Mi a véleményetek Jehova tanúiról?
Gondolok itt arra többek között, hogy pl nem tartják a születésnapokat, a karácsonyt, se semmilyen ünnepet kb, nem fogadnak el vérátömlesztést (inkább meghalnak!), ebből kifolyólag vért sem adnak, nem mennek temetőbe és még egy csomó számomra beteg dolog, nem sorolom...
Várják az apokalipszist, amikor ők majd elmennek egy menedékhelyre, de mivel ők Jehova tanúi, így Isten őket fel fogja támasztani és örök életük lesz...nekem ez full agymosásnak tűnik és szekta feeling az egész. Továbbá úgy érzem, hogy ők mindenkinél bölcsebbnek gondolják magukat, ami rendkívül ellenszenves számomra.
Azzal semmi bajom nincs, ha valaki hívő, de ez nekem túlmegy egy határon.
Úgy érzem, azokat az embereket tudják bevonzani maguk közé, akik mindennél jobban vágynak arra, hogy egy csoporthoz tartozzanak és valamit kompenzálnak ezzel. Felnőtt emberek hülyülnek meg teljesen ettől, mikor lenne ennél fontosabb dolguk is...
Sajnos tapasztalatból beszélek, van egy Jehova tanúja a családban és sajnos azt látom, hogy ez a dolog mindenek előtt áll számára. Nem számít sem a család, sem a gyerek, sem a tennivalók, sem az, hogy kit veszít el emiatt, arra bezzeg van ideje, hogy ezzel foglalkozzon, gyülekezetbe jár, de ha esetleg nem tud elmenni, akkor online vesz részt ezeken az eseményeken és még büszke is magára ezért...
Ti mit gondoltok Jehova tanúiról?
Vidiripi
"Olvasva a fenti félreinformált embereket(szándékos, vagy véletlen), mi változott napjainkra? Semmi. Máté 5:10-12"
Zitus és az összes Jehova tanújának. Mikor üldöztek titeket Jézus Krisztus neve miatt? Hiszen ti Jehova tanúi vagytok. Titeket "jehovázni" szoktak vagy Jehovistázni. Sőt inkább azt állítják rólatok hogy NEM VAGYTOK keresztények!
- Kinek a nevét hívjátok segítségül?
"Ugyan azért vagyunk lenézettek, amiért Krisztust is lenézték."
Ez egy hatalmas nagy hazugság! Vagy önbecsapás!
Ti nem azért vagytok lenézve amiért Jézust is lenézték.
- Jézusnak nem kellett kiigazítani a tanításait, Jézus nem hozott téves döntéseket, Jézus nem követett nem ihletett embereket!
"De mi boldogok vagyunk, hiszen ez az egyik bizonyítéka annak, hogy Krisztus helyesel minket, mert szeretjük nem csak a felebarátunkat, de a velünk ellenséges embereket is."
Engem is lenéznek sokan a hitem miatt! Akkor ez hogy van Zitus? Tegyük már tisztába ezt a dolgot!
"Valószínűleg nem adtok majd lehetőséget arra, hogy erről beszélgessünk, de bennünk megvan a készség, és abból a célból keressük fel az embereket, akiknek talán csak az 1%-a, de vágyik erre a hírre."
Az Őrtorony irodalom alapján nem tudod bebizonyítani hogy vannak Jehova tanúi Kínában!
Akkor ott hogy keresik fel az embereket? Pedig Kínában lassan több ember lesz olyan aki kereszténynek vallja magát mint egész Európában.
"Ha talán valakit érdekel az örök élet lehetősége Krisztus uralma alatt, szívesen elmondom azt, amit erről az országról, királyságról ír a Biblia."
Csak az a baj hogy vegyíted azokkal a tanításokkal amit az Őrtoronytól kapsz a nem ihletett és téves tanokkal. Tehát tévtanokkal!
- Így aztán az igazságért biztosan nem üldöznek titeket hiszen nem is tudjátok hogy mi az igazság. Mivel kiderülhet hogy bizony tévedett a testület
és ez sok esetben ki is derült. Nagyon sok esetben.
33/0
A gyilkosság nem vallási kérdés, hanem bűnügyi.
Ez rosszindulatú személyeskedés! Az "egyházi eltusolás" pedig rágalom!
Én viszont nem személyeskedtem, mert ugyanis százmilliók tetteiről van szó, amely a legnagyobb SZEKTÁK (mint a katolikus, református, stb) szellemi irányzata miatt történt!
A gyengébbek kedvéért elmagyarázom hogy miért személyeskedés és az általam említett ún "keresztény" történelem miért nem: azért mert kiragadsz a média által tálalt, számunkra bizonyíthatatlan és ellenőrizhetetlen sztorikat, amelyekkel találkozhatunk minden közösségben!
Én az adott egyházak szellemiségéből következő, milliók által elkövetett cselekedetekről beszéltem.
Én nagyon sok keresztényt ismerek, katolikust, evangélikust, reformátust, de még hitgyülist is, egyik se háborúzik. Rosszindulatú rágalom amit csinálsz, személyeskedés.
"számunkra bizonyíthatatlan és ellenőrizhetetlen sztorikat"
Ez meg nem csak rágalom, hanem hazugság is. Nem kéne folyamatosan hazudoznod. Ha van bírósági tárgyalás, van bírósági végzés, márpedig szerencsére sok esetről van ilyen, akkor az bizonyított és ellenőrizhető.
Az ilyen tettek is az adott vallás szellemiségéből következik gondolom. Látod, mennyi rossz gyümölcsöt teremtek?
Mielőtt folytatnátok a keresztényi szeretett ilyen szép megnyilvánulását csak jelzem: minden egyházban van olyan aki rosszat tesz.
Ha csak azt az egy személyt veszem alapul akkor álltalánosítok - minden felekezet pokolra kerül.
Mi volna ha azokat nézznénénk inkább akik jót tesznek az egyházaikon belül?
Amúgy meg ki tett bíróvá titeket,hogy más szemében a szálakat keressétek?
Jakab 4/12
Ez is személyeskedés, mert hogy a Tanúkra, mint szervezetre nem jellemző hogy "felmagasztalja" magát az emberi hagyományokra, az biztos.
Vegyük akkor sorba a legjellemzőbbeket:
Önmagát felmagasztalva, Írásellenes módon kinevezve vezetőjét a "Krisztus helytartójának", gőgösen, diktatórikus könyörtelenséggel uralkodik, hatalmaskodik a népeken!
Ezzel hatalmas politikai, társadalmi befolyást szerez, amivel gyakran végletesen megosztja a híveit nemzeti, etnikai, politikai területen, vagyis szinte minden háborúban és fegyveres, fegyvertelen konfliktusban egymás és mások a céltáblájuk!
Írásellenesen böjtöt követel.
Szintén a Szentírással szemben egyházadót szed.
Így aztán nem csoda hogy ez a szellemi vakság oda vezet, hogy az ilyenek pártolói azokat akarják lejáratni, akik a farizeusok áldozatai valójában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!