Mit kell tennem, hogy örök életem legyen?
Kedves kérdező!
Katolikus vagyok, a Katolikus Karizmatikus Megújulás tanait követem azon belül, tehát ebből a szemszögből tudok válaszolni.
Számomra az első az Úr tanításának követése. Amit ír a Szentírás, továbbá, amit az Egyház tanít.
Nagyon fontosnak tartom az Oltáriszentség vételét. Hisz az Krisztus Teste, a második isteni személyt vesszük magunkhoz. Jézus megerősít, formál minket.
Napi ima is lényeges. Kérni az Úristent, hogy segítsen kerülni a bűnt, hassa át az Ő szeretete a gondolatainkat, hogy úgy akarjunk élni ahogyan Ő. Az Egyház hagyományát követvén, (ami jelen esetben a Szentírásból ered) miszerint ha Jézus Krisztus nevében kérjük Őt meghallgatja imánk, hozzárakom az egyik könyörgéslezáró mondatot is.
Isten Szentlelke nélkül ezekből képmutatás lesz, és karizmatikus katolikusként nagyon fontosnak tartom a Lélek jelenlétét, vezetését. A kegyelmeit megkaptuk a keresztség, és aki bérmálkozott, a bérmálás szentségében. A Szentlélek-keresztség (ami nem szentség (!)) is nagyon fontos. A Lelket sajnos el is tudjuk utasítani; de Ő hűséges, és, ha kérjük visszatér.
Sajnos rengetegszer elbukunk. Az Isten felkínálja nekünk a megbocsátást a bűnbánat szentségében. Csodálatos! Javaslom neked, menj el mihamarabb gyónni ill. légy elsőáldozó, ha még nem voltál. Ez a szentség az isteni kegyelem lehengerlő megnyilvánulása.
"Az Úr napját szenteld meg!" A vasárnapi szentmise igazán szép megkoronázása a hetünknek. Én személy szerint nagyon kedvelem a (keleti és a nyugati) liturgiát. Nézz utána, mi történik a szentmisében, mert sajnos előképzettség nélkül a szimbolika hatástalan. Személyesen én Istennek tetsző dolognak találom a liturgiát.
Javaslom a bérmálás szentségének felvételét, ha nem voltál elsőáldozó, kérlek tedd meg.
U. I.: Üzenem néhány hozzászólónak, hogy a "higgy" 2 'ggy'-vel van, nem 'dj'-vel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!