Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jahova Tanúiról szóló könyvek?

Jahova Tanúiról szóló könyvek?

Figyelt kérdés

Olyan könyvet keresek, amit egy volt-Tanú írt, és részletesen bemutatja, milyen ennek a közösségnek a tagjának lenni. Nem is muszáj, hogy volt-Tanú legyen, az lenne a lényeg, hogy legyen mély belelátása a dolgokba.

Sok dolgot olvasok róluk, de nem tudom pl., mennyire szigorúak a szabályaik ténylegesen, ezért szívesen olvasnám egy olyan ember írását, aki ebben részt vett.

Tudtok ilyen könyveket? (Igazából elsődlegesen könyvet keresek, de jó akár blog is, vagy bármilyen forrás.) Köszönöm szépen!

2021. máj. 29. 14:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
35%

Biztos hogy van. Én magam is bele olvastam a Rólunk szóló könyvek némelyikébe. Azonban ezek többnyire negatívan írnak a Tanúkról, és általában azt azt a forrást használják fel, akik valamiért elhagyták a gyülekezetet.

Ők a sérelmeik érzelmi hatását felhasználva, az addig szeretett testvéreiket becsmérlik. Rossz híreket terjesztenek, amivel úgy gondolják, bosszút álhatnak. /Tisztelet a kevés kivételnek/

A Tanúkról szóló blogok is ilyen hatást keltenek az emberekbe. Félelmet, felháborodást, és bizalmatlanságot keltők.

2021. máj. 29. 16:12
 2/19 anonim ***** válasza:
40%

"mennyire szigorúak a szabályaik ténylegesen"

A Tanúknál nem szabályok vannak, hanem Biblián alapuló erkölcsi alapelvek.

Nem állítanak fel mindenre szabályokat, mert vannak lelkiismereti dolgok, amik a Bibliában nincsenek meghatározva.

Vannak akiknek nem engedi meg a lelkiismerete az alkohol fogyasztást, még mértékkel sem, míg mások mértékkel nem gondolják, hogy helytelen volna.

Ami szigorúan betartandó, arról maga a Biblia is szigorúan ír. Vagy van aki nem szeretne húst fogyasztani, míg másoknál ez nem okoz gondot.

PL: paráznaság, lopás, hazugság, dohányzás, gyilkosság, és egyéb törvénytelenségek.

A Tanúk ugyan úgy járnak nyaralni, moziba, sportolni, strandra, csak megválogatják a filmeket, olvasni valókat, amik nem rombolók, erkölcstelen, vagy démoniak.

2021. máj. 29. 16:25
 3/19 anonim ***** válasza:
62%
Javaslom akkor a Vének könyvét. Abban benne van minden.
2021. máj. 29. 18:36
 4/19 SIDLER22 ***** válasza:
64%

Raymond Franz - Lelkiismereti válság

Illetve van egy dán film is: A hit fogságában

2021. máj. 29. 19:04
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megtaláltam a Lelkiismeri válságot is és a Vének könyvét is. Utóbbinál azon gondolkodtam, hogy az elvileg titkos a Tanúk előtt, mégis két kattintás után megtalálható az interneten. Érdekes. Na mindegy. A dán film is jónak tűnik, köszönöm az ajánlást.

Most megnéztem a Hitehagyást, azt sok volt-Tanú valósághűnek írta le. Erről van véleményetek?

2021. máj. 29. 19:59
 6/19 anonim ***** válasza:
64%
Én még nem láttam. Dokumentum film?
2021. máj. 29. 20:55
 7/19 SIDLER22 ***** válasza:
74%

Azt hiszem az a film volt (Hitehagyás) amit konkrétan volt tanúk készítettek.

Valamennyire én is sorolhatnám magam volt Tanúnak mert gyerekként el voltam rángatva oda.

Egyébként valóban vannak ilyen dolgok. De persze ez gyülekezeten belül máshogy van kommunikálva. Ott senki semmit nem tud a háttérről.

(Egyébként a véneknek tilos elbeszélni, hogy kit miért raktak ki. Volt, hogy nálunk is kiraktak valakit és mondták, hogy nem mondhatják el, hogy miért rakták ki.)

Ott csak annyi látszódik amit kb látunk a személyből meg, hogy ki lett közösítve. A nehézségei és egyebek azok figyelmen kívül vannak hagyva kb.

2021. máj. 29. 20:57
 8/19 A kérdező kommentje:

Nem teljesen. [link]

Itt írnak róla, meg a film is itt van. Megrázó.

2021. máj. 29. 20:59
 9/19 A kérdező kommentje:

7-eshez kérdés:

Könnyen tudtál szabadulni? Nekem az nem tiszta, hogy mennyire van az minden esetben, hogy el kell szakadni a családtól. Van, hogy nem veszik ezt ennyire szigorúan? Meg azt sem tudom, hogy a vének mennyire követik figyelemmel a Tanúk életét, honnan tudják, ha él a háztartásban egy nem-Tanú? (Azon kívül, hogy a Tanúk beszámolnak mindenről, mint a filmben...mindig mindenki beszámol mindenről?)

2021. máj. 29. 21:07
 10/19 anonim ***** válasza:
91%
Vének könyve írja, hogy ha egy kiközösített másik városba költözik, akkor értesíteni kell az ottaniakat. Biztos nem figyelik őket :))))
2021. máj. 29. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!