Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Rendszeresen imádkozom Istenhe...

Rendszeresen imádkozom Istenhez, hogy segítsen megszabadulni érzésektől gondolatoktól. Miért nem segít, hisz ő maga is bűnösnek tartja ezeket?

Figyelt kérdés
Kapcsolatban élek, de más iránt lettek érzéseim. Rendszeresen imádkozok, hogy sikerüljön ezektől megszabadulnom. De nem sikerül. Miért nem hallgatja meg az imám, és segít benne, ha egyszer ő is bűnösnek tartja ezt?
2022. szept. 4. 01:27
 1/10 anonim ***** válasza:

A kérdés tárgyában van egy jókora logikátlanság.

Minél többször imádkozol, hogy ISTEN szabadítson meg egy adott érzéstől, annál többször éled t, amitől megszabadulni nem tudsz.

Gyakorlatilag tehát azért gondolsz gyakran valamire, hogy Isten segítsen elfelejteni.

Ez a logika szabályai szerint nem működhet - és nem is működik.

.

Ha hiszel Istenben, hinned kell, hogy meghallgat, ám tudnod kell, hogy Ő sem tud két ellentmondó kérést teljesíteni.

2022. szept. 4. 06:56
 2/10 anonim ***** válasza:
33%

Istennek nem ez a dolga. Kísértések meg életed végéig lesznek tehát ettől nem fog megszabaditani még Jézus se téged ezeket ki kell állnod hogy a mennybe juss.

Jelenések 2:10

Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.

Nem lehet próbatételek nélkül a mennybe jutni.. mindenkinek meg lesz próbálva a hite

Jakab 1:12 RÚF

Boldog ember az, aki a kísértés idején kitart, mert miután kiállta a próbát, elnyeri az élet koronáját, amelyet az Úr megígért az őt szeretőknek.

2022. szept. 4. 06:59
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha mindenkinek, aki imádkozik, megoldódna a problémája, akkor minden ember vallásos lenne.
2022. szept. 4. 07:46
 4/10 anonim ***** válasza:
Az ima alapja nem a kérés, hanem a hála. Légy hálás azért, hogy erőt kapsz a kitartáshoz és a kísértés elengedéséhez, légy hálás azért, amit a meglévő kapcsolattól kapsz és amit abban adni tudsz.
2022. szept. 4. 08:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt kellene átgondolni, a pároddal való kapcsolatodban mi a probléma. Házasságról van szó, és az szerelmen, őszinte vonzalmon alapult? Lehet, rosszul választottál párt?
2022. szept. 4. 11:52
 6/10 anonim ***** válasza:
Mit értesz azalatt, hogy kapcsolatban élsz? Házasságról van szó?
2022. szept. 4. 13:59
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Isten valóban segít, de ahhoz neked is tenned kell ám hogy működjön a dolog. Ittvan pl az én esetem: sokáig kértem az Urat hogy segítsen megszabadulni a rossz szexuális kísértésektől és adjon erőt a kitartáshoz. Ezután pár órával mit csináltam? Elkezdtem rágondolni a bűnre, utána fogdostam magam ami mégjobban fokozta a kísértést, aztán már jött a videók nézése, de úgy voltam hogy “csak nézem” nem lesz semmi, de gondolhatod hogy nem maradtam meg ennyinél. A Biblia a bűnt a kovászhoz hasonlítja. Egyre nagyobb lesz. Ezért kell már csírájában elfolytani és úgy kérni Istent hogy adjon erőt. Közben a bűnöktől, bűnös életvitelt, gondolkodást hagyd el egymás után és meglátod így már működni fog. De mint írtam, neked is tenni kell érte.
2022. szept. 5. 00:29
 8/10 anonim ***** válasza:

1, nem tartja bűnösnek. Ezek érzések. Nem lehetnek bűnösek.

2, segít. Te mit teszel? A segítség nem azt jelenti, hogy ő csinálja. Ha én segítséget kérek a gyerekemtől, hogy megemeljünk valamit, nem ő emeli meg, hanem én, ő csak pluszba segít.

2022. szept. 5. 00:52
 9/10 anonim ***** válasza:

8: de lehetnek bűnösek, ha már van valakid akivel elvileg összekötötted az életed és szereted. Nem csoda hogy hanyatlik az emberiség ha azt magyarázzák hogy nem bűnös gondolat másokra kívánkozva nézni ha van valakid.

A segítségnyújtás akkor kell ha valamit nem birsz egyedül. Ketten kelletek. Istennek módjában és szándékában áll mindenkin segíteni DE ha te is akarod és teszel érte.

2022. szept. 5. 01:41
 10/10 anonim ***** válasza:

"Rendszeresen imádkozok, hogy sikerüljön ezektől megszabadulnom."

Minél többet imádkozol érzésed ellen, annál mélyebben érzel.

Imádkozásod előtt/alatt felidézed, ami ellen imádat mondod.

Ez így nem megy. Eszembe juttatom, hogy mire nem akarok gondolni - ellentmondás.

2022. szept. 6. 06:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!