Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Istenhez a halálomért...

Ha Istenhez a halálomért imádkozom, meghallgat?

Figyelt kérdés
Az ateistákat szépen kérem, hogy tartsanak tiszteletben, és ne sértegessenek/válaszoljanak ide nem illő dolgokat. Köszönöm.
2018. jan. 7. 22:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
67%
Ne akarj meghalni! Élj!
2018. jan. 7. 22:54
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen, meghallgat, sőt az ilyen jellegű vágyadat kérés nélkül is teljesíti, csak idő kérdése.
2018. jan. 7. 22:55
 3/18 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

Szerintem inkább segíteni fog a problémáid megoldásában, ha meghallgat. A Bibliában szerepel egy történet, amelyben Isten embere a haláláért imádkozott:

Akháb Izrael királya volt, Jézabel a király felesége, Illés pedig az egyetlen megmaradt igaz próféta.

1

És Akháb elbeszélé Jézabelnek mindazokat, amelyeket Illés cselekedett és a többek között, hogy hogyan ölte meg mind a prófétákat fegyverrel.

2

És követet külde Jézabel Illéshez, mondván: Ezt cselekedjék velem az istenek és úgy segéljenek, ha holnap ilyenkor úgy nem cselekszem a te életeddel, mint ahogy te cselekedtél azoknak életekkel mind egyig.

3

Amit mikor megértett, felkelvén elméne, vigyázván az ő életére. És méne Beersebába, amely Júdában volt; és ott hagyá az ő szolgáját.

4

Ő pedig elméne a pusztába egynapi járó földre, és elmenvén leüle egy fenyőfa alá, és könyörgött, hogy hadd haljon meg, és monda: Elég! Most óh Uram, vedd el az én lelkemet; mert nem vagyok jobb az én atyáimnál!

5

És lefeküvék és elaluvék a fenyőfa alatt. És ímé angyal illeté őt, és monda néki: Kelj fel, egyél.

6

És mikor körülnézett, ímé fejénél vala egy szén között sült pogácsa és egy pohár víz. És evék és ivék, és ismét lefeküvék.

7

És az Úr angyala eljött másodszor is és megilleté őt, és monda: Kelj fel, egyél; mert erőd felett való utad van.

8

És ő felkelt, és evett és ivott; és méne annak az ételnek erejével negyven nap és negyven éjjel egész az Isten hegyéig, Hórebig.

9

És beméne ott egy barlangba, és ott hála. És ímé lőn az Úrnak beszéde ő hozzá, és monda néki: Mit csinálsz itt Illés?

10

Ő pedig monda: Nagy búsulásom van az Úrért, a Seregek Istenéért; mert elhagyták a te szövetségedet az Izráel fiai, a te oltáraidat lerontották, és a te prófétáidat fegyverrel megölték, és csak én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.

11

És monda: Jőjj ki és állj meg ezen a hegyen, az Úr előtt. És ímé ott az Úr volt elmenendő. És az Úr előtt megyen vala nagy erős szél, amely a hegyeket megszaggatta és meghasogatta a kősziklákat az Úr előtt; de az Úr nem vala abban a szélben. És a szél után földindulás lett; de az Úr nem volt a földindulásban sem.

12

És a földindulás után tűz jöve, de nem volt az Úr a tűzben sem. És a tűz után egy halk és szelíd hang hallatszék.

13

És mikor Illés ezt hallotta, befedé az ő arcát palástjával, és kimenvén, megálla a barlang ajtajában, és ímé szózat lőn ő hozzá, amely ezt mondá: Mit csinálsz itt Illés?

14

És ő felele: Nagy búsulásom van az Úrért, a Seregeknek Istenéért, mert az Izráel fiai elhagyták a te szövetségedet, lerontották a te oltáraidat, és a te prófétáidat megölték fegyverrel, és én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.

15

És monda az Úr néki: Menj el, térj vissza a te utadon a pusztán át Damaskusba, és mikor oda jutándasz, kenjed királylyá Hazáelt Siriában;

16

És Jéhut, a Nimsi fiát kenjed királylyá Izráelben, és Elizeust, az Abelméholabeli Sáfát fiát pedig kenjed prófétává a te helyedbe.

Istennek hatalmában áll életet adni és elvenni, Illésnek nem teljesítette a kérését, hanem ételt adott neki, mert erőre volt szüksége az előtte álló úthoz. Ezen felül találkozott Istennel, ami a bensejét erősítette meg. Illés életének a végét tudjuk, Isten nem engedte, hogy halált lásson, hanem tüzes szekerekkel ment fel a mennybe:

5

A próféták fiai, akik Jérikhóban valának, Elizeushoz jövének, és mondának néki: Nem tudod-é, hogy e mai napon az Úr a te uradat elragadja tőled? És ő monda: Én is tudom, hallgassatok.

6

Azután monda néki Illés: Maradj itt, kérlek, mert az Úr engem a Jordán mellé küldött. De ő felele: Él az Úr és a te lelked, hogy el nem hagylak téged. És elmenének együtt mindketten.

7

Ötven férfiú pedig a próféták fiai közül utánok menvén, velök szemben messze megállának, mikor ők ketten a Jordán mellett megállottak.

8

És fogá Illés az ő palástját, és összehajtva azt, megüté azzal a vizet; és az kétfelé válék; úgy hogy mind a ketten szárazon menének át rajta.

9

És mikor általmentek, monda Illés Elizeusnak: Kérj tőlem, mit cselekedjem veled, mielőtt tőled elragadtatom. És monda Elizeus: Legyen, kérlek, a te benned való léleknek kettős mértéke én rajtam.

10

És ő monda: Nehéz dolgot kértél; mégis, ha majd meglátándasz engem, mikor tőled elragadtatom, meglesz, amit kérsz: ha pedig meg nem látándasz, nem lesz meg.

11

És lőn, amikor menének és menvén beszélgetének, ímé egy tüzes szekér tüzes lovakkal elválasztá őket egymástól. És felméne Illés a szélvészben az égbe.

12

Elizeus pedig ezt látván, kiált vala: Édes atyám, édes atyám! Izráel szekerei és lovagjai! És nem látá őt többé. És vevé a maga ruháit, és két részre szakasztá azokat,

13

És felemelé az Illés palástját, amely róla leesett, és visszatért, és megállott a Jordán partján.

14

És vevé az Illés palástját, amely róla leesett, és azzal megüté a vizet, és monda: Hol van az Úr, az Illés Istene? És mikor ő is megütötte a vizet, kétfelé válék az; és általméne Elizeus.

Illés tehát az imájához képest jóval később, és dicsőségesen fejezte be a földi életét, egyike volt azon szenteknek, akik testben elragadtattak az égbe (rajta kívül Énóknak, Mózesnek sikerült csak ez, még Jézus Krisztusnak - aki Isten Fia volt - is meg kellett kóstolnia a halált (miérettünk!), pedig a Getsemáné kertben Ő is úgy imádkozott, hogy "ha lehet, múljék el tőlem e pohár".

Tehát nem fogja ezt a kérésedet meghallgatni Isten. Ha gondolod, írd meg, mi a problémád, ami idáig vezetett - akár privátban -, és szívesen segítek.

2018. jan. 7. 23:00
 4/18 anonim ***** válasza:
87%
Én is könyörögtem már hozzá, hogy engedjen meghalni. Akkoriban nagyon szar volt az életem, semmi sem sikerült. Nem hagyott meghalni. Azóta megismertem a férjemet és álmaim munkáját végzem.
2018. jan. 7. 23:05
 5/18 anonim ***** válasza:

Ez egy antropomorfizmus (azaz amikor Istent emberi tulajdonsággal ruházzuk fel, hogy jobban megértsük), ne szó szerint értsed.

Valami ilyesmit csinál: [link]

2018. jan. 7. 23:13
 6/18 anonim ***** válasza:

Meghallgat, csak nem teljesíti.

Majd, amikor ő akarja.

2018. jan. 7. 23:20
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Isten minden imádságot meghallgat!

Hála bölcsességének,nem mindet teljesíti,rendszerint nem akkor,és nem úgy,ahogyan kérjük.

Többféle válasza lehet:

1.Megteszem,amikor eljön az ideje.

2.Ezt te sem gondolhatod komolyan!

3.Egy észheztérítő nyakleves .

2018. jan. 8. 06:45
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

Meghallgatni meg fog, de csak abban segít, ami a javadra válik.

Valami nagyon összekavarodhatott a gondolkodásodban, ha a halálodért akarsz imádkozni. Ezzel a fajta gondolkodási móddal, az Istent káromolod, mert azt szeretnéd kérni Tőle, hogy legyen szeretetlen, és ártson neked, csakhogy a gondolkodási módodon ne kelljen változtatnod.

"Drága Gyermekem!

Én valóban Jézus vagyok! Lejöttem közétek azért, hogy gondolkodásátalakításra hívjam fel figyelmeteket (Márk 1:15). Akkor sem hittétek el, ma sem hiszitek el, hogy nem az anyagi rendezettség után következik a lelki, az erkölcsi rendezettség, hanem fordítva van.

Pedig nem kívánok nagy hitet. Csak annyit kívánok, hogy elhiggyétek: többet értek a verebeknél (Máté 6:26)! Az anyagi gondok és a bódultság iránya, édestestvérek. Csak a lelki rendeződés vállalása vezet a boldogság irányában. Kacsalábon forgó várban is vannak boldogtalan, öngyilkosságra készülő emberek, és kunyhókban, sőt, börtönökben is vannak szívbékét hordozó, boldog emberek.

Talán jobban szót tudnánk érteni, ha olvastad volna a HANG-könyveket, vagy az Evangéliumokat. Talán jobban el tudnám fogadtatni veled azt, hogy amire vágyódsz, az a boldogságodat illetően csupán délibáb, mert a mulandóság bélyegét hordja magán. Te pedig az örökkévalóság gyermeke, azért jöttél a földre, hogy örök értékekért fáradozz, melyeket a halál sem tud elragadni tőled."

Jézus; A HANG - könyv 2710

2018. jan. 8. 11:24
 9/18 Girgoy ***** válasza:

Isten nem egy pénzbedobó-automata. Ha szüleidtől azt kérnéd, hogy meghalj, ők mit mondanának? Szerinted általában mit mond erre valaki, aki szeret Téged?

Tudni kellene, hogy miért kérdezed ezt, miért akarod ezt kérni Istentől (ha nem elméleti kérdés, hanem tényleg valami nagy gond van mögötte)?

2018. jan. 8. 14:34
 10/18 Girgoy ***** válasza:
8-as, ha ez olyan "magánkinyilatkoztatás", mint pl. Vassula Igaz Élet Istenben (TLIG) üzenetei, akkor menekülj tőle, mert egy nagyon intelligens ördög utánozza itt Jézust! Mi a fene ez a HANG?
2018. jan. 8. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!