Ha imádkozok, hogy sikerüljön megszabadulnom a bűnös gondolatoktól, vágyaktól, akkor segítség helyett miért pont a kísértést kapom még erősebben?
Nme csak imádkozni, vagy is kérni kell a támogatást, hanem Tenni is ellene, hogy legyen mit megáldani.
Sátán sem alszik. Ha nem teszel ellene, akkor nincs mit megáldani, a semmit nem lehet áldásban részesiteni.
Fontos, hogy a kéréssel összhangban legyenek a tetteid is.
Ez kérlelés, nem imádkozás.
Te semmit sem teszel. Neked is kéne tenni. Egyrészt gyakorolni, másrészt erőt meríteni a támogatásukból. Egyiket sem csinálod.
Úgy könnyű ellenállni, ha nincs kísértés. Isten azt várja el, hogy a kísértés ellenére maradj erős. Neked kell uralnod a gondolataidat. A kísértések minden alkalommal lehetőséget adnak neked hogy fejlődj ebben , míg eljutsz oda, hogy egyáltalán nem jut eszedbe "bűnös gondolat" az addig kísértést jelentő helyzetben. Ha Isten mindig megóvna a kísértésektől, akkor egy búfában élnél, steril környezetben. Az nem mutatna valós képet arról, egy valójában hol tartasz.
Légy hálás a kísértésekért és kérj erőt Istentől, hogy ellenállhass.
mert amit megfogalmazol, hogy ne gondolj ra, azt jobban "ellenorzi" az agyad azzal, hogy figyeli, hogy gondolsz-e ra, es akkor mar ra is gondolsz
gondolkodtam rajta, mit irjak tanacskent, de rajottem, nem tudok igy, hogy nem tudjuk, mi a gondolat es miert problema
de altalaban: szerintem a gondolat maga nem bun - ne kerdd azt, hogy valami ne jusson eszedbe
Nem elég csak nem tenni a rosszat, és elkerülni a nyilvánvaló bűnöket, mert abból egy belső üresség keletkezik, amit ki tud használni a Sátán. Hanem be kell töltnei az ürességet jó cselekedetekkel, és akkor nem marad hely a kísértőnek, hogy újra beférkőzzön. Úgy is lehetne mondani, hogy ha aktívan keresed és teszed a jót, akkor "nem marad időd bűnt elkövetni" :) Éppen ma hallottam egy ezzel is foglakozó prédikációt.
[link] (Maga a prédikáció 8:00-nál kezdődik).
Másrészt arra hiába vársz, hogy a kísértések teljesen megszűnjenek, mert Isten megenged valamennyi kísértést az ördögönek, hogy ezzel kimunkálja benned a kipróbált és tökéletes jellemet, és ezért inkább kihívásnak vedd ezeket a kísértéseket, és örülj nekik, mert ha megállsz a kísértésben, nem buksz bele, akkor egyre alkalmasabb leszel arra, hogy Isten nagyobb feladatokra hívjon el.
Jakab 1:2-4 "Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül."
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!