Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más nyelven imádkozni, hogy...

Más nyelven imádkozni, hogy az ördög ne értse. Mi lenne ez a nyelv?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyanról, hogy ha egy bizonyos nyelven imádkozunk, akkor az ördög nem érti mit mondunk, csak én és Isten. Melyik ez a nyelv? És hogy lehet megtanulni? Ha jól emlékszek angyali nyelv, de nem vagyok benne biztos.
2010. okt. 3. 18:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szépek ezek az igék, csak éppen a lényegről nem beszélnek. Pál apostol ugyanis azt hangsúlyozza a Korinthusi levél 14. fejezetében, hogy: "sokféle szólás van a világon, és azok közül egy sem érthetetlen. Hogyha azért nem tudom a szónak értelmét, a beszélőnek idegen leszek, és a beszélő is idegen előttem. Azonképen ti is, minthogy lelki ajándékokat kívántok, a gyülekezet építésére igyekezzetek, hogy gyarapodjatok...

a nyelvek tehát jelül vannak, nem a hívőknek, hanem a hitetleneknek"

Egy kérdésem maradt: hogyan lehet a nyelvekeszólás jel a hitetleneknek, ha az ember magának szól és az Istennek, ahogyan ezt kiemelten leírod és hangsúlyozod?

Üdv. Péter

2010. okt. 7. 18:09
 22/23 anonim ***** válasza:

Kedves Péter !

Kérdésed jogos és látszólag ellentmondás a bibliából persze ez nem támasztja alá hogy a mai korban nincs nyelveken szólás és amit a karizmatikusok tesznek az nem vagy nem minden esetben az Úrtól van.

Menjünk vissza a kezdetekhez és nézd meg az Ap csel 2-tőt itt valóban jól írtad egyik hozzászólásodban, hogy a nyelveken szólás a nyelvi akadályokat törte át viszont azt nem tudjuk, mert nem ír részeltessen Lukács arról hogy Istenhez szóltak e az apostolok és a tanítványok akikre kitöltetett az Isten Szelleme.(Szerintem szóltak )

Ha a nyelvadomány csak akkor és ott adatott és a nyelvi akadályok áttörésére adta volna Isten miért van más feljegyzésekben leírva amikor is a nem zsidók megtérései után vették az Isten Szellemét szintén szóltak nyelveken?

A Kornélius házában történt eseményekkel vajon mi volt a célja Istennek? /Ap csel 10,44-48/

Itt nem volt szükség a nyelvi akadályok áttörésére mert Pétert megértették,és a keresztség vétele után mégis szóltak nyelveken.

Vagy amikor Pál Efézusban járt és a Szent Szellem vétele után szintén ott van ,hogy elkezdtek szólni nyelveken és prófétáltak. / Ap csel 19,1-6./

Még egy eset van az /Ap csel 8,14-17/ be itt nem írja konkrétan az emberek reakcióit de minden bizonnyal tapasztalható esemény volt amikor is a Samária lakói töltekeztek be Isten Szellemével,mivel Simon mágus azt hitte ez az ajándék pénzel megvehető.

Akkor most az ellentmondásról írok néhány szót amit kiemeltél,meg kellene nézni mit ír Pál előtte és utána?

Pál valószínűleg azért írta levelében a nyelveken szólás helyes alkalmazásáról mert a Korinthoszi gyülekezetben nem jól használhatták ez az ajándékot mert tény betöltekeztek Szent Szellemmel és szóltak nyelveken és a nyelvek magyarázásának ajándékaival is rendelkeztek sőt még prófétáltak is

Nagyon tetszik nekem konkrétan az ahogy akkortájt lelkes-tüzes hívők bekerültek Isten jelenlétébe és működnek köztük ajándékok,csodák /1 Kor 1,7 / de félresiklanak viszont nem langyosak!

ekkor Pál korrigálja ennek az ajándéknak konkrétan nyelvek nemeinek helyes használatát (többesszám) mivel itt az 1 Kor 14-be ezek szerepelnek:

-nyelveken szólás

-nyelvek magyarázása

-nyelveken elhangzó nyilvános üzenet

-valamint a prófétálás.

Szeretnék eloszlatni néhány tévhitet ezzel kapcsolatban Pál nem szólt nyelveken ez egy tévhit szólt nyelveken! Valamint az sem, hogy a gyülekezetben a helyemen nem szólhatok nyelveken ez nincs megtiltva,félre értelmezve van konkrétan azzal, hogy többen egyszerre akarták elmondani nyelveken üzenetüket a Korinthoszi gyülekezetben ezt korrigálja Pál, ezt kiemelik és erre hivatkozva azt állítják ez nem helyénvaló és ez valóban olyan mintha őrjöngenétek mint Pál írja.

Tehát a nyelveken szólás lehet:

1 egyéni . /1 Kor 14,2 14,4a 14,28,b/

amelynek célja a személy épülése-feltöltése-közbenjárása magáért vagy másokért.

2 Istennek nyilvános üzenete nyelveken

aminek megértéséhez szükséges a nyelvek magyarázásának ajándéka /1Kor 14,5 12-13 26-28

ami lehet prófétálás szintű.

Végezetül pedig a nyelveken-szólás úgy jel a hitetlenek felé, hogy természetfölötti események velejárója is lehet.

(Csodák kísérhetik mind a közösségben mind az egyéni imaéletben is. )

A hitetlenek előtt egy nyelveken elhangzó üzenet és a nyelvek magyarázásának ajándékának a megnyilvánulása ami megjelenti azokat amiket más ember nem tud ez a két ajándék együttesen működve a prófétálás ajándékával lehet egyszintű. /1Kor 23-31 /

Ami viszont érthető nyelven a hívők felé jel.

Valamint az /Ézsaiás 28,11/ amit Pál is említ,és Péter szavai e csodálatos esemény után amiről Jóel próféta szólt.

/Jóel 1,28-32/

Ebből kiderül még hátravannak a csodajelek:a vér,tűz és füstoszlopok,a nap elsötétül,a hold meg vörössé változik,(mert ezek még nem történtek meg )ha megfigyeled ez elkezdődött a Szent Szellemmel való betöltekezés az

Ap csel 2 be folytatódott a történelem során a pünkösdi ébredéseknél azonkívül ezek az események beletorkollnak a nagy konfliktusban (látható módon) a jó és a gonosz között ami a közeljövőben megvalósul mert Jézus hamarosan vissza fog jönni.

Ezek a kérdések nekem is szólnak:

Vajon tele e a lámpás?

Hogyan bánok a talentumaimmal?

Hogyan viszonyulnak az emberek a zsidósághoz?

/Mt 25,1-46 /

( Vagy azt gondolod a teológiai tudásod elég lesz az Úr visszajövetelekor?)

Shalom

2010. okt. 8. 11:47
 23/23 anonim válasza:

Üdv

Én igazán nem akarok ebbe beleszólni,de mivel tag vagyok és jogom van a válaszadásra,így megteszem.

Szóval csak annyit szeretnék írni,hogy ilyen kérdésekkel ne szennyezd a Gyakori Kérdések oldalát,mert egy részt nincs értelme az egésznek,másrészt meg nem találsz senki olyat,aki megmondaná az igazat,úgymond nem tud senki választ adni erre. Ha annyira kíváncsi vagy és félsz az Ördögtől,kérdezd meg az istened vagy a plébános urat!

Ők biztos segítenek,ha meg nem,akkor így jártál.

Ez azt hiszem egy jó tanács volt,ha nem találtad annak,akkor menj gyónni gyorsan és védd magad tőlem,"nehogy megszennyezzelek a saját vallásommal"

Gábor voltam.

2011. júl. 30. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!