Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit kell tennem, hogy örök...

Mit kell tennem, hogy örök életem legyen?

Figyelt kérdés
Keresztények válaszát várom.

2022. dec. 30. 21:32
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:

#11 "Ez így van, viszont a démonok és a mi hitünk között az a különbség, hogy ők ELhiszik ez, mi pedig hiszünk BENNE. Valaki, aki szakemberként foglalkozik Jézussal pl. történész vagy íráskutató, hihet abban, hogy Jézus meghalt és feltámadt, ugyanúgy, mint az démonok, de lehet ettől még nem hisz benne. A valódi hit magában foglalja a bizalmat, a szeretetet, meg még másokat is."

"Valódi" hitről beszélsz, ez jó. Akkor ezek szerint van nem valódi is. Mi a különbség a kettő között? A Jehova tanúitól kezdve a Hit gyülekezetéig minden felekezet a bizalomra, szeretetre, stb. hivatkozik. Mi különbözteti meg a valódi hitet a hamistól? Vagyis visszalyukadtunk az eredet kérdéshez.

2023. jan. 12. 23:13
 22/51 A kérdező kommentje:

#12 "Ha el tudod hinni,hogy Jézus Isten fia és elfogadod Őt Megváltódnak..."

A mondatod első felében szerintem az összes keresztény felekezet hisz, mégis más-más választ adnak a fenti kérdésre. Ez nem visz előre. A másik fele meg, hogy "elfogadni Jézust megváltónak" nagyon szépen hangzik, de nincs ilyen a Bibliában, hogy bárki ilyet mondott volna, hogy ezt kell tenni az üdvösséghez.

"Róm 10 link"

Ez elég sok mindenről szól, és még többféleképen lehet értelmezni. Sejtésem ugyan van, de nem tudom, hogy mit akarsz kihozni belőle.

"Kérd Tőle,hogy mutasson olyan gyülekezet, ahol tudsz erősödni hitben."

Mit ér, ha erősödök a tanítóik által hirdetett "igazságokban" való hitben, miközben a fenti egyszerű kérdésre sem képesek jó választ adni?!

2023. jan. 13. 00:09
 23/51 A kérdező kommentje:
#17 Ismertem ezt a történetet. De mi a válasz a fenti kérdésemre?
2023. jan. 13. 00:31
 24/51 anonim ***** válasza:
89%
Én adnék neked örök életet most is, de Isten fog erről rendelkezni, aki egyébként nálam sokkal irgalmasabb.
2023. jan. 13. 11:30
 25/51 anonim ***** válasza:
86%
9: én sem hittem abban még régebben, de mára már annyi gonoszságot láttam, hogy....
2023. jan. 13. 11:32
 26/51 anonim ***** válasza:
69%
Mindenkinek örök az élete. A lélek halhatatlan.
2023. jan. 13. 13:23
 27/51 NTBS ***** válasza:
44%
Olvass Bibliát, és hidj.
2023. jan. 13. 15:16
 28/51 anonim ***** válasza:
100%

Nem a 12es vagyok, de

"...miközben a fenti egyszerű kérdésre sem képesek jó választ adni?!"

Mi számodra "jó válasz"?

"Mit kell tennem, hogy örök életem legyen?"

Isten egy személyes kapcsolatra hív Önmagával minden embert, és mivel minden ember más-más élethelyzetben/szellemi helyzetben van, és más-más dolgok választják el őt Istentől, ezért konkrétumokkal nem lehet válaszolni a kérdésedre így látatlanban, hisz nem ismerünk téged.

Sok általánosságot lehetne írni, de a lényeg, hogy Isten egy személyes kapcsolatra hív minden embert Önmagával, és ahhoz, hogy ez létrejöhessen és megmaradhasson (végül egy örökkévalóságon át), ahhoz szükséges, hogy szembenézzünk azzal, hogy mi választ el bennünket Tőle.

2023. jan. 13. 21:56
 29/51 A kérdező kommentje:

#18-19

"Az az elgondolásom, hogy nagyjából úgy folytatjuk a mennyben, ahogy itt a földön elkezdtük."

Miután Ádám és Éva bűnbe estek, Isten kiűzte őket az Ő jelenlétéből - a bűn miatt. Egy bűnös ember hogy volna képes a mennyben folytatni? Jézus azt mondta egy alkalommal vallásos embereknek, hogy "a ti bűneitekben fogtok meghalni, ahová Én megyek, ti nem jöhettek oda".

"Persze szellemi testben, vagyis csak a lelkünket visszük magunkkal."

Jézus fizikai testben támadt fel, mi is így fogunk.

"Az ember végső soron a lelkiismeretére kell, hogy hallgasson. Ha őszintén követed a szívedbe írt isteni parancsot, akkor el kell hogy juss az üdvösségre, mert Jézus életművéhez szabod a sajátod. Ezért üdvözülhettek az emberek az Újszövetség előtt is."

A 4-es válaszodban legalább konkrétumokat írtál, ez nekem túl absztrakt, megfoghatatlan.

"És még azt tudom mondani, hogy az Evangéliumot komolyan kell venni."

Mit értesz "Evangélium" alatt? Ahány felekezet, annyiféle egymásnak ellentmondó "örömhírük" és "igazságuk" van.

"Vagyis akarni kell üdvözülni. Ott kell hagyni mindent, ami ebben akadályoz. Isten maga üdvözíteni akar."

Mit kell tennem, hogy üdvözüljek? - volt a kérdés. Ott kell hagyni mindent, ami ebben akadályoz. De mit kell otthagyni? Mi az, amit tenni kell, mi az amiben akadályoztatva lehet az ember?

"Egyébként az is fontos kérdés, hogy mit jelent az üdvösség. Több, mint a "nem-kárhozat". Üdvösség=Krisztussal lenni.

(KEK:1025)"

Júdás is Jézussal volt, mégsem üdvözült. Sokan fognak zörgetni az ajtón az utolsó napon ezt mondva: Te előtted ettünk-ittunk, a mi utcáinkon (gyülekezeteinkben) tanítottál.

"Ha szimpatikus a személye és tanítása, akkor őt tudod követni, és szépen lassan a tökéletességre jutsz."

Mikorra juthat el ide az ember? A "szépen lassan" mögött általában az van, hogy "soha" - a gyakorlatban legalábbis ezt jelenti. Ha a bűneinkben halunk meg, nem mehetünk oda, ahová Jézus ment.

"Nem kell mindent egyből tudni, ahogy a tanítványok sem értettek mindent egyből."

Nem is lehet mindent tudni, meg felesleges is mindent tudni. Azt viszont nem árt tudni, hogy mit kell tennünk, hogy örök életünk legyen.

2023. jan. 14. 00:50
 30/51 anonim ***** válasza:
100%
Arra tudok válaszolni, hogyan kaphatjuk meg a végső megigazulás kegyelmét. Ez az elsőpénteki nagykilenced. (Ez katolikusokra vonatkozik, mivel mi hisszük az Oltáriszentséget) Persze e nélkül is sikerülhet, de ennek elvégzése után különleges kegyelmeket kapunk.
2023. jan. 14. 09:42
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!