Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg bűn a homoszexualitás?...

Tényleg bűn a homoszexualitás? most akkor én pokolra jutok?

Figyelt kérdés
hiába kérem Istent hogy vegye ki belolem. megsem teszi. eloszor is; nembantok senkit, szeretetben élek. nem iszok, nem drogozok. de a fiúkat szeretem. sok gyülibe jártam már, és mégse szabadultam meg. rokonom pásztor mondta hogy súlyos bűn alatt vagyok amiért pokol jár... na de értem én, ha valaki gyilkol, lop, csal tehet róla vagy ha bánt másokat na de aki meleg nemtehet róla. mit tanácsolsz? szakítok a fiúval is, annyira sirok felek h pokolba jutok ossze tort az eletem miota ezeket megtudtam
2023. febr. 19. 12:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
13%

Nekem is ezt mondta a pásztor,hogy ez bűn és átok van ez miatt rajtam!

Én nő vagyok,de a nőkhöz vonzodom!

Igazából ez lehet döntés kérdése,de nem tudok úgy dönteni,hogy olyannal legyek kihez nem vonzodom!

2023. febr. 19. 12:47
 2/21 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem akarsz bűnt elkövetni, akkor SENKIVEL sem szexelsz házasságon kívül (a nemétől teljesen függetlenül!), ennyire egyszerű.
2023. febr. 19. 13:01
 3/21 anonim ***** válasza:
90%

Várjatok, várjatok, ez nem így megy.

Egyrészt csak Isten ítélhet, ember nem (az dobja rá az első követ, aki bűntelen), így nem is értem, hogy a pásztor rokonod miért mondott ilyet.

A homoszexualitás nem bűn, ahogy az sem, hogy valaki szép/csúnya, alacsony vagy magas. Nem tehetsz arról, hogy homoszexuális vagy. Az a bűn, ha ezt megéled, hiszen a házasságon kívüli szex bűn, és az Egyház nem ismeri el az azonos neműek házasságát.

Tudom, hogy nagyon kellemetlen, mert hiába vágysz valamire, hitedből adódóan nem elérhető. Nagyon jó, hogy keresed a választ, szerintem próbálj meg választ találni arra a kérdésre, hogy ezzel mi Isten célja. Nyugodtan kérdezd meg az Atyát, hogy miért vagy homoszexuális, mi a célja ezzel, mit vár tőled. Én úgy hiszem, hogy mindennek megvan az oka akkor is, ha nem látjuk.

A pokolra jutást pedig felejtsd el nyugodtan. Egyedül Isten ítél, és Ő nagyon irgalmas, hiszen annyira szeret minket, hogy Egyszülött Fiát adta értünk. Végül pedig pár bátorító ige:

"Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden javukra válik."

"Hiszen Isten nem a félelem lelkét adta nekünk, hanem az erőét, a szeretetét és a józanságét."

2023. febr. 19. 13:09
 4/21 anonim ***** válasza:
90%
Testiség nélküli élet a neked szánt helyes életvitel, ha a ilyen a késztetésed és nem tudsz kijönni belőle.
2023. febr. 19. 13:11
 5/21 anonim ***** válasza:
89%

Megélni nem szabad.

Ahogy sok mást se.

2023. febr. 19. 13:26
 6/21 anonim ***** válasza:
50%
Nem.
2023. febr. 19. 14:14
 7/21 anonim ***** válasza:
38%
A dolog ott kezdődik, hogy vajon olyan rossz-e a pokol, mint amennyire ezt elképzelni sugallják ?
2023. febr. 19. 14:38
 8/21 anonim ***** válasza:
18%

Minden Isten előtt kötött házasságon kívüli szexuális érintkezés (legyen akár egy csók vagy szex) bűn. A bűnt gondolattal, cselekedettel és mulasztással lehet elkövetni. Melegnek (leszbinek) lenni nem bűn, csak ha azt valaki kiéli. De semmivel se nagyobb bűn, mint amikor két hetero fiatal csinálja házasságon kívül. S sajnos utóbbi sokkal gyakoribb, elvileg keresztények körében is. Ezt tapasztalom, látom nem csak környezetemben, de messzebb is. Sőt felekezettől független, mindegy, hogy valaki református, katolikus, vagy éppen hitgyülis, netán jehovás (bár ők nem keresztények), nagyon kevés fiatal házasodik úgy, hogy szüzességét is akkor ajándékozza oda.

Aki nem dugja fejét a homokba, az látja. A többi pedig szedjen valamit vakságára.

2023. febr. 19. 14:43
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

"legyen akár egy csók"

Azért egy őszinte csók még nem szex...

2023. febr. 19. 14:46
 10/21 anonim ***** válasza:
31%

Nem szex, de paráznaság. Sőt Jézus azt mondja, hogy aki bűnös vággyal néz asszonyra, szívében már elkövette a paráznaságot. Ezért írtam, hogy gondolattal is követhetünk el bűnt.

Ettől függetlenül, önmagában az, hogy valaki meleg, nem bűn, ez csak egy állapot, amiről nem tehet.

2023. febr. 19. 15:02
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!