, de a világ nem ismerte meg őt.

11. Az övéi közé jöve, és az övéi nem fogadák be őt.

12. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;

Jn.8,12. Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.

Jn.9,5. Míg e világon vagyok, e világ világossága vagyok.

Jn.12,36. Míg a világosságotok megvan, higyjetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek. Ezeket mondá Jézus, és elmenvén, elrejtőzködék előlük.

Jn.12,46. Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, a ki én bennem hisz.

Jn.16,13. De mikor eljő amaz, az igazságnak Lelke, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem ő magától szól, hanem azokat szólja, a miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.

1Jn.2,27. És az a kenet, a melyet ti kaptatok tőle, bennetek marad, és így nincs szükségetek arra, hogy valaki tanítson titeket; hanem a mint az a kenet megtanít titeket mindenre, úgy igaz is az és nem hazugság, és a miként megtanított titeket, úgy maradjatok ő benne.

Szeretnéd mind ezt megkapni? Szeretnéd isten világosságát értelmét és igazságát??? Keresd Jézust, hisz ezért jött!!!

2023. márc. 16. 20:28
 26/41 anonim ***** válasza:
47%

Tudod mi a tragikus ebben az ostoba színjátékban, amit itt művelsz? Az hogy nincs érved az ellen, amit írtam! Csak keresel másokat, újabb és újabb, KIRAGADOTT, vagy NYELVTANILAG KIFORGATOTT, esetleg BETOLDOTT szöveget, amivel alá akarsz támasztani egy halott és istentelen pogány tant.

Ez sajnálatra méltó, de az olyanokat, akik erőnek erejével ezen hamis érvelési spirálba kerültek, vakokká váltak az igazság megismerésére!

Mondom mégegyszer még érthetőbben: egy őszinte és becsületes ember egy kontaktus vitát nem úgy szokott kezelni, hogy magasról tesz a másik érvelésére, hanem figyelembe veszi és ha nem tudja őket megcáfolni, akkor erősen elgondolkozik azon, hogy vajon jó helyen van-e!

2023. márc. 17. 00:23
 27/41 anonim ***** válasza:
47%
... konstruktív vitát...
2023. márc. 17. 00:24
 28/41 anonim ***** válasza:
47%

#26#: "Tudod mi a tragikus ebben az ostoba színjátékban, amit itt művelsz?"

Már megint magadból indulsz ki és magadra utalsz.

2023. márc. 17. 17:43
 29/41 anonim ***** válasza:
40%

#26#: "alá akarsz támasztani egy halott és istentelen pogány tant."

Semmilyen halott, istentelen pogány tant nem akarok alátámasztani! Én csak sorolom és idézem folyamatosan az igéket, amelyek önmagukért beszélnek, amiket nem akarsz tudomásul venni, nem akarod elfogadni és nem akarod megérteni. Akkor kettőnk közül ki az aki nem hisz és tagad és nem fogad el és félremagyaráz??? Egyértelmű, hogy te vagy az. Ráadásul még vádaskodsz is. Gratulálok!!! Te milyen Bibliát olvasol, ha olvasol egyáltalán Bibliát? Nem úgy tűnik.

2023. márc. 17. 17:51
 30/41 anonim ***** válasza:
40%

#26#: "vakokká váltak az igazság megismerésére!"

Mond hát el az igazságot, mert azt idáig még nem tetted meg!

Mi tehát az igazság? Jézus teremtmény, vagy pedig Isten testben való kinyilatkoztatása a teremtett világ számára, ami annyit jelent, hogy Jézus a testben megjelent krisztus, Isten Fia!!! A válaszodból rögtön ki fog derülni, hogy te az igazságban vagy e és ismered e Istent és az Ő igazságát vagy sem!

Nagyon egyszerű a válasz, nem annyira bonyolult, Igen vagy Nem???

2023. márc. 17. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!