Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennél, ha feljutnál a...

Mit tennél, ha feljutnál a mennybe és kiderülne, hogy Isten nem létezik?

Figyelt kérdés
2013. márc. 12. 20:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
17%
Imádkoznék Istenhez.
2013. márc. 12. 20:45
 2/15 anonim ***** válasza:
35%
A mennyország Isten országa. Ha nincs Isten, mennyország sincs.
2013. márc. 12. 20:46
 3/15 anonim ***** válasza:
bad trip
2013. márc. 12. 20:50
 4/15 anonim ***** válasza:
szerintem elképzelhető, hogy van valami túlvilág isten nélkül. nyilván az ember alkalmazkodik ott is a játékszabályokhoz, vagy ha nem tetszenek, akkor változtat. kijavítja a mennyországot :)
2013. márc. 12. 21:17
 5/15 A kérdező kommentje:

Mondom, ha feljutnál a MENNYBE. Ha feljutsz, nem mondhatod, hogy a mennyország nem létezik, mert ott vagy..

Eddig 4 válasz jött, de úgy látom mind a kis trolloktól, akik viccesek akarnak lenni, de nem azok..

2013. márc. 12. 21:19
 6/15 anonim ***** válasza:
te vagy a troll, kérdező. miért nem fogadod el más álláspontját?
2013. márc. 12. 21:23
 7/15 A kérdező kommentje:

Mert nem a kérdésre válaszol.

Engem az érdekel, hogy ilyen helyzetben mit tenne, nem az hogy a valóságban mi létezik és mi nem.

2013. márc. 12. 21:53
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha van menny, akkor van alkotója, aki Isten, tehát létezik. Megint nem logikus a kérdésed, bár ismét csak a kötözködés miatt irtad ki és emiatt vagy értetlen szándékosan, ahogy szoktad. Ennyire unatkozol? Nincsenek barátaid?
2013. márc. 12. 22:19
 9/15 anonim ***** válasza:

A kérdés szerintem feltevés, mivel ott a mit tennél ha.

Így a kérdés nem trollkodás, ne akarjuk már megmondani a kérdezőnek, mit kérdezhet és mit nem...

Válszom pedig a következő: Csalódott lennék és össze is lennék zavarodva. Nem érteném, hogy ki és miért teremtett meg bennünket és azt sem érteném kitől jött az a sok sugallat amit szinte nap mint nap kapok. De mivel nincs más választásom, beletörődnék, ha így lenne.

2013. márc. 13. 02:28
 10/15 Antimod ***** válasza:
100%

Bekerülsz egyfajta túlvilágba, ahol jó esetben sokkal kellemesebbek a körülmények a megszokottnál. Látszólag más eltérés nem nagyon van.

Honnan tudod, hogy ez a mennyország, vagy éppen nem az?

Továbbmegyek:

Látsz templomokat. Hívőkkel. Ugyanúgy imádkoznak a "semmihez", mint a Földön tapasztaltad. Látsz olyanokat is, akik azt mondják, erre nincs szükség, mert Isten más jellegű. De ők sem látták, csak azt vélik, amit a Földön is véltek.

Nem egy ilyen beszámolót olvastam már a túlvilággal kapcsolatban, ezért ma már olyanok is vannak, akik szerint túlvilág van, Isten pedig nincs.

A kérdésre konkrét választ adva nem tudom elképzelni, hogyan derülhetne ki, hogy Isten nem létezik - legfeljebb nem lehetne ott sem közvetlenül megbizonyosodni a létezéséről.

2013. márc. 13. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!