Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Más nyelven imádkozni, hogy...

Más nyelven imádkozni, hogy az ördög ne értse. Mi lenne ez a nyelv?

Figyelt kérdés
Hallottam már olyanról, hogy ha egy bizonyos nyelven imádkozunk, akkor az ördög nem érti mit mondunk, csak én és Isten. Melyik ez a nyelv? És hogy lehet megtanulni? Ha jól emlékszek angyali nyelv, de nem vagyok benne biztos.
2010. okt. 3. 18:53
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
És csak normális válaszokat várok! Köszönöm.
2010. okt. 3. 18:54
 2/23 anonim ***** válasza:

Normális válasz!!!:

Szerintem ez az információ rendkívüli módon megkérdőjelezhető....azaz ez 1 marhaság ;)

Nincs angyali nyelv, amit az ördög nem ért, és ezért nem is lehet tanulni "angyalul" ;)

Ezt hol hallottad? (Komolyan érdekelne!) :)

2010. okt. 3. 19:00
 3/23 anonim válasza:
Teljesen mindegy, milyen nyelven imádkozol, nem a nyelv a lényeg, hanem a tartalom. Egyébként, mint a Miatyánk nevében is benn van, Istenhez imádkozol, nem az ördöghöz. Egyébként ne úgy képzeld el Istent meg a Sátánt, hogy xy nyelveken értenek, míg másokon nem. Egyébként azt szokták anyanyelvnek tartani, amin imádkozol. Meg lehet próbálni latinul is, de semmi értelme sznoboskodni, hogy hű én különleges nyelven fogok imádkozni, mert az inkább az imát rontaná.
2010. okt. 3. 19:03
 4/23 anonim válasza:
Amúgy a szellemek is az anyanyelvükön beszélnek...
2010. okt. 3. 19:04
 5/23 anonim ***** válasza:

Komolyan gondolod, hogy létezik olyan nyelv, amit ne értene egy olyan lény, aki ott volt a világ teremtésénél Isten jobb kezeként, és tanúja volt az összes nyelv létrejöttének, vagy ne volna valaki a pokolban, aki fordítja neki mint mondasz?

Egyébként nem vagyok hívő, de ez még a szokásosnál is logikátlanabb kérdés.

2010. okt. 3. 19:05
 6/23 anonim válasza:
Talán elgondolkodhatnál azon,hogy Sátán is angyal,nem de?
2010. okt. 3. 19:17
 7/23 A kérdező kommentje:
Első válaszolónak: Már hallottam erről nem egyszer, hogy amikor imádkozunk Istenhez, akkor az ördög is hallja mit mondunk/kívánunk és ha pl. azt kérjük, hogy holnap ne késsem le a buszt, akkor az ördög mindent elkövet, hogy ez bekövetkezzen, kiömlik a kávé, amikor húzom fel a cipőmet, elszakad a cipőfűző, stb. De ha egy bizonyos nyelven imádkozunk Istenhez, akkor csak Isten és mi értjük, az ördög meg fogja a fejét, hogy mit is mondok, mit is kérek, mit is szeretnék? Remélem érthető voltam. :)
2010. okt. 3. 19:23
 8/23 anonim ***** válasza:

Ez a nyelveken szólás. Az emberi nyelveket mind érti az ördög.

A nyelveken szólás ajándékát kérni kell, de lehet, hogy sokszor kell kérni, mire megkapod.

2010. okt. 3. 22:01
 9/23 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy a szanszkrit az angyali nyelv? Azt hiszem mégis, hogy az ördöggel nem kell foglalkoznod ilyen értelemben, mert az ilyen szellemlények a godnolatot is kiolvassák a fejedből. Szerintem ne aggódj az ördög miatt, csak ne tedd meg, amire rá akar venni.
2010. okt. 4. 01:33
 10/23 anonim ***** válasza:
Ez nem több, mint önmagad becsapása. Magad nem is lehetsz jó használója egy másik nyelvnek, de ha becsapod magad, az ördögnek máris nyert ügye van. Másrészt már az ima maga egy olyan dolog, amit az ördög nem ért meg, persze csak akkor, ha önzetlen az imád.
2010. okt. 4. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!