Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik a feltétel nélküli...

Létezik a feltétel nélküli szeretet és az, hogy egy gazdag és egy szegény egy párkapcsolatban szeretheti egymást feltétel nélkül?

Figyelt kérdés
Igen ez az emberek legnagyobb problémája Isten nélkül!
2023. jan. 14. 16:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%

"Az igazi szeretet csak kiérdemelni lehet"

Nem. Az igazi szeretet az, ahogyan Isten szeret minket. Mindenkit, mindenféle feltétel nélkül.

2023. febr. 26. 15:51
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
jogos és igaz
2023. febr. 26. 15:54
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Nem működik. ... Többször is randizgattam/jártam szegényebb pasikkal..."

A randizgatás meg a járást nem az igazi szeretetről szól, hanem az ismerkedésről.

"abszolút nem éreztettem velük"

Pontosabban: abszolút nem akartad éreztetni velük. Attól még éreztethetted akaratlanul is, és anélkül, hogy neked feltűnt volna, hogy éreztetted ezzel-azzal (talán csak egy-egy önkéntelen mozdulattal vagy pillantással, stb.).

2023. febr. 26. 15:56
 14/22 anonim ***** válasza:
24%

"Isten szeret minket. Mindenkit, mindenféle feltétel nélkül."

Ja, ja.

MINDENFÉLE feltétel nélkül.

DE ha te nem teljesíted az ő ÖSSZES feltételét, akkor már mész is a pokolba!

2023. febr. 26. 15:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

"DE ha te nem teljesíted az ő ÖSSZES feltételét, akkor már mész is a pokolba!"

Tévedsz. :) Szeret és irgalmas. Nem feltételeket szab, hanem útmutatást ad. Azért, hogy boldogan élhessünk. Nem kötelező követni az útmutatásokat. De érdemes. Viszont akár követjük, akár nem, így is úgy is szeret. Pont ugyanannyira.

2023. febr. 26. 16:13
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

Attól még a pokolba küld!

És ő küld, nem más.

2023. febr. 26. 16:15
 17/22 anonim ***** válasza:
0%
Nem küld senkit sehova. Választhatsz.
2023. febr. 26. 16:17
 18/22 anonim ***** válasza:
74%

Nem, nem választhatok.

Csak 2 fajta lehetőség létezik:

1: MINDEN feltételét teljesítem az ő "feltétel nélküli" szeretetének, még azokat is, amelyeket nem ismerek, vagy nem vagyok képes rá - és AKKOR ő a keskeny úton a mennyekbe visz,

2: Vagy akár egyetlen dolgot elrontok, akaratomon kívül is - és akkor páros lábbal rúg le a pokolba.

CSAK ezek a lehetőségek vannak.

2023. febr. 26. 16:28
 19/22 anonim ***** válasza:
74%

"Csak 2 fajta lehetőség létezik:

1: MINDEN feltételét teljesítem az ő "feltétel nélküli" szeretetének, még azokat is, amelyeket nem ismerek, vagy nem vagyok képes rá - és AKKOR ő a keskeny úton a mennyekbe visz,

2: Vagy akár egyetlen dolgot elrontok, akaratomon kívül is - és akkor páros lábbal rúg le a pokolba.

CSAK ezek a lehetőségek vannak."

Nem tudom ez melyik vallás. A katolikusok eleve azt tanítják, hogy amit akaratodon kívül teszel, az nem bűn.

2023. febr. 26. 16:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki saját magát juttatja pokolra.

Isten feltétel nélkül szereti az embert, de nem minden ember képes feltétel nélkül szeretni.

Létezhet feltétel nélküli szeretet gazdag és szegény között, amíg nincsenek tisztában egymás pontos anyagi helyzetével.

Gazdag-gazdag és szegény-szegény közt sincs föltétlenül feltétel nélküli szeretet, mert a hűség általában feltétel.

Én mondtam a páromnak , hogy feltétel nélkül szeretem. Ő is azt mondta nekem. De kiderült, mindkettőnknek bőven voltak feltételei. Azért próbálkoztunk, össze is házasodtunk. Ő tehetősebb volt, mint én, de össze tettük, amink volt. Gazdagodtunk. lett két gyermekünk, de még akkor is szabtunk egymásnak feltételeket, amiket tulajdonképpen egyikünk sem tartott be. Elváltunk. Én mindenről lemondtam, mert ő nem volt hajlandó lemondani a gyerekekről. Lemondtam ingatlanok tulajdonrészéről, felügyeleti jogról és mindenről, ami illethetett volna engem is. Tulajdonképen a válás után tapasztaltam meg a feltétel nélküli szeretetet a volt párom irányába. Azóta sem akarok mást szeretni, csak a gyermekeim anyját. Igaz alig láthatom őket, mert másik országba költöztek. A lakhatási jogomról nem mondtam le, de engedtem belőle, amennyit lehetséges.

Azóta vallom, hogy válás után derül ki igazán, hogy ki mennyire szeretti a párját feltétel nélkül.

Igen, létezhet szegény és gazdag közt a feltétel nélküli szeretet, a kérdés csak az, hogy az ember beképzeli e magának a dolgokat vagy valóban tisztán látja e önmagát a kapcsolatban. Pedig hányszor félrekúrt, mégis szeretem és megbocsátottam.

Az idő a legnagyobb játékos ebben a történetben.

2023. febr. 26. 17:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!