Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van menny vagy pokol a halál...

Van menny vagy pokol a halál után?

Figyelt kérdés
vagy ez egy kapaszkodó?
2023. febr. 21. 05:03
1 2
 11/18 KZitus ***** válasza:
33%

Szia

Mindkettő van. De mindenki másképen értelmezi. Ezt láthatod a hozzászólásokból is. A Biblia megadja a pontos választ arra, mi a pokol és mi a menny. Mennyire bízol meg a Biblia válaszában? A Bibliában?

2023. febr. 21. 12:12
 12/18 anonim ***** válasza:
42%

1-es leírta a lényeget.

De szerintem van, aztán hogy pontosan mit takar ez a két szó, na abba már nem megyek bele, mert én se tudom. Ahány világvallás és ahány egyház, annyiféle nézet. Túlvilágnak mindenféleképp létezni kell, de a pokol és a menny nem feltétlen olyan, mint ahogy pl. azt a középkori kereszténység ecsetelte, meg számtalan európai művész ábrázolta. Sőt, biztos nem olyan.

2023. febr. 21. 12:58
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
A 9-es miért lett így lepontozva? Legalább válaszoljatok rá, hova kerülnek az állatok haláluk után és tényleg miért csak az embernek van lehetősége mennybe menni pl?
2023. febr. 21. 15:47
 14/18 anonim ***** válasza:
44%
#13 a katolikusok ezt úgy magyarázzák, hogy az embernek van lelke, és mivel csak a lelek él tovabb a halál után ezert logikus hogy csak ez ember kerülhet a mennybe/pokolba
2023. febr. 21. 15:50
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Mitől van nekünk lelkünk és mondjuk egy kutyának nincs? A tudatosságon múlik?
2023. febr. 21. 16:30
 16/18 KZitus ***** válasza:

"Legalább válaszoljatok rá, hova kerülnek az állatok haláluk után ...." -

nem én, a Biblia írja, én csak idézem:

„Az emberek fiainak vége hasonló az oktalan állatnak végéhez, és egyenlő végök van azoknak; a mint meghal egyik, úgy meghal a másik is . . . az embernek nagyobb méltósága nincs az oktalan állatoknál . . . Mindenik ugyanazon egy helyre megy; mindenik a porból való, és mindenik porrá lesz.” Igen, az emberek és az állatok ugyanúgy meghalnak. Mindkettő visszatér „a földbe”, „a porba”, ahonnan jött Prédikátor 3:19, 20;

1Mózes 3:19

"Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza.”

2023. febr. 21. 18:41
 17/18 anonim ***** válasza:
28%
Van bizony. Gyurcsány szavazói a tisztítótűzbe kerülnek, ha utána elítélik Gyurcsány tetteit, akkor a Mennybe, ha továbbra is helyeslik, akkor a Pokolba jutnak.
2023. febr. 22. 09:49
 18/18 anonim válasza:

Elporladunk majd azt az energiát amit kaptunk visszaszolgáltatjuk a csillagközi tèrnek.

A menny ès pokol csak egy hasonlat ,szinoníma amit kiszineztek idővel a különbfèle vallások.

jan. 11. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!