Jahova Tanúiról szóló könyvek?
Olyan könyvet keresek, amit egy volt-Tanú írt, és részletesen bemutatja, milyen ennek a közösségnek a tagjának lenni. Nem is muszáj, hogy volt-Tanú legyen, az lenne a lényeg, hogy legyen mély belelátása a dolgokba.
Sok dolgot olvasok róluk, de nem tudom pl., mennyire szigorúak a szabályaik ténylegesen, ezért szívesen olvasnám egy olyan ember írását, aki ebben részt vett.
Tudtok ilyen könyveket? (Igazából elsődlegesen könyvet keresek, de jó akár blog is, vagy bármilyen forrás.) Köszönöm szépen!
Szia
Van.
A címe:"A magyarországi Jehova Tanúi egyház története" 2017-ben adták ki.
A kötet az Arnold-Liebster Foundation támogatásával készült.
'címe:"A magyarországi Jehova Tanúi egyház története" 2017-ben adták ki'
Ne ezt ajánlgasd, hanem magyarországon kívül mi volt a történelme! Ha egy kicsit őrtorony felekezeten kívűl kutakodnál, a jehovatanúi törtélme íránt, kivilágosulna, hogy szekta volt. És a mai napig is az.
"A Tanúknál nem szabályok vannak, hanem Biblián alapuló erkölcsi alapelvek."
Helyesen:
az ördögtorony és annak hazugságaihoz igazított új világ ferdítés alapelveihez igazodtok!
"A magyarországi Jehova Tanúi egyház története" könyvet nem tanúk írták. Tanúkról írták.
15
De lefogadom hogy semmilyen valós információt nem fedtek fel benne, pontosítva az 'egyház' eredetéről.
De ha már információt kér a kérdező, miért nem inkább valós információkat osztotok meg vele, a tényeket?
Az igazi története amerikából ered 1800-as évek második feléből, kb tíz fős teólógiai szakadárból, ami mára valóban 'egyházzá' nőtte ki magát, hála a vallási szabadságnak(ami nem mindig volt). De attól még szekta marad.
Te olvastad azt a bizonyos könyvet? vagy olvasatlanul nyilvánítasz véleményt róla? Hogyan írhatsz véleményt olyasmiről, amit nem ismersz?
Mi a valós információ a számodra? Amivel egyet értesz? ne nekem adjál választ ezekre a kérdésekre, inkább saját magadnak - előítélet nélkül.
A kérdező kérésére megadtam egy könyv címét, amely a tanúkról szó, és külső, nem tanú emberek nyilatkoznak róluk - igaz, előítélet nélkül, csak hiteles információra támaszkodva. Ez emberileg becsületes akkor is, ha nem tanúkról szól egy könyv.
KZitus
Nem kell elolvasnom, mert a gyökerétől a végéig ismerem a jehovatanúi tanait.
A valós információ, a valós dokumentált történelem, nem az ami az örtöröny társulat kiad.
Nem értek egyet semmivel, ugyanis ismerem, rendszert. De hagy legyek már előítéletes azzal a dologgal amit ismerek. Mert benne éltem, és tag voltam nem kis ideig.
Azzal semmi baj azzal a ténnyel, hogy magyarországi történelme hogyan formálódott, de az mellett nem lehet elmenni, hogy a felekezet 'születése' hogyan zajlott, úgyan is,ez kéne megérteni neked is KZitus, és minden tanunak. De az őrtöröny szemüvegén ezt elég nehéz lesz megérteni, esetleg lehetlen hisz ezért olyan hatásos, mert szekta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!