A Sátán a Biblia szerint 'e világ fejedelme' (Jn 12,31). A 'világ' alatt bűnös egyének sokaságát vagy komplett társadalmakat s annak struktúráit értjük-e?
János 12-
30. Felele Jézus és monda: Nem én érettem lőn e szó, hanem ti érettetek.
31. Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:
32. És én, ha felemeltetem e földről, mindeneket magamhoz vonszok.
Földet kell a világ alatt érteni itt.Egyértelműen a földről van itt szó. Mindig a szövegkörnyezetet is nézni kell, nem csak egy szót kiragadni.
Igazad lehet, de az elméleted igazolásához nem János evangéliumának ezt a részét használnám. Nézzük ezt:
Máté 4:8 Ezután az ördög egy nagyon magas hegyre vitte Jézust. Megmutatta neki a világ összes királyságát és ragyogását.
Máté 4:9 És monda néki: Mindezeket néked adom, ha leborulva imádsz engem.
Ha nincs ez a világ neki adatva, hát aligha adakozhat belőle. Ez az én nyomozásom eredménye.
Akkor nyomozz tovább, mert ilyen is szerepel abban a könyvben:
"Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja."
#5 vagyok,
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, az én hibám megpróbálom kijavítani - közelebb kerülni a kérdezőhöz:
János 8:12 Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága.
Innen egyértelmű, hogy a társadalom működése a kulcs.
János 12:31 Ítélet van most a világon. Most vetik ki ennek a világnak a fejedelmét. (Más fordítás)
Visszautalok a korábban leírtakra, ez annyit jelent, hogy rést üt a pajzson, mert alternatíva az Ő tanításai szerint élni.
Mi a fejezet címe?
Jézus megjövendöli megdicsőülését. - Tehát meghal egyben, elhagyja ezt a világot, az emberiség pedig járja az útját tovább. De nem szolgálhat két Urat egyszerre. - Mondom miért:
János 12:35 Már csak rövid ideig marad köztetek a világosság. Addig járjatok, amíg van világosságotok, nehogy elborítson benneteket a sötétség. Aki sötétben jár, nem tudja, hova megy. Amíg veletek van a világosság, higgyetek a világosságban, hogy a világosság fiai legyetek.” Ezeket mondta Jézus, aztán elment, és többé nem mutatkozott.
Szia
A "világ" szót a Biblia több féle értelemben használja. A Keresztény Görög Iratokban ezzel a szóval lett fordítva a görög koʹszmosz szó, egyetlen helyet kivéve, az 1Péter 3:3-at, ahol ’ékesség’-nek lett visszaadva. A „világ” szó jelentheti 1. az egész emberiséget, függetlenül attól, hogy ki milyen életet él, 2. azt a társadalmi rendet, amelybe valaki megszületik, és amelyben él (ez az értelem időnként nagyon hasonlít a görög ai·ónʹ szó jelentéséhez: ’világrendszer’), 3. az emberiségnek azt a részét, melybe nem tartoznak bele Isten szolgái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!