A református konfirmációkor mennyire kell ténylegesen betanulni (magolni) a Heidelbergi kátét?
Figyelt kérdés
Azt nagyjából tudom, hogy, hogyan zajlik egy ilyen esemény, mivel youtube-on már láttam néhány ilyen videót. Ugye az egyik eleme, hogy a lelkész kérdéseket tesz fel a kátéból, amire a “vizsgázók” válaszolnak. A kérdésem arra vonatkozik, hogy ezeket a kérdéseket előre megbeszélik és inkább azon van a hangsúly, hogy a kt.-ban leírtakat értse és elfogadja vagy ténylegesen be kell magolni mind a 129 pontot és abból kérdez a lelkész véletlenszerűen?2023. jan. 30. 11:01
1/3 A kérdező kommentje:
Lehetőleg olyan válaszoljon aki már konfirmált, ezáltal személyes tapasztalata van. Köszönöm!
2023. jan. 30. 11:03
2/3 anonim válasza:
Ez helyenként változó lehet, miért nem kérdezed meg a lelkészed?
3/3 anonim válasza:
Én ugyan réges-régen konfirmáltam, de anno nálunk úgy volt, hogy be volt osztva, hogy kinek melyik pontot kell megtanulnia, nem kellett bemagolni az egészet, csak azt a 2-3-4 (? nem emlékszem, pontosan hány) pontot. Persze a kívülállók számára tűnhetett úgy , hogy a lelkész random szólítja fel a válaszolót. Azt viszont nem tudhatom, hogy nálatok is így lesz-e, de a lelkész nyilván elmondja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!