Más nyelven imádkozni, hogy az ördög ne értse. Mi lenne ez a nyelv?
Az ördög a hébert és a jiddist érti legjobban, mert ezeken a nyelveken beszél az ő népe...
Nem hiszem, hogy túl sok busman lenne a pokolban, ezért szerintem a nyelvüket sem ismerheti. Viszont Isten érti a busmanokat, ha Te is megtanulod a ''kattogásukat'' simán tudtok kommunikálni.
Szia!
A "magyarázat" már részint elhangzott. A karizmatikus közösségek teológiájában jelenik meg az un. nyelveken szólás ajándéka, amin ők angyali nyelveket értenek, és úgy gondolják, hogy Isten - többek között - azért adja ezt az ajándékot, hogy az ördög ne értse amit mondanak, és így olyan dolgokért is tudnak imádkozni, amelyek "kimondhatatlanok".
A valóságban azonban - ahogy a többi hozzászóló is értelmesen és logikusan levezette - ez nem igaz. A bibliai nyelveken szólás ajándéka ugyanis azért adatott pünkösdkor, hogy áthidalja a nyelvi különbségeket, ezek mind érthető, és földi nyelvek voltak. Pál apostol igyekszik megmagyarázni ezt szépen a Korinthusbeliekhez írt első levele 14. fejezetében, azonban ezt is - mint sok minden mást - ki lehet forgatni, és szépen bele lehet magyarázni az "angyali" nyelveket.
Nos a kérdésed többi részére válaszolva: a karizmatikusok ezt az adományt ajándékként kezelik, ami azt jelenti, hogy nem megtanulható. Amikor megtérsz náluk, akkor rádszáll a Szent Szellem és hirtelen elkezdesz ilyen nyelveken szólni. Ez a kivülállók számára értelmetlen nyelv (noha a hitetleneknek adatott jelül, lásd. I.Kor. 14:22), de ne lepődj meg, ha te sem fogod érteni, hiszen - Pál szavait idézve - az értelmed gyümölcstelen marad. Vagyis lefordítva: olyan dolgokért fogsz imádkozni, amit te sem tudsz, de Isten érti majd, hiszen ő adta neked ezt az adományt. Ha neked ez így megfelel, akkor keress fel egy karizmatikus közösséget (lásd. pl. Hit Gyülekezete) és ők részletesen beavatnak majd ebbe...
Üdv. Péter
ha csillagnyelven beszélsz azzal be tudod csapni.egy szót sem fog érteni belőle.a csillagnyelv semmilyen emberi nyelvvel nem azonosítható,ez csak halandzsa.
de arra vigyázz,hogy mindig napszemüveg legyen rajtad ima alatt,nehogy a szemedből kiolvassa az érzéseidet és következtessen a beszéded tartalmára mert akkor nagy előnyhöz jut,sokkal erősebben fog kísérteni.
"azért adatott pünkösdkor, hogy áthidalja a nyelvi különbségeket, ezek mind érthető, és földi nyelvek voltak"
1.korintusi levél 14.2.:Mert aki nyelveken szól, nem embereknek szól,hanem az ISTENNEK,mert SENKI SEM ÉRTI hanem lélekben (szellemben)beszél titkos dolgokat.
14.4.Aki nyelveken szól MAGÁT építi.
Kedves utolsó hozzászóló!
Amit te most tettél azt nevezik kiragadásnak. Ezen az elven bármit be lehet bizonyítani a Bibliából, akár azt is, hogy "nincs Isten", mert ez így zsoltárok könyvében 3-szor is benne van. A pünkösdi történetben elolvashatod az apostolok cselekedeteiben, hogy az ott lévők a saját nyelvükön hallották az apostolokat szólni.
Ajánlom figyelmedbe, hogy a korinthusi nyelvekenszólás nem volt azonos a pünkösdivel, éppen ez volt az apostol nagy bánata, amiért a 12-14. fejezeteket megírta. Ebből kiderül, hogy a nyelvek adománya is haszonra adatott, jelül a hitetleneknek és nem a hívőnek. Sajnos a korinthusiak ezt nem így gyakorolták, ők azt gondolták, hogy angyali nyelveken szólnak. Az apostol ebben a három fejezetben nagyon finoman és tapintatosan igyekezett az értésükre adni, mennyire helytelen ez a gyakorlatuk. Odáig ment, hogy figyelemztette őket, ha ezt cselekszik, csak a levegőbe fognak beszélni. Egyetlen nyelv sincs ugyanis a világban ami érthetetlen lenne. Érdemes lenne ezeket a részeket is elolvasnod és átgondolnod.
Üdv. Péter
Kedves Kérdező !
Ajánlom figyelmedben a témában Kenneth E.Hagin közismert bibliatanító könyvét amelynek címe:
A Szent Szellem keresztség
Az alábbi linken tudod megnézni az internetes oldalt.
sorsfordito.addel.hu/products.php?prcategory=31288
Inkább ezt a megközelítést választottam mivel ebben a témában elég sok félreértés és félremagyarázás alakult ki az egyházban,és olyan teológusok is hozzászólnak akik nem tapasztalták meg ezt a valóságot!
Én például nem tudok autót vezetni és ezért nem is akarok gépjárművezést oktatni,tisztában vagyok vele nem menne hiába olvasnám el könyvből.
Én megtapasztaltam ezt a jelet és építő hatását is sőt volt olyan helyzet amikor is az Úr belevitt szellemi harcban mert a gyülekezetben démonűzés volt.
Zárójelbe egy kis kitérő:
( Jézus is kíüzte kiutasította az emberekből a démonokat és egy ilyen Jézus korabeli összegyülekezés eléggé drasztikus lett volna a jól nevelt vallásos emberek számára,láttam már néhány szellemi megnyilvánulást a gyakorlatban azért mutatom be ezt erről az oldalról is.
Valahogy ez kimarad sok közösségből és szép ruhába vasárnaponként beülnek a gyülibe és mosolyognak meghallgatják az igehirdetés és ugyanúgy hazamennek a bünökkel megterhelve vagy a démonokkal együtt.)
folytatás: és az egyik megkötözött testvérből kiment a (démon) ehhez való segítségül szóltunk nyelveken ezt imatámogatás volt és elég hosszú ideig tartott,
(többen tettük ezt)
Például többek közt így is működik,mondhatná valaki hogy ennek meg mi értelme volt?
(Nagyon is sok )mert a démon kiment az emberből és ott Isten olyan mértékű erejét jelenlétét lehet érezni valóságos módon ami számomra is meglepő volt közel
2 évtizede tértem meg és Isten ilyen jelenlétével még nem találkoztam tehát ezek szerint ez egy szellemi valóság amiről maga Isten tesz bizonyságot a kritikák ellenére is.
Shalom
Pálnak az I.kor 14-ben nem a nyelveken szólással volt baja,hanem annak nem megfelelő használatával!
Lásd:14.5.Szeretném (akarom)ugyan ha mindnyájan szólnátok nyelveken...13.azért aki nyelveken szól,imádkozzék,hogy megmagyarázza.14-15.Mert ha nyelvvel könyörgök,lelkem(szellemem)könyörög,de értelmem gyümölcstelen.HOGY VAN HÁT?Imádkozom a szellemmel,DE imádkozom az értelemmel is...
16-17.Mert ha szellemmel mondasz áldást,AZ ott lévő AVATATLAN...nem tudja mit beszélsz?Mert jóllehet (valóban)te SZÉPEN MONDASZ ÁLDÁST,DE MÁS NEM ÉPÜL ABBÓL
28.HA pedig nincs magyarázó,MAGÁNAK SZÓLJON ÉS AZ ISTENNEK.
39....és a NYELVEKEN SZÓLÁST SE TILTSÁTOK.40.mindenek ékesen és jó renddel legyenek.
Hát...ezt aztán kiragadtam:)
Ikor.1.14.Érzéki(pszichikai)ember pedig nem foghatja meg az Isten Szellemének dolgait,mert bolondságok néki,meg sem értheti,mivelhogy szellemiképpen ítéltetnek meg.
Pál ugye azt mondta "Imádkozom a Szellemmel" Júdás pedig azt:20.Ti pedig szeretteim,épülvén a ti szentséges hitetekben,IMÁDKOZVÁN a SZELLEM ÁLTAL,21.Tartsátok meg magatokat Istennek szeretetében...
Ef.6.18.Minden imádsággal és könyörgéssel imádkozván minden időben a SZELLEM ÁLTAL...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!