A Biblia támogatja a hijabot?
Eddig azt hittem csak az iszlámban van hijab, de a Bibliában is van. Sőt Pál apostol nagyon erősen be is akarta tartatni.
"5S minden asszony, aki födetlen fővel imádkozik vagy prófétál, szintén szégyent hoz fejére. Éppen olyan, mintha megnyírták volna. 6Ha pedig az asszony nem akarja fejét befödni, vágassa le a haját. De ha megszégyenítő az asszonyra, hogy a haját levágassa vagy kopaszra nyiratkozzék, födje be a fejét. 7A férfi nem köteles a fejét befödni, mert Isten képmása és dicsősége, az asszony ellenben a férfi dísze."
"14Nem tanít-e maga a természet arra titeket, hogy ha a férfi hosszú hajat növeszt, szégyenére válik? 15Ha viszont az asszony növeszti meg a haját, díszére van, mert haját fátyol gyanánt kapta."
1Kor 11
"Tehát azt mondod a keresztény nők imádkozáskor öltözzenek fel, de máshol levetkőzhetnek? Ez szerinted így korrekt? Szerinted Isten ilyet parancsolna?"
Pár sorral fentebb még azt írtad, hogy nem állítod, hogy mindenki, aki nem hord kendőt bikinire vetkőzik a strandon... még ez sem volt igaz ezek szerint. Te össze-vissza beszélsz. Plusz még szélsőségesen is gondolkodsz. Úgy csinálsz, mint aki nem fogja fel, hogy azzal, hogy valaki épp nem hord kendőt, még nem mászkál pucéron az utcán. Hány nő hord kendőt az utcákon? Szerinted ők levannak vetkőzve? Pucéron mászkálnak? Neked a gondolkodásoddal van baj, ezen meg én nem tudok segíteni. Én megpróbáltam neked értelmesen válaszolni, erre újra ugyan oda tértünk vissza. Ez nyilván valami rögeszme nálad. Ha nem tudsz mit írni, akkor kezded elölről az egészet...
"Pár sorral fentebb még azt írtad, hogy nem állítod, hogy mindenki, aki nem hord kendőt bikinire vetkőzik a strandon... még ez sem volt igaz ezek szerint."
Akkor nem fogtad fel. Az is levetkőzésnek számít ha imádkozáskor a templomban felveszi a kendőt, de utána leveszi és sehol nem viseli.
"Hány nő hord kendőt az utcákon? Szerinted ők levannak vetkőzve?"
A Biblia szerint igen. Lehet neked normális egy miniszoknyás bevágott felsőben magát mutogató nő, de a Biblia szerint nem az.
"Pucéron mászkálnak? Neked a gondolkodásoddal van baj, ezen meg én nem tudok segíteni. Én megpróbáltam neked értelmesen válaszolni, erre újra ugyan oda tértünk vissza. Ez nyilván valami rögeszme nálad. Ha nem tudsz mit írni, akkor kezded elölről az egészet.."
Az a gond hogy nálad a pucérság ott kezdődik hogy tényleg pucér, de amint látod vallási szempontból már az is pucér aki nem takarja be a fejét.
"Akkor nem fogtad fel. Az is levetkőzésnek számít ha imádkozáskor a templomban felveszi a kendőt, de utána leveszi és sehol nem viseli."
Arra tényleg nem gondoltam, hogy nálad az a mérce, hogy valaki fel meg le vesz egy ruhadarabot. Fogadok ilyet te is szoktál! Felveszel egy kabátot, majd leveszed. Felveszel egy kesztyűt, majd leveszed stb. Tényleg, ez borzasztó bűn... Szerintem kezd magaddal az ítélkezést! Egyébként is, ha cipő nélkül imádkozol a mecsetben, akkor hogy hordhatsz cipőt az utcákon?
"A Biblia szerint igen. Lehet neked normális egy miniszoknyás bevágott felsőben magát mutogató nő, de a Biblia szerint nem az."
Nem mondod! Idézd, hogy hol ír a miniszoknyákról a Biblia?
"Az a gond hogy nálad a pucérság ott kezdődik hogy tényleg pucér, de amint látod vallási szempontból már az is pucér aki nem takarja be a fejét."
Igen? Hol írja a szöveg, hogy az a nő meztelen, aki nem takarja be a fejét? Olvasd már el még egyszer, a kérdés alatti idézetet!
Semmi köze a szövegnek ahhoz, amit magyarázol, de ezt valahogy nem akarod észre venni. Helyette olyanokat költesz bele, ami nincs is ott! Ez a probléma gyökere. A saját muszlim elképzeléseidet akarod ráerőltetni egy szövegre, ami teljesen másról szól, és olyanokat látsz bele, ami ott sincs.
"Arra tényleg nem gondoltam, hogy nálad az a mérce, hogy valaki fel meg le vesz egy ruhadarabot. Fogadok ilyet te is szoktál! Felveszel egy kabátot, majd leveszed. Felveszel egy kesztyűt, majd leveszed stb. Tényleg, ez borzasztó bűn... Szerintem kezd magaddal az ítélkezést! Egyébként is, ha cipő nélkül imádkozol a mecsetben, akkor hogy hordhatsz cipőt az utcákon?"
Az nem zavar hogy itt nem én határoztam meg a kritériumot hanem a Biblia? A Biblia írja hogy a nők hordjanak kendőt.
"Nem mondod! Idézd, hogy hol ír a miniszoknyákról a Biblia?"
A Biblia azt írja hogyan kell öltözködnie a nőknek. Olvastad? Na abba a miniszokny nem fér bele.
"Igen? Hol írja a szöveg, hogy az a nő meztelen, aki nem takarja be a fejét? Olvasd már el még egyszer, a kérdés alatti idézetet!"
Azt írja hogy az az elvárt hogy a nő takarja be a fejét, ami a kendőt jelenti. Ami ennél kevesebb az már levetkőzésnek minősül.
"Semmi köze a szövegnek ahhoz, amit magyarázol, de ezt valahogy nem akarod észre venni. Helyette olyanokat költesz bele, ami nincs is ott! Ez a probléma gyökere. A saját muszlim elképzeléseidet akarod ráerőltetni egy szövegre, ami teljesen másról szól, és olyanokat látsz bele, ami ott sincs."
A szöveg egyértelmű. A nőknek kendőt kell hordaniuk a Biblia szerint. Azt is tudjuk hogy a kendő része volt mindig is a keresztény női viseletnek az uróbbi néhány évtizedet kivéve. Te viszont ezt az utóbbi néhány évtizedet tekinted normálisnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!