Él innen a tíz parancsolat szerint akárki (érdekel a statisztika, csak mert én NEM)?
23-mas!
Ez azt jelenti, hogy a szombatot előírás szerint megtartod? Szerintem az jóval nehezebb, mint nem dugni.
A szombatot nehéz lenne betartani? A zsidók lazulnak egész nap, napi 3x olyan kaját esznek, ami szeretnek, nem mennek sehová, szórakoznak, társasoznak, beszélgetnek egész nap. Ebbe mi nehéz?
Ha komolyan veszed, mint az ortodox zsidók, akkor még egy villanykapcsolót sem kapcsolhatsz fel, mert az is munka. Gazdagabbak a szombatokra az ilyenek miatt alkalmaztak nem zsidót, a sábeszgójt.
Szó sincs itt társasozásról szórakozásról. Volt egyszer egy riport egy ilyen családdal: felkapcsolják a sábesz alatt feltétlenül szükséges villanyokat, kihúzzák az internetet, vezetékes telefont, mobilokat lekapcsolják, és így mennek bele a sábeszbe.
Én megtartom a szombatot is, de nem úgy ahogy te gondolod. Az örök szombatot tartom meg, amit azt jelenti, hogy megnyugodhatok a cselekedeteimtől, mert Jézus megváltott a bűneimtől.
Egyébként nagy valószínűséggel a shabbat nem is szombaton van, hanem teljesen más módon számították mikor volt, a teliholdakhoz képest. Azáltal nem lehet kibújni alóla, ha valaki gójokat fogad, mert azt írja a Biblia, hogy a szolgák és az állatok sem dolgozhattak szombaton. Meg ez is egy problémája annak, ha valaki a törvényből akar megigazulni, hogy akkor most elég ha csak valaki úgy nem dolgozik, mint egy sima vasárnap vagy pedig tényleg a villanyt sem szabad felkapcsolni? Vagy jó az ha valaki vasárnap tartja vagy pontosan tudni kell mikor van? Tökéletesen ezt nem lehet betartani, ezt csak Jézus tudta megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!