Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha imádkozom Istenhez hogy...

Ha imádkozom Istenhez hogy nyerjek a lottón, akkor ezt miért nem teszi meg nekem??

Figyelt kérdés
Sajnos olyan hülye vagyok mint a föld nem értek semmihez nincs más reménységem. Nem tudom mi csináljak magammal hogy jól tudjak élni ennyi ésszel. De én nem akarok szenvedni. Ami még hátra van annyira jó lenne boldogan tölteni biztonságban. És igen vettem szelvényt.

2023. febr. 11. 16:20
1 2
 11/18 KZitus ***** válasza:

Krisztus a következőket mondta a hegyi beszédében: „Ne gyűjtsetek tovább kincseket magatoknak a földön, ahol moly és rozsda (bróʹszisz) emészt, és ahol tolvajok törnek be és lopnak. Inkább az égben gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol sem moly, sem rozsda nem emészt, és ahol nem törnek be és nem lopnak tolvajok” Máté 6:19, 20.

Miért mondja a Biblia: „A kik pedig meg akarnak gazdagodni, kísértetbe meg tőrbe és sok esztelen és káros kívánságba esnek, melyek az embereket veszedelembe és romlásba merítik?” 1Timótheus 6:9.

Meg lehet tanulni kiegyensúlyozottan gondolkodni az anyagi dolgokról. Ez a hasznunkra és a megelégedettségünkre válhat.

A Biblia szerint egy igaz kereszténynek gondoskodnia kell az általa eltartott családtagok anyagi szükségleteiről. A körülmények — például a munkanélküliség vagy az egészségügyi problémák — olykor megnehezítik e követelmény teljesítését. Másrészt az a keresztény, aki szándékosan elhanyagolja a családjáról történő gondoskodást, „a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél” 1Timótheus 5:8.

A megkeresett pénzért élelmiszert vagy olyan egyéb árucikkeket vásárolnak, amelyek elősegítik család jólétét. Továbbá, a bölcsen félrerakott pénz bizonyos mértékű védelmül szolgálhat a nehéz időkben vagy szerencsétlenség esetén. Például ki lehet fizetni belőle az orvosi kezelés, vagy a házon történő fontos javítások költségeit. Ezért állapítja meg a Biblia valósághűen, hogy „óv . . . a pénz”, és „pénz jár mindenért!” Prédikátor 7:12; 10:19,

2023. febr. 11. 18:02
 12/18 anonim ***** válasza:

„Ne gyűjtsetek tovább kincseket magatoknak a földön, ahol moly és rozsda (bróʹszisz) emészt, és ahol tolvajok törnek be és lopnak. Inkább az égben gyűjtsetek magatoknak kincseket, ahol sem moly, sem rozsda nem emészt, és ahol nem törnek be és nem lopnak tolvajok” Máté 6:19, 20.

Mondjuk ez az érvelés szerintem nem jó, mert ha az én 150 milliós házamat mindennel együtt megeszi a rozsda meg a moly 5-600 év múlva az már nem fog érdekelni :)

"A Biblia szerint egy igaz kereszténynek gondoskodnia kell az általa eltartott családtagok anyagi szükségleteiről. A körülmények — például a munkanélküliség vagy az egészségügyi problémák — olykor megnehezítik e követelmény teljesítését. Másrészt az a keresztény, aki szándékosan elhanyagolja a családjáról történő gondoskodást, „a hitet megtagadta, és rosszabb a hitetlennél” 1Timótheus 5:8."

Ezt meg külön megköszönöm hogy leírtad, így már biztos nem lesz családom.

2023. febr. 11. 18:14
 13/18 anonim válasza:
Mennyibe kerülhet most egy templom? Ne gyűjts vagyont mi?
2023. febr. 11. 18:37
 14/18 anonim ***** válasza:
A Vatikán vagyonáról ne is beszéljünk.
2023. febr. 11. 18:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Ezen néha elgondolkozom, de mivel vannak más problémák is, azért ebbe nem mentem bele nagyon mélyen:

Imádkozol azért, hogy nagy összeget nyerjél a lottón? Én is! Még még sokan. Miért pont téged válasszon? Amikor azért szeretnél sokat nyerni, hogy utána ne kelljen munkát keresned. Vannak, akik a nyereményből kifizetnék adósságaikat, felújítanák házukat, jótékonykodnának.

Lehet, hogy azt akarja, hogy azzal a kevés eszeddel elmenj dolgozni a következő helyek egyikébe: posta, gyár, bolt (lehet hipermarket is).

Lehet, hogy a lelkedet félti. Erre azt szoktam mondani, hogy a szegénységtől éppúgy félthetnéd a lelkemet, mint a nagy vagyontól.

A legtöbb lottónyertes néhány év alatt a nyakára hág a pénzének. Lehet, hogy te ezt úgy tennéd meg, hogy értelmetlenül elszórnád a pénzt. Még értelmetlenebbül, mint azok, akik eddig nyertek.

Lehet, hogy nem akar beavatkozni, hanem hagyja, hogy az emberek űzzék a maguk kis játékát.

2023. febr. 11. 18:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Isten nem egy automata, hanem egy gondolkodó lény, akinek a döntését mindenkinek tiszteletben kell tartania.
2023. febr. 11. 21:49
 17/18 anonim ***** válasza:
Mert rajtad kívül vagy 10 millióan teszik uezt, Istennek tele az ilyenekkel a hócipője.
2023. febr. 19. 09:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Az a mikukás, aki az anyagi vágyakat teljesíti. Isten nem mikulás
2023. febr. 19. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!