Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik lenne durvább?Az...

Melyik lenne durvább?Az hogyha kiderülne, hogy Isten létezik, vagy az, hogy nem.

Figyelt kérdés

2023. jan. 6. 22:29
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem a tudás és a hit jól megfér egymás mellett és sok okos ember van, aki hívő is egyben.

Én szerény vagyok. :)

2023. jan. 9. 00:41
 32/36 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem is jól megférnek - amennyiben egyikből sincsen nagyon sok, mert akkor ütik egymást.

De az előző írásodban a tudás a nulla felé közelít, a hit pedig a 100% felé.

Általában ez sem egészséges.

A helyedben megpróbálnék ezen változtatni.

2023. jan. 9. 00:50
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

32-es: nem értek veled egyet a személyemet illetően, hiszen pár mondatom alapján ítélkezel.

De már megszoktam, hogy ha egy ateista vitatkozik, ott mindig előjön a személyeskedés.

Látod, ilyen az igazi hívőknél nincs!

Tehát lehet inkább neked kellene változtatnod és elfogadnod a másik hitét.

Engem nem az zavar, hogy valaki nem hívő, hanem az, ha megpróbálja a hívőt is eltéríteni, mintegy annak hitét hibának vagy butaságnak beállítva.

Szerintem mindenki tartsa tiszteletben a másik hitét vagy hitetlenségét.

Egyébként közben az jutott az eszembe, hogy vajon egy hitetlen hívővé válna-e akkor, ha az egyik este otthoni tevékenysége során váratlanul megjelenne neki Isten vagy Jézus vagy akár Szűz Mária?

Vajh elég bizonyíték lenne-e a számára a saját megtapasztalása vagy mindenképpen megvárná még a Tudományos Akadémia állásfoglalását? :)

2023. jan. 9. 01:24
 34/36 anonim ***** válasza:
68%

Amit most írtál, egyrészt butaság, másrészt trehányság, harmadrészt terelés.

Mint a kígyó az édenben, úgy tekeregsz a probléma körül, hogy elkendőzd a helyzetet.

A személyed nem érdekes, a módszeredről írtam.

Nincs kedvem most bővebben kifejteni, olyan szinten vagy buta hozzá.

Ez nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás.

Ha szerinted nem így van, akkor légy szíves, elemezd, hogy mi a probléma ezzel az írásoddal:

"Ha csak az 1 %-uk is igaz, már az is épp elég bizonyíték".

2023. jan. 9. 01:51
 35/36 anonim ***** válasza:
50%

"Nincs kedvem most bővebben kifejteni, olyan szinten vagy buta hozzá.

Ez nem személyeskedés, hanem ténymegállapítás."

A te igazságod a tiéd, az téged minősít, nem engem! :)

Aki nem akarja vagy nem tudja megérteni, hogy mit-miért írtam, azzal sajnos nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. De legalább megpróbáltam!

Meghagylak boldogtalanságodban! Szia! :)

2023. jan. 9. 11:32
 36/36 anonim ***** válasza:
68%

Fordítok: képtelen vagy megmondani, mi a hiba az írásodban... VAGY: nem AKAROD, hogy kiderüljön.

Egyik se jó dolog.

2023. jan. 9. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!