Elfogadják.
A Szentháromságot az emberi elme korlátozottsága miatt nem fogjuk teljességgel megérteni, majd csak a Mennyben.
Valahogy úgy lehetne megközelíteni, mint a Napot: egyszerre égitest, egyszerre fűtőtest és egyszerre világító test. Ugyanaz az az objektum, de funkcióval. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek (más néven Szent Szellem) ugyanaz az Isten 3 különböző személyben.
Ez egy ember által kitalált fogalom, aminek nem is szabadna léteznie. Ez csak a zűrzavar terjesztésére lett kitalálva, hogy legyen egy plusz semmi, amit majd mindig magyarázni kell.
Valamelyik féleszű pápa találta ki szerintem.
Benne van a Bibliában, csókolom.
Mint sok más is, aminek nem kellene hogy benne legyen.
A bibliát emberek rakták össze, akármennyire is nem tetszik ez a fantikusoknak.
Mert te a foteledből nagyon tudod, hogy mi kell benne legyen.
Szerintem ugyan annyi jogunk van nekünk is itt eldönteni, mint akik összeállították. 30 evangélium maradt fent, és ebből 6-ot tettek bele a bibliában, mert nekik akkor ez volt a szimpatikus.
A fennmaradt evangéliumok pedig 200 évvel Jézus után íródtak, szóval kb pont annyira hitelesek mint amit én gondolok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!