Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek Jehova...

Mi a véleményetek Jehova tanúiról?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra többek között, hogy pl nem tartják a születésnapokat, a karácsonyt, se semmilyen ünnepet kb, nem fogadnak el vérátömlesztést (inkább meghalnak!), ebből kifolyólag vért sem adnak, nem mennek temetőbe és még egy csomó számomra beteg dolog, nem sorolom...

Várják az apokalipszist, amikor ők majd elmennek egy menedékhelyre, de mivel ők Jehova tanúi, így Isten őket fel fogja támasztani és örök életük lesz...nekem ez full agymosásnak tűnik és szekta feeling az egész. Továbbá úgy érzem, hogy ők mindenkinél bölcsebbnek gondolják magukat, ami rendkívül ellenszenves számomra.

Azzal semmi bajom nincs, ha valaki hívő, de ez nekem túlmegy egy határon.

Úgy érzem, azokat az embereket tudják bevonzani maguk közé, akik mindennél jobban vágynak arra, hogy egy csoporthoz tartozzanak és valamit kompenzálnak ezzel. Felnőtt emberek hülyülnek meg teljesen ettől, mikor lenne ennél fontosabb dolguk is...

Sajnos tapasztalatból beszélek, van egy Jehova tanúja a családban és sajnos azt látom, hogy ez a dolog mindenek előtt áll számára. Nem számít sem a család, sem a gyerek, sem a tennivalók, sem az, hogy kit veszít el emiatt, arra bezzeg van ideje, hogy ezzel foglalkozzon, gyülekezetbe jár, de ha esetleg nem tud elmenni, akkor online vesz részt ezeken az eseményeken és még büszke is magára ezért...

Ti mit gondoltok Jehova tanúiról?

2023. márc. 2. 11:34
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
83%

"gőgösen, diktatórikus könyörtelenséggel uralkodik, hatalmaskodik a népeken"

Ez a vezető testület akar lenni?

Amúgy a böjtben mi az írásellenes? :)

2023. márc. 6. 13:47
 42/45 anonim ***** válasza:
0%

"Én nagyon sok keresztényt ismerek, katolikust, evangélikust, reformátust, de még hitgyülist is, egyik se háborúzik. Rosszindulatú rágalom amit csinálsz, személyeskedés."

Mi a rágalom abban, amit fent is, a 40-es válaszomban erről írtam? Ne játszd már a szentet!

Éppen te személyeskedsz, hiszen megint az általad ismert egyes személyekre mutogatsz, én viszont a nagyobb egyházak szellemiségének az eredményéről beszéltem.

Minden konfliktus, akármelyik oldalán ott vannak a kapcsolódik, a reformátusok, stb, túlnyomó többsége, és ezzel gyakorlatilag az ún "kereszténység" nagy része. Ez igaz az orosz és ukrán frontra is, hiszen azt mondják, hogy mindenhol ott vannak ezek az egyházak!

"Ha van bírósági tárgyalás, van bírósági végzés, márpedig szerencsére sok esetről van ilyen, akkor az bizonyított és ellenőrizhető."

Nem kell a kábítás, a média gyakran tájékoztat totál hazug módon. A saját értelemben tapasztaltam első kézből, hogy mire képes akár nálunk is a rendőrség, ügyészség, bíróság az előre kialakított perek ügyében! Ha nem találnak valódi bűnöst, vagy éppen kényes téma az illetőt vádolni és elítélni egy ügyben, könyörtelenül lefolytatnak tárgyalásokat és ítélnek el ártatlanokat! Nagyon sok hamis tanú létezik a világban, akik bosszúból vagy anyagi érdekekből a legalaljasabb módszerekre is képesek.

Ahogy mondtam, ezt első kézből tapasztaltam!

De amit csinálsz az aljas személyeskedés még mindig!

Mert ugyanis még az egyértelműen megfogalmazott és meg sem cáfolható állítást is kikezded, mert ezt írtam:

"...számunkra bizonyíthatatlan és ellenőrizhetetlen sztorikat..."

Elmondtam, hogy egyrészt ezeket az ügyeket emlegetni ostoba személyeskedés csupán, ezen kívül egyáltalán nem bizonyítható és ellenőrizhető egyik médiaállólítás hitele sem.

Te primitív személyeskedésen kívül nem tudsz mást csinálni.

Éppen ezért sem a Tanúk honlapján, sem tőlem nem fogsz ilyen vádaskodást olvasni másokról!

2023. márc. 6. 14:10
 43/45 anonim ***** válasza:
24%

A böjtben az a helyeken, ha bibliai előírásként, egy vallási közösség meghatározza a tagjainak.

Egészségügyi okai is lehetnek, de ezzel nem lehet közelebb kerülni Istenhez.

Néhány Bibliában vannak a böjtölésre vonatkozó hibás utalások, de ezek a betoldások nincsenek benne a legrégebbi görög kéziratokban (Károli-fordítás: Máté 17:21; Márk 9:29; Cselekedetek 10:30; 1Korintusz 7:5).

[link]

2023. márc. 6. 14:18
 44/45 anonim válasza:
100%

#43 "Néhány Bibliában vannak a böjtölésre vonatkozó hibás utalások, de ezek a betoldások nincsenek benne a legrégebbi görög kéziratokban (Károli-fordítás: Máté 17:21; Márk 9:29; Cselekedetek 10:30; 1Korintusz 7:5)."

Elképesztő, hogy úgy támasztja alá a vallásod a hitnézeteit, hogy konkrétan kiveszi azokat a részeket a bibliából ami nem összeegyeztethető ezekkel...

Sajnálatos, hogy a Bibliát igazítják a hitnézetükhöz, nem pedig fordítva.

Nem gondoltok arra, hogy ne csak 1 bibliafordítást olvassatok, hanem megnéztek 10 másikat is, hogy esetleg nem az az egy mond ellent az összes többinek?

2023. márc. 6. 14:31
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

Értem, ami szektádra nézve negatív, az mind hazugság, primitív személyeskedés, amikor te írsz hasonlót mások vallásáról, az pedig "szentírás" :D

Egyébként Jézus is számos helyen beszél böjt fontosságáról, ha ti nem követitek ebben, az a ti dolgotok, de aki követi Jézust ebben is, azt elég gusztustalan megszólni.

2023. márc. 6. 14:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!