Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Él innen a tíz parancsolat...

Él innen a tíz parancsolat szerint akárki (érdekel a statisztika, csak mert én NEM)?

Figyelt kérdés
2023. jan. 15. 20:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

Akkor te nézeted alapján két hajadon=nőtlen szabadon dughat össze-vissza, hiszen nem tört házasságot? Vagy így két nőtlen férfi is egymással? Érdekes nézeted van.

2023. jan. 15. 21:05
 12/28 tgt ***** válasza:
62%
11-es: A Tízparancsolat a házasságtörést tiltja, akár tetszik neked, akár nem.
2023. jan. 15. 21:15
 13/28 anonim ***** válasza:
0%
Értem, tehát a paráznaság a felsorolt dolgokra nem vonatkozik, nyugodtan művelhetjük erkölcsi iránytűd szerint.
2023. jan. 15. 21:21
 14/28 tgt ***** válasza:
67%
Nem. Csak hát itt most a Tízparancsolatról beszélgetünk, mert ez volt a kérdés.
2023. jan. 15. 21:24
 15/28 A kérdező kommentje:
Jó hát nem ezen a széles úton fogok találni olyan embert, akit keresek.
2023. jan. 15. 21:26
 16/28 anonim ***** válasza:
54%

Amikor Jézus azt mondta, hogy már a bűnös vágy is paráznaság, akkor valószínűleg ő se tudta jól, igaz?

2023. jan. 15. 21:29
 17/28 tgt ***** válasza:
51%

Jézus azt mondta: "Hallottátok, hogy ezt mondták a régieknek: Ne törj házasságot! Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében."

Az ókorban ha egy férfi ránézett egy nőre, az olyan volt, mintha kikezdene vele. Jézus szerint ha valaki azért néz egy férjes nőre, vagyis azért keresi vele a kapcsolatot, mert el akarja csábítani a férjétől és rá akarja venni a házasságtörésre, akkor ez a szándék már paráznaságnak számít, akkor is, ha nem valósult meg a házasságtörés. Szó sincs róla, hogy ha egy nőtlen férfi megkíván egy hajadon lányt, az paráznaság lenne. Ahogy az sem paráznaság, ha egy férfi fantáziál a menyasszonya testéről.

2023. jan. 15. 21:39
 18/28 anonim ***** válasza:
48%

"Jézus szerint ha valaki azért néz egy férjes nőre, vagyis azért keresi vele a kapcsolatot, mert el akarja csábítani a férjétől és rá akarja venni a házasságtörésre..."

Újra elolvastam, ilyet nem mondott Jézus, csak a bűnös vágyat említette. Elcsábításról egy szó sincs benne.

2023. jan. 15. 22:10
 19/28 tgt ***** válasza:
10%
Nem az a bűn, ha valaki ránéz egy asszonyra és megkívánja, hanem az, ha abból a célból néz rá, hogy megkívánja. A bűnös vágy nem a szexuális vágy, hanem ha valaki más nőjét akarja magáénak.
2023. jan. 15. 22:17
 20/28 anonim ***** válasza:
83%

tgt-nek van igaza. A tízparancsolatban a nā'ap̄ szó szerepel, ami a házasságtörésre vonatkozik, a paráznaságra egy másik szót használ, amit most nem találtam meg. Ahogy én értem, az egyik konkrétan arra utal, amikor valaki konkrétan megtöri a házasságot pl. egy férjes asszonnyal fekszik le, a másik pedig a prostitúcióra utal. Van egy harmadik kifejezés is, az útálatosság, amit pl. az állatokkal való közösülés kapcsán említ. De lehet hülyeséget mondok ,nem vagyok szakértő.

Ettől függetlenül a tízparancsolat házasságtörést említ. Ez nem azt jelenti, hogy lehet paráználkodni, de ettől még a tízparancsolat a házasságtörést említi.

Én aszerint élek. Ezt úgy lehet, ha hiszel Jézus Krisztus szabadításában.

2023. jan. 15. 22:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!