Mi a szokás a templomba belépéskor a katolikusoknál, reformátusoknál, evangélikusoknál?
Úgy tudom, hogy a katolikusok a szenteltvíztartóba mártják egy-két ujjukat, keresztet vetnek, aztán bent a templomban térdet hajtanak, mielőtt leülnek a helyükre. Ugyanakkor már többször is láttam olyat, aki egyszerre végezte a keresztvetést és a térdhajtást.
Azt olvastam, hogy a reformátusoknál nem jellemző a keresztvetés, de náluk és az evangélikusoknál akkor hogy néz ki a "bevonulás" a templomba? Az ember egyszerűen csak besétál, és elfoglalja a helyét? Vagy térdhajtás náluk is van?
beteg vagy...
A papnak nem kell meggyőződnie semmiről, mert csak Istent tudná "megidézni". De nem idéz meg senkit.
Te beteg vagy!
A boszorkánysággal bármit megidézhet és fogvatarthatja a tabernákulumban!
Ha Jézust hozzákötheti az ostyához, akkor bármi jöhet a szellemvilágból.
Tehát: Isten megmondta, hogy így meg így lehet őt "megidézni"
ellenben te azon rugózol, hogy ezzel a metódussal nem Istent idézi meg.
Mondom én, hogy nem vagy keresztény.
1. szóval Jézus boszorkányságot tanított. Ezt add el az egyházadnak, bárhova is "tartozol"...
Jöhet bármi a szellemvilágból, csak nem a pap ezen cselekvése okán. Ennek a cselekvésnek a következményét Jézus világosan megmondta.
Keresztény vagyok.
Isten sosem mondta, hogy idézéssel/biszorkánysággal kell megidézni és csapdába ejteni!
Azt mondta:
"Ez az én testem, amely tiérettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.Hasonlóképpen vette a poharat is, miután megvacsoráztak, és ezt mondta: „E pohár az új szövetség az én vérem által, amely tiérettetek ontatik ki."
Tehát az emlékezete a lényeg, nem pedig a megidézés! A boszorkányságot a katolikusok adták hozzá!
75. Szövegértés megy? (Látom, nem.)
"ezt cselekedjétek"
Már 1 kommenten belül is nevetségessé teszed magad.
Egyébként nem velünk vitatkozol, hanem Istennel.
Képmutatás felsőfoka! Miért nem olvasod el a képmutatásra vonatkozó részeket a Szentírásban? Magadra ismernél. Egyébként az Egyház egyik alptétele, az ember esemdőségén alpul. De a régebbi hozzászólásaid olvasása közben úgy érzem magam, mint a választási kampájn közepèn, minket szidsz, nem írod le szó szerint, de szinte sugárzik belőlük, hogy mi vagyunk azok, akik bűnt követnek el (és ti nem nagyon).
Ezt forgasdki, itt van benne, hogy az Oltáriszentség Jézus Teste és Vére, csak meg kéne látni az igazságot, és mi (veletek ellentétben) hiszünk Jézusnak:
"Most a kenyeret vette kezébe, hálát adott, megtörte és odanyújtotta nekik ezekkel a szavakkal: „Ez az én testem, amelyet értetek adok. Ezt tegyétek az én emlékezetemre.” 20Ugyanígy a vacsora végén fogta a kelyhet is, és azt mondta: „Ez a kehely az új szövetség az én véremben, amelyet értetek kiontanak."
Lk 22:19-20 SZIT
🤣
Szavaid engem igazolnak!
Legalább egy szalmabáb érvelést bedobhattál volna mielőtt igazolsz!🤣🤣😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!