Él innen a tíz parancsolat szerint akárki (érdekel a statisztika, csak mert én NEM)?
Akkor te nézeted alapján két hajadon=nőtlen szabadon dughat össze-vissza, hiszen nem tört házasságot? Vagy így két nőtlen férfi is egymással? Érdekes nézeted van.
Amikor Jézus azt mondta, hogy már a bűnös vágy is paráznaság, akkor valószínűleg ő se tudta jól, igaz?
Jézus azt mondta: "Hallottátok, hogy ezt mondták a régieknek: Ne törj házasságot! Én viszont azt mondom nektek, hogy mindaz, aki asszonyra néz azért, hogy megkívánja őt, már házasságot tört vele a szívében."
Az ókorban ha egy férfi ránézett egy nőre, az olyan volt, mintha kikezdene vele. Jézus szerint ha valaki azért néz egy férjes nőre, vagyis azért keresi vele a kapcsolatot, mert el akarja csábítani a férjétől és rá akarja venni a házasságtörésre, akkor ez a szándék már paráznaságnak számít, akkor is, ha nem valósult meg a házasságtörés. Szó sincs róla, hogy ha egy nőtlen férfi megkíván egy hajadon lányt, az paráznaság lenne. Ahogy az sem paráznaság, ha egy férfi fantáziál a menyasszonya testéről.
"Jézus szerint ha valaki azért néz egy férjes nőre, vagyis azért keresi vele a kapcsolatot, mert el akarja csábítani a férjétől és rá akarja venni a házasságtörésre..."
Újra elolvastam, ilyet nem mondott Jézus, csak a bűnös vágyat említette. Elcsábításról egy szó sincs benne.
tgt-nek van igaza. A tízparancsolatban a nā'ap̄ szó szerepel, ami a házasságtörésre vonatkozik, a paráznaságra egy másik szót használ, amit most nem találtam meg. Ahogy én értem, az egyik konkrétan arra utal, amikor valaki konkrétan megtöri a házasságot pl. egy férjes asszonnyal fekszik le, a másik pedig a prostitúcióra utal. Van egy harmadik kifejezés is, az útálatosság, amit pl. az állatokkal való közösülés kapcsán említ. De lehet hülyeséget mondok ,nem vagyok szakértő.
Ettől függetlenül a tízparancsolat házasságtörést említ. Ez nem azt jelenti, hogy lehet paráználkodni, de ettől még a tízparancsolat a házasságtörést említi.
Én aszerint élek. Ezt úgy lehet, ha hiszel Jézus Krisztus szabadításában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!