Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha a keresztények szerint a...

Ha a keresztények szerint a rock és a metal a Sátán zenéje és a Sátántól való, akkor a keresztény rock és keresztény metal(white metal) léte nem ellentmondás? Vagy utóbbi esetben meg van bocsájtva, mert mégis csak a Szentírásból hörögnek?

Figyelt kérdés

2023. febr. 10. 22:09
1 2 3
 21/25 anonim válasza:
81%
Keresztény vagyok és rockot meg metált hallgatok. Szóval attól hogy valaki ezt szereti nem lesz sátánista
2023. febr. 13. 21:23
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt: a “rock” és a “metál” már elég tág fogalom, ugyanis számtalan eltérő irányzat tartozik mindegyik alá, melyek zenéje még csak nem is hasonlít egymásra.

Nem feltétlenül a hörgős metálra kell asszociálni (amit egyébként én sem szeretek, pedig rocker vagyok). Rengeteg lírai és más eszközökkel dolgozó irány van.

Másrészt: aki ilyeneket állít, tudja egyáltalán, miről szólnak ezek a dalok, megvizsgálta benne,hogy melyik harmónia miért van jelen a zenében, vagy miért fejez ki valamit, ahogy, vagy már ez is gondot okoz neki?

Mindenki máshogy dolgozza fel az élményeit az életről. Az örömöt, a fájdalmat, a magányt, a szerelmet, amiket már a Biblia megírásakor is feldolgoztak. Van, aki fest, egyesek verseket, mások pedig dalokat írnak. Ebben pedig nem látok semmilyen “istentelen” tényezőt.

Egyszer a YouTube feldobott egy videót, ahol valami szektás majom azt akarta bizonygatni, hogy nem csak a rock, de már az előzményei, a blues és a jazz is azért a Sátán zenéje, mert az “afrikai kannibál nigger rabszolgák” fejlesztették ki az istentelen pogány zenéjükből, és vitték New Orleans-ba.

Ennél gusztustalanabb és rasszistább okot nem is állíthatott volna. Mert a rabszolgák spirituálékat énekeltek az ültetvényeken. Imádkoztak, Istent hívták segítségül. Pont, hogy új irányt és vérfrissítést adtak a tonális zenének, különben még mindig Schönberg hallgathatatlan dodekafóniái üvöltenének mindenhonnan.

Azt is állította, hogy a ritmikája teljesen más, mint a komolyzenének.

…. Erre inkább nem mondanék semmit. Szerintem zenei analfabéták inkább prédikáljanak egy olyan területről, amihez valóban értenek.

Ezt úgy állítja, mintha minden rockzenének ugyanolyan lenne a ritmikája és ugyanaz lenne az ütemmutatója…. Komolyan, az eszem megáll, de tényleg… 😂

A rockzenét sem kötelező hetvenezer decibelen hallgatni vagy játszani egyébként.

Eléggé kisarkítottak ezek az érvek.

2023. febr. 14. 13:25
 23/25 anonim válasza:
76%
Ti be vagytok szívva vagy mi a tököm ember!? ,,Nem véletlenül nem szól metál a templomba" hát mert a rap meg a pop az rohadtul jellemző a templomi vasárnapi misére. Nincs rossz hatással senkire a Metál zene ez csak egy sztereotípia
2023. márc. 6. 18:26
 24/25 anonim ***** válasza:

Van ez a mondás, hogy a metál nem csak egy zene, ez egy életstílus.

Épp ahogy a keresztérmyek is mondják, ez nem csak egy vallás, hanem egy életmód.

Tudod én arra jöttem rá, hogy ez a kettő egyáltalán nem üti egymást. Pont ellentéte: kiegészítik egymást, összegyurhatod az életedbe és egy nagy egészet alkothatnak.

2023. márc. 10. 17:43
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Pl ezzel mi a gond? Keresztény üzenet, az énekes nagyon komolyan veszi a keresztény hitet és mégis metált játszanak. Hallgattam interjúkat is vele, teljesen rendben van teológiailag amit vall.

2023. máj. 14. 16:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!