Miért mondják sokan bálvány imádónak a katolikus egyházat? Szerintem nem az és erről rengeteg irás van a neten, hogy miért nem.
"Tisztelt válaszoló, tehát akkor most már hazug is vagyok? Igaz csak egy válaszra váró kérdés volt és nem állítás, de szerinted mégis hazudtam. Ügyes!"
Te most engem nézel öreg ennyire hülyének? Igen, egy hazug vagy és rágalmazó. Ne gyere nekem itt azzal, hogy csak kérdés volt, amikor folyamatosan azt a kérdésnek álcázott hazugságod próbálod bizonygatni. Nagyon szánalmas és átlátszó ez a jehovás nyomulásod. Majd még mindjárt jön az a hazugságod is, hogy te nem vagy tanú. De már mindenki ismeri sunyi módszereid.
"Igen, abban igazad van, hogy a zsidók is díszítették a templomot, de abban nincs, hogy ők is imádati célra használták fel ezeket a díszeket!"
Rendben, a katolikusok se imádati céllal használják fel ezeket, szóval ennyi, a vitát le is zárhatjuk, az ördögi ármánykodásod nem jött össze.
Tudod közel 2000 évvel azelőtt, hogy a szektád létrehozta pár adventizmusból kiszakadt egyén, a katolikusokat üldözték, a miséket sokszor római katakombákban tartották. Ott se voltak szobrok és képek, legfeljebb halottak, sokszor azok a halottak, akiket a rómaiak öltek meg igaz hitükért.
Ez igen gőgösre és elbízakodottra sikerült!
Amikor belekötőttél a "szellemmel és igazsággal" kapcsolatos kérdésembe, akkor ez csak terelés volt, mert abszolút nem azon a kérdésen volt a hangsúly. Nagyon rosszindulatú és visszatetsző volt azzal rágalmazni, hogy hazudok, mert megkérdeztem, hogy miért kellenek többek között azok a szobrok és festmények, amelyek előtt imádkoznak a katolikusok, ha szellemmel és igazsággal kellene imádni Istent. A kérdés valóban rossz volt elismerem, hiszen valóban nem kellenének!
De a te reakcióddal ellentétben, ez egyáltalán nem rosszindulatból feltett kérdés volt. Aztán persze te is elismerted hogy nincs rájuk szükség. De azzal mentetted ezeket a szobrokat, hogy a Biblia szerint a zsidók is csináltak ilyeneket.
Erre válaszoltam már többször is, hogy amiket ők csináltak, nem használták fel az imádatukban, mert nem térdeltek le előtte, de sehogyan sem imádkoztak rajtuk keresztül Istenhez, "szentekről" nem is beszélve.
És te erre tagadod a nyilvánvalót, hogy a katolikusok sem imádati célból használják a szobrokat. 😃 Dehogynem! Ha csak annyit tennének, mint a zsidók, senkinek egy szava sem lenne.
Csakhogy a Biblia azt is világosan tanítja, hogy Isten azt is elítélte, amikor egy szobrot úgy használtak, hogy azt mondták, rajta keresztül Istent imádták!
Pontosan az a hazugság, hogy letagadjátok ezeket, mintha nem lenne leírva világosan!
Közel 2000 évvel ezelőtt a katolikus egyház még a kanyarban sem volt! Akkor már kiemelték politikai érdekek alapján, abban sokaknak nem volt köszönet.
Éppen ezért minden őszinte ember tudja, hogy a gyakran széktázó katolikus egyház a legnagyobb szekta a világon.
Magam részéről is csak azért használom ezt a negatív kifejezést, mert szóba hoztad és a Tanúkat is céloztad vele.
Sokkal kiválóbb bibliai módszerek vannak arra, hogy különböző szellemi irányzatokat megvizsgáljunk a bibliai igazság fényében. A jézusi "jó fa, jó gyümölcs, korhadt fa, rossz gyümölcs" pl nagyon jó módszer.
"És te erre tagadod a nyilvánvalót, hogy a katolikusok sem imádati célból használják a szobrokat. 😃 Dehogynem!"
Továbbra is csak a hazugság dől belőled, de mindegy, lelked legyen rajta...
Ez mem igaz!
Amikor a bálványimádó zsidók azt mondták az aranyborjúra, hogy "Ez a te Istened, aki kivezetett téged Egyiptomból", akkor szerinted vajon szó szerint arra gondoltak, hogy ténylegesen az a frissiben kifaragott tárgy vezette ki őket Egyiptomból? Ennyire debilnek gondolod őket?
Bűnt követtek el Isten ellen, de biztosan nem volt a nép gyengeelméjű.
A Biblia nem határozza meg, hogy a szobor mi lehet és mi nem. Ezen kívül a szövegből az is kiderül, hogy a zsidók Istennek adtak dicsőséget, de a bűnük az volt, hogy egy bálványt választottak!
A szobrot úgy tekintették, mint ami Istent jelképezi, az ünnepet pedig, melyet másnap tartottak, ’Isten ünnepének’ nevezték. Az izraeliták áldoztak az aranyborjúnak, hajlongtak előtte, valamint ettek, ittak, énekeltek és táncoltak, egyszóval vigadoztak (2Mó 32:1–8, 18, 19; Ne 9:18).
A Biblia nem ad olyan erkölcsi útmutatást, hogy a szobrok vagy bármely képmás, amiket készítenek, azok mit ábrázolhatnak pl díszítésből, de azt szigorúan meghatározza, hogy milyen célból nem készíthet senki képmásokat!
Olyan engedmény sincs sehol a szentírásban, miszerint ha azt mondod, hogy nem közvetlenül a szobrot imádod, csak rajta keresztül Istent, akkor az rendben van!
A valóság az hogy az aranyborjú használata az imádatban jól példázza azt, hogy ilyen magyarázat sem elfogadható Isten előtt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!