Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bűn eltávolítani egy toxikus...

Bűn eltávolítani egy toxikus személyt az életemből?

Figyelt kérdés

Alapból is, de a Kereszténységem miatt pláne egy nagyon szelid ember vagyok. De betelt a pohár.

Van egy ember, aki nekem évek óta folyamatosan keresztbetesz és sokáig bántalmazott, amit igazán nagyon senki nem tud és nem is hisz el. A lábtörlője vagyok. Voltam.

De elhatároztam hogy ennek vége. Megszabadulok tőle. A probléma az, hogy ez csak egy módon következhet be, és sokat veszítene. Nekem pedig nem az a célom. Nekem az a célom hogy eltűnjön, de ha leleplezem mindent és mindenkit elveszít. A családja, a barátai, mindenki elfordulna tőle. De ha meg akarom törni a terrort amiben élek végre lépnem kell. Manipulál mindenkit ellenem, Jézuson kívül senki nem fog maradni nekem ha nem lépek. Tényleg nem az a célom hogy őt tönkretegyem, de enélkül magamat sem menthetem meg. És egy számomra fontos embert sem aki ugyanazt éli át/fogja átélni miatta mint én régen. Nem érzem azt a visszahúzó erőt Isten részéről, mint régen amikor már szabadulni akartam tőle. Úgy éreztem türelemre int. Ennek több mint egy éve. De ma azt érzem hogy nem fog vissza. Tényleg megtehetek egy ilyen szörnyű dolgot Isten haragja nélkül?

2022. dec. 6. 19:13
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Ja, és a probléma még az, hogy a leleplezéshez idő kell, míg minden bizonyítékom meglesz. Mindig direkt figyelnem kell hogy a megfelelő pillanatban csináljak egy képet vagy egy hangfelvételt. És emiatt már bűnösnek érzem magam. A susmus miatt úgy érzem tilosban járok.
2022. dec. 6. 19:15
 2/21 A kérdező kommentje:
Ezt sajnos nem lehet Face-to-Face megoldani anélkül hogy én jöjjek ki rosszul belőle. És ne kérdezzétek hogy bántalmazott, az most mindegy, de megnyugodhadtok nem szexuálisan, csak fizikailag és verbálisan.
2022. dec. 6. 19:17
 3/21 A kérdező kommentje:
Fizikailag már nem bántalmaz régen, mert valaki véd a háttérből, de ettől még ahogy lehet keresztbetesz ahányszor teheti. Mindegy, a lényeget tudjátok, a többi az én dolgom.
2022. dec. 6. 19:18
 4/21 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
51%

Nézd saját maga ásta a gödröt és ő ült a szélére.

Nyugodtan lökjed bele.

2022. dec. 6. 19:23
 5/21 anonim ***** válasza:
90%

Bemásolok pár sort, ebből szerintem rá tudsz jönni magad:

"A mit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal;"

"17. Senkinek gonoszért gonoszszal ne fizessetek. A tisztességre gondotok legyen minden ember előtt.

18. Ha lehetséges, a mennyire rajtatok áll, minden emberrel békességesen éljetek.

19. Magatokért bosszút ne álljatok szerelmeseim, hanem adjatok helyet ama haragnak; mert meg van írva: Enyém a bosszúállás, én megfizetek, ezt mondja az Úr.

20. Azért, ha éhezik a te ellenséged, adj ennie; ha szomjuhozik, adj innia; mert ha ezt míveled, eleven szenet gyűjtesz az ő fejére.

21. Ne győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg."

2022. dec. 6. 19:28
 6/21 A kérdező kommentje:

Rendben. Ezek a sorok igazak. Várok... Isten biztosan jól fog időzíteni, csak győzzem kivárni.

Amit velem tesz, az konkrétan bűncselekmény, de tudom hogy Isten által megfizet anélkül is ha beperlem. Csak nem tudom mikor és ez frusztrál.

2022. dec. 6. 19:31
 7/21 anonim ***** válasza:
92%

5ös vagyok, ezt még hozzátenném azzal a megjegyzéssel hogy légy türelemmel és bízz Istenben

"Mert nincs oly titok, mely nyilvánvalóvá ne lenne; és nincs oly elrejtett dolog, mely ki ne tudódnék, és világosságra ne jőne."

2022. dec. 6. 19:33
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Isten segít megoldani. Jól dog időzíteni. Ráébresztettél. Vegyétek semmisnek a kérdést, nem jelentem fel.

2022. dec. 6. 19:36
 9/21 A kérdező kommentje:
*fog
2022. dec. 6. 19:36
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
És ha nem biblikus választ vagy kérdést írok, akkor megkérdezném még hogy miért nem szakítod meg a kapcsolatot ezzel a valakivel? Veled él vagy fenyeget vagy micsoda?
2022. dec. 6. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!