Jézus, hogyan lehetett egyenlő Istennel, mikor szükségletei voltak emberi testében?
Sziasztok,
szerintem a Szentháromságtan egy teljesen téves és félreértelmezik.
Több evangéliumi értelmezés szerint is imádkozik az Atyához, éhezik, szomjazik, ugyanúgy vannak emberi szükségletei, mint nekünk ( WC, alvás...stb.: )
Kiszolgáltatott a természeti erőknek is, hiába rendelkezik csodatévő erőkkel, ugyanúgy sebezhető. Olyan kijelentést is tett:
"Egyik próféta se kedves a maga hazájában."
Ezek alapján próféta lehetett inkább, egy tanító aki előkészítette az utat az EGY IGAZ ISTENHEZ.
Imádkozni is a Mi Atyánkot tanította követőinek, nem azt mondta: hogy hozzá imádkozzanak, vagy Őt imádják. Mindig az Atyára hivatkozott!
Honnan jött ez az abszurditás, hogy Jézus megtestesült Isten lenne?
Szia kedves kérdező! Nagyon tudom értékelni azt, hogy így elgondolkodol ezeken. Ugye te is azt tapasztalod, hogy a szentháromságról beszélnek sok keresztény vallásban. Azt állítják, hogy a Biblia is ezt tanítja. Mindig azt idézik a Bibliából, hogy kezdetben volt a szó, és, hogy ez a szó isten volt. Ugye a szó Jézus.
Csakhogy az egész Bibliát kell nézni, vizsgálni, tanulmányozni. Egyes fordítók van, hogy kisbetűvel írják, hogy isten, utalva ezzel arra, hogy nem szó szerint véve Istenről van szó. Ezt úgy is szokták visszaadni, hogy
isteni, azaz ahhoz hasonló.
Jézus, amikor a földünkön élt, azért tudott halottakat feltámasztani, betegeket gyógyítani, démonokat kiűzni, mert Istentől, a Mindenhatótól kapta a hatalmat ehhez.
Jézus a tulajdonságokban is, mint a szeretet, könyörület, tehát ahogyan az emberekkel bánt, tökéletesen visszatükrözte azt, hogy milyen személy Isten. Tehát a személyiségét. Ezért mondta azt, hogy aki engem látott, látta az Atyát is. Magyarul megmutatta milyen személy Isten. Ugyanis Jézus jól ismerte Istent, hiszen a fia volt Istennek. Mielőtt a földre jött, már a mennyben Istennel élt. Tudta, hogy milyen szellemi testben élni.
Ami nagyon fontos még, hogy Jézusnak volt kezdete, azaz Isten megteremtette őt, ugyanúgy, mint a többi angyalt.
De a mindenható Istennek nem volt kezdete. Ő mindig is létezett.
Ahogyan te is nagyon jól rávilágítottál kérdező, Jézus is imádkozott Istenhez, valamint nem egyszer hangsúlyozta, hogy ő az Atya akaratát cselekszi. Egységben van vele, tehát együttműködik Istennel. Soha nem utalt arra Jézus, hogy ő maga is Isten lenne egyébként.
A szentháromságot nem tartom Biblián alapuló tanításnak. A kereszténységbe beolvadó filozófiai elméletnek tartom. Tehát a kereszténység valamikor keveredett ezzel az elmélettel, és aztán elfogadta, majd dogmatikusan tanította.
Bemásolok egy linket. Itt van egy könyv itt lehet olvasni Jézus Istenségéről ISteni mivoltáról!!! Érdemes elolvasni tanúságos és elgondolkodtató!
Tömören a lényeg az, amit a Biblia is mond, hogy Isten megjelent köztünk testben. (1Tim 3,16.) Isten kinyilatloztatta magát Jézus személyében, Jézus pedig kinyilatkoztatta a teremtő Atya Istent a teremtett világ számára a saját személyében.
Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,
Kol.1,19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
Jn.10,30. Én és az Atya egy vagyunk.
Jn.12,45. És a ki engem lát, azt látja, a ki küldött engem.
Jn.14,7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Jn.14,9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? a ki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Mt.28,18. És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.
Jn.10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
Jézusnak van hatalma megbocsátani a bűnöket!!! (Mt.9,6. Mk.2,10. Lk.5,24.)
Jel.1,8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, a ki van és a ki vala és a ki eljövendő, a Mindenható.
Jel.1,11. A mely ezt mondja vala: Én vagyok az Alfa és az Omega, az Első és Utolsó; és: A mit látsz, írd meg könyvben, és küldd el a hét gyülekezetnek, a mely Ázsiában van, Efézusban, Smirnában, Pergámumban, Thiatirában, Sárdisban, Filadelfiában és Laodiczeában.
Jel,21,6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel.22,13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Tehát akkor kedves KZitus akkor a te szemedben ki Jézus a Krisztus, ha nem a testben megjelent Isten (Krisztus)???
1Jn.4,2. Erről ismerjétek meg az Isten Lelkét: valamely lélek Jézust testben megjelent Krisztusnak vallja, az Istentől van;
1Jn.4,3. És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, a melyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.
2Jn.1,7. Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.
Ha jól tudom és jól olvastam és jól értelmeztem, te nem tartod Jézust a testben megjelent Istennek (Krisztusnak) Akinek hatalma van mindenek felett és a bűnöket megbocsátani!!!De akkor mi értelme van számodra az egésznek, ha Nem fogadod el Jézust Istenednek, személyes megváltódnak és uradnak??? Azaz tagadod Jézus Istenségét! Ha számodra Jézusban nem ISten lakott testileg, akkor neked nincs bűnbocsánatod Jézus és az Atya nem él és nem lakik a Szívedben és az elmédben, de akkor nem is ismerheted az igazságot. Akkor te csak annyit ismersz és tudsz, amennyit megtanultál a Jehova tanúi tanításaiból és írásaiból. Istenről semmit! Gratulálok ez nagyon gyenge belépő és érvelés!!! Szerinted Jézus nem ISten kivetülése és kinyilatkoztatása a teremtett világ számára és nem Isteni és nincs benne és nem lakik benne Isten. Akkor ez az antikrisztus szelleme!!!!
Nem vagyok Jehovai tanúi követője sem, hiszem, hogy Istent számtalan úton el lehet érni, és több tucat megtestesülése volt már. Igen a keleti vallások, és minden istenkereső vallás Hozzá visz el végső soron.
Pl. hinduknál Krisna, Siva - a himalájai első jógi ( ádi jógi ).
Chaitanja...stb.: voltak Isten megtestesülései.
14 „Ne nyugtalankodjatok: higgyetek Istenben, és higgyetek bennem! 2 Atyám házában sokak számára van lakóhely. Ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Most elmegyek, hogy helyet készítsek a számotokra. 3 Miután elkészítettem, visszajövök értetek, és magammal viszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. 4 Ismeritek az utat, amely oda vezet, ahová megyek.”
5 Ekkor Tamás megkérdezte: „Uram, azt sem tudjuk, hová mész, hogyan tudhatnánk akkor az utat?”
6 Jézus így válaszolt: „Én vagyok az út, az igazság és az élet! Az Atyához csakis rajtam keresztül lehet eljutni. 7 Ha valóban ismernétek engem, akkor az Atyát is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek és látjátok őt.”
Érdemes tovább is olvasni.
#23#: "Nem vagyok Jehovai tanúi követője sem, hiszem, hogy Istent számtalan úton el lehet érni, és több tucat megtestesülése volt már. Igen a keleti vallások, és minden istenkereső vallás Hozzá visz el végső soron.
Pl. hinduknál Krisna, Siva - a himalájai első jógi ( ádi jógi ).
Chaitanja...stb.: voltak Isten megtestesülései."
Ekkora butaságot és hozzáállást már nagyon rág hallottam és olvastam.
Ezzel azt állítod, hogy neked minden belefér, számodra több igazság is létezik, az ellentéteket, elnézzük, elsimítjuk, figyelmen kívül hagyjuk stb. Csak gratulálni tudok ez ám az igazi globális mindent bele egyveleg bölcsesség és a mindentudás magas iskolája!!!
#23#: "hiszem, hogy Istent számtalan úton el lehet érni, "
Akkor számodra teljes mértékben értelmetlen maga Jézus személye, mivolta, lényege, munkássága és tanítása valamint kereszthalála!!!!
Jézuson kívül, Jézus nélkül hány Istent ismersz???????? Na pontosan ők nem Istenek és nem is az egy igaz élő ISten. Keress és kutass tovább!!! Aki keres az talál!!!! Te még nem találtad meg az egy igaz Élő IStent!!!!
Krisztus már az első ember előtt létezett. A mennyben volt már előttünk. Sokan azt hiszik, hogy Ő csak megszületett és csak próféta volt igazából.
Nem! Az Ószövetségben mindig azt olvashattuk, hogy állatáldozatokat kellett bemutatniuk az embereknek a bűneikért. És sok bűnért kellett áldozatot mutatniuk. A keresztények manapság már nem mutatnak be, mert Jézus Krisztus volt a végső áldozat. Ő jött le miközénk emberi testben, hogy magára vállaja a világ bűneit.
Amikor azt mondja valaki, hogy mennyire igazságtalan, hogy mi szenvedünk az első emberpár miatt, akkor az illető nagyon erősen gondoljon arra, hogy az Urunk is lejött közénk emberi testben és rá is ugyanazok a szabályok vonatkoztak. Neki is dolgoznia kellett, éhezett, vérzett, amikor megverték és meg is ölték végül.
Azért mondta a kereszten, hogy bevégeztetett, mert ezzel Isten kitöltötte rajta a haragját mihelyettünk. Még belegondolni is félelmetes, hogy aki nem fogadja el az Ő ajándékát, az saját maga kell, hogy megfizesse a bűneinek árát a túlvilágon.
Amikor Ő beszélt, Isten szólt az égből: ,,Ez az én szerelmes Fiam, akiben én gyönyörködöm: őt hallgassátok." Máté Evangéliuma:17:5
Amikor visszatért a halálból, Ő maga mondta: ,,Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön." Máté Evangéliuma:28:18
Persze, hogy neki is olyan szükségletei voltak, mint nekünk. Ő is testben született. Viszont Ő nem akart semmit, amit mi akarunk. Csónakot kért kölcsön, amiből tanított a víz túloldalán, kölcsönözve volt a sírja is, kölcsönzött szamárháton vonult. Nem volt semmije, amit a földön gyűjtött volna. Amikor az ördög kísértette, ő nem változtatta 40 nap után sem a követ kenyérré, ahogyan akarta a Sátán. Nem tesztelte Istent a templomról leugorva, hogy megmenti-e, ahogy Sátán akarta.
Ő lesz az, aki ítélkezni fog rajtad is, de ahhoz képest, hogy övé a hatalom, nem ítélte el azt az asszony sem, akit majdnem megköveztek, amiért megcsalta a férjét. Azt mondta neki, hogy megbocsátja a bűneit és menjen el, és ne vétkezzen többet.
Mások megölték volna, ő megbocsátott neki. De ha meghalsz, akkor már csak az számít, hogy hittél-e Őbenne.
Sok ilyen tanító lejött már közénk, természetesen nem szeretnék vallási vitát kirobbantani.
Jézus eme kijelentése, hogy csak rajta keresztül juthatunk az Atyához egy adott helyen élő, adott népcsoportnak hangzott el!
A keleti vallásoknál is Isten megtestesüléseinél is elhallatszik ez.
Pl. Krisna a Bhagavad Gítából.
Vagy kasmíri saivizmust is lehet olvasni ilyen téren.
Sőt az advaita védanta filozófia szerint a világ illúzió és valótlan. Nincs senki és semmi, csak Brahman. És végső soron Te vagy Brahman.
"Tat tvam Asi." - " Te Az vagy ".
Szerintük csak Isten a valós, és az illúzióként ( májá ) megjelenő tünékeny világ is Isten. Csak Ő létezik, csak Isten a valós.
Ez a védák tanítása. Ha ebben valaki ördögi, gonosz erőt lát: megemelem előtte a nem létező kalapomat. Pont, hogy Istent ismeri el egyedül, és a múlandó tünékeny világot FORMAKÉNT pedig nem, csupán úgy, hogy MINDEN ISTEN!
Jézus gyermekévei továbbá hiányoznak a Szentiratokból, 12-30 éves kora közti időszak. Egyes elbeszélések szerint járt Indiában is, és az advaita védanta filozófia által ráébredt Isteni mivoltjára: "Én és az Atya egyek vagyunk".
Ez a cikk érdekes lehet a témában: [link]
Mit nevezünk igazságnak?
Különböző embercsoportok, kultúrák, nemzetek az EGY Istent miért ne tapasztalhatnák akár több 1000 formában is?
Minden vallás ugyanahhoz az EGY-hez visz el.
Csak az én vallásom az igaz ( lásd kereszténység ) a legerősebb ítélkezésre és korlátoltságra vall valahol.
Isten a téren és időn kívül áll, valamint minden elgondolt fogalmon túli.
Miért ne lehetne több megtestesülése itt a Földön? Sőt, nem csak a Földön van élet nagy valószínűség szerint az Univerzumban, hanem még több ezer, vagy akár több millió bolygón is! Azokon is meg kellett mutatkoznia Istennek valamilyen formában, úgy gondolom.
Mivel EGY IGAZSÁG van, mely több formában feltárja magát a tiszta szívű őszinte Istenkereső előtt. Jézus, Jahve, Allah, Siva, és még végtelen megjelenési formája lehet az Úrnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!