Hogyan néz ki az Ördög vagyis Sátán?
Természetesen nem láttam, és valószinű nem sok embernek jelent meg, de elvétve azért előfordul. Én azt hallottam, hogy aki látta nem valami ronda, visszataszitó lényről számolt be, hanem egy csodálatos, megnyerő külsejű, vonzó személyiség volt, aki szinte ellenállhatatlanul hatalmába keritette a kisugárzásával azt, akinek megjelent. Olyan késztetést éreztek, hogy ez a személy méltó az imádásra, és csak akkor tudtak ebből az ellenállhatatlan vonzerőből szabadulni, amikor kimondták a Sátán előtt, hogy a názáreti Jézus a testben megjelent Krisztus. Ebben a pillanatban felszabadultak a vonzereje alól, és onnantól egyre rondábbá vált.
Én nem tudom, hogy ebből mi igaz, és mi nem, de spirituális emberként tudok hitelt tulajdonitani a beszámolónak - hiszek a Bibliában és a természetfölötti valóságban. Az emlitett beszámolók azért is hitelesek, mert az Ezékiel 28 Lucifert, aki a Sátán volt a bukása előtt, nagyon szép teremtménynek mutatja be a leirás, meg Pál apostol azt mondja a II. Korintus 11-ben, hogy a Sátán világosság angyalává változtatja magát.
Ez alapján szerintem mindenképp olyan lénynek lehet elképzelni, aki szépnek álcázza magát. Viszont erre nincs is szükség, hisz' a világ istene a Sátán, akit anélkül követnek az emberek, hogy megjelenne bárkinek is. Sőt, a Biblia azt állitja, hogy minden ember a Sátán hatalmába, a Sátán uralmi területébe születik meg, amiből csak a názáreti Jézus Krisztushoz való teljes megtérés által lehet kiszabadulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!