Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Sátán a Biblia szerint 'e...

A Sátán a Biblia szerint 'e világ fejedelme' (Jn 12,31). A 'világ' alatt bűnös egyének sokaságát vagy komplett társadalmakat s annak struktúráit értjük-e?

Figyelt kérdés
Eltérőek az értelmezések e téren. Melyik opció lehet igaz?

2020. júl. 26. 13:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem a társadalmak struktúráját.
2020. júl. 26. 14:17
 2/13 anonim ***** válasza:
0%

János 12-

30. Felele Jézus és monda: Nem én érettem lőn e szó, hanem ti érettetek.

31. Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:

32. És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok.

Földet kell a világ alatt érteni itt.Egyértelműen a földről van itt szó. Mindig a szövegkörnyezetet is nézni kell, nem csak egy szót kiragadni.

2020. júl. 26. 14:34
 3/13 anonim ***** válasza:
14%
2+ Sátán a földre lett kivettetve a lázadása után.
2020. júl. 26. 14:35
 4/13 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem világ alatt itt inkább a világiasságot értjük. Bizonyos szempontból azokat is, akik ezt a világiasságot gyakorolják, abban élnek. Komplett társadalmakat biztos nem értünk alatta, mert a legtöbb társadalomban vannak keresztények, akik számára a sátán már nem fejedelem.
2020. júl. 26. 14:37
 5/13 anonim válasza:
22%

Igazad lehet, de az elméleted igazolásához nem János evangéliumának ezt a részét használnám. Nézzük ezt:

Máté 4:8 Ezután az ördög egy nagyon magas hegyre vitte Jézust. Megmutatta neki a világ összes királyságát és ragyogását.

Máté 4:9 És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.

Ha nincs ez a világ neki adatva, hát aligha adakozhat belőle. Ez az én nyomozásom eredménye.

2020. júl. 26. 14:50
 6/13 anonim ***** válasza:
53%

Akkor nyomozz tovább, mert ilyen is szerepel abban a könyvben:

"Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja."

2020. júl. 26. 14:53
 7/13 anonim ***** válasza:
26%
5 Te gondolod jól, a másik beszél félre.
2020. júl. 26. 14:56
 8/13 anonim válasza:
0%

#5 vagyok,

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, az én hibám megpróbálom kijavítani - közelebb kerülni a kérdezőhöz:

János 8:12 Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.

Innen egyértelmű, hogy a társadalom működése a kulcs.

János 12:31 Ítélet van most a világon. Most vetik ki ennek a világnak a fejedelmét. (Más fordítás)

Visszautalok a korábban leírtakra, ez annyit jelent, hogy rést üt a pajzson, mert alternatíva az Ő tanításai szerint élni.

Mi a fejezet címe?

Jézus megjövendöli megdicsőülését. - Tehát meghal egyben, elhagyja ezt a világot, az emberiség pedig járja az útját tovább. De nem szolgálhat két Urat egyszerre. - Mondom miért:

János 12:35 Már csak rövid ideig marad köztetek a világosság. Addig járjatok, amíg van világosságotok, nehogy elborítson benneteket a sötétség. Aki sötétben jár, nem tudja, hova megy. Amíg veletek van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek.” Ezeket mondta Jézus, aztán elment, és többé nem mutatkozott.

2020. júl. 26. 15:55
 9/13 KZitus ***** válasza:
70%

Szia

A "világ" szót a Biblia több féle értelemben használja. A Keresztény Görög Iratokban ezzel a szóval lett fordítva a görög koʹszmosz szó, egyetlen helyet kivéve, az 1Péter 3:3-at, ahol ’ékesség’-nek lett visszaadva. A „világ” szó jelentheti 1. az egész emberiséget, függetlenül attól, hogy ki milyen életet él, 2. azt a társadalmi rendet, amelybe valaki megszületik, és amelyben él (ez az értelem időnként nagyon hasonlít a görög ai·ónʹ szó jelentéséhez: ’világrendszer’), 3. az emberiségnek azt a részét, melybe nem tartoznak bele Isten szolgái.

2020. júl. 26. 17:40
 10/13 KZitus ***** válasza:
51%
....a 3. pontnál pl.: „az egész világ a gonosz hatalmában van” 1János 5:19. az istentől elidegenedett emberekreutal.
2020. júl. 26. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!