Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy írja a Biblia, hogy az...

Hogy írja a Biblia, hogy az élet a megfogantatástól kezdődik?

Figyelt kérdés

2022. nov. 5. 15:24
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem meg tanulj meg szöveget értelmezni. Nem bántásból mondom.

2022. nov. 5. 20:44
 12/35 anonim ***** válasza:
77%
#11 hol írja, hogy kivéve, ha a nő terhes?
2022. nov. 5. 20:47
 13/35 anonim ***** válasza:
47%

A kérdés és kulcsszavak alapján javaslom, hogy olvasd el ezt:

[link]

2022. nov. 5. 20:47
 14/35 A kérdező kommentje:

13-as:

Én nem erre vagyok kíváncsi. Én arra vagyok kíváncsi hol van konkrétan kimondva, hogy a fogantatástól kezdődik az élet. Azzal, hogy látok ilyen idézeteket:

"Aki embervért ont, annak ember ontsa ki a vérét, mivel Isten saját képmására teremtette az embert"

Nem leszek előrébb, mert ez már eleve életet feltételez.

(egyébként 5-ös: miért is nem halálsorral díjazzuk a gyilkosokat a fenti bibliai rész után? hisz miért kezeljük egyes kijelentéseit az Urnak kritikusan és az abortusz tiltását nem?)

2022. nov. 5. 22:22
 15/35 anonim ***** válasza:
17%

#2 akit megölnek az a nő testében van, nem pedig az ő teste. Fontos különbség.

#4 éppen ezért én sem mentem bele a részletekbe, hanem elmondtam a véleményemet, hogy a bizonytalanságnak éppen elég visszatartó erőnek kell lennie. Ennek ellenére lehet hogy van ilyen idézet, de ha nincs akkor is egyrészt az Egyház azt tanítja hogy az abortusz súlyos bűn, méghozzá annyira hogy kiközösítéssel is súlytja aki részt vesz benne.

#14 ajánlom elolvasásra azt a linket, mert egy rakás szentírási idézettel van teletűzdelve. Legyél csak nyugodtan kíváncsi és olvasd el az egész témában az érveket, mert az a "hol írja a Biblia" vergődés azon felül hogy szánalmas nem is visz előre.

2022. nov. 6. 07:22
 16/35 Fero89 ***** válasza:
71%
#15 Igen a nő testében van és használja az egyik szervét, a méhet, a nő akarata ellenére. A testi autonómiát más esetekben akkora becsben tartjuk, hogy ha életedben nem egyeztél bele, még halálod után sem használhatja senki a szerveidet. Bűntudat nélkül ássuk el őket veled a földbe hadd rohadjanak el, ahelyett hogy megmentenénk vele TÖBB életet is. Mivel minden más esetben belátjuk, a saját testéről, és szerveiről az ember maga rendelkezik. Az abortuszra váró nő is ezt akarja, rendelkezni afelett, ki használhatja a méhét. A magzat ebbe belehal, és ez sajnálatos, de a vesémet akkor sem vehetik ki a beleegyezésem nélkül, ha emiatt valaki meg fog halni.
2022. nov. 6. 08:20
 17/35 anonim ***** válasza:
15%

Azt a pár rendkívül ritka nemi erőszak által történt fogantatást kivéve ki tehet róla? Csak nem a nő? Ha pedig a nő, akkor mi jogon gyilkolja meg a benne megfogant gyermeket?

Persze, hogy nem vagy rá kíváncsi, mert cáfolna téged. A buta ember ritkán kíváncsi arra, ami nézetét cáfolná.

2022. nov. 6. 13:16
 18/35 anonim ***** válasza:
73%

#17 Ja, nem tudtam, hogy a nő egyedül teherbe tud esni. Ha csak ő a felelős, akkor ugye a férfi spermája nem is kell, hiszen ő ott sincs. Kicsit csillapítsd a nőgyűlöleted és a szexizmust.

Nem cáfolta, mivel nem bizonyít semmit. Eddig egyetlen konkrétum érkezett, ami meg az abortuszt támogatja:DD

2022. nov. 6. 13:26
 19/35 anonim ***** válasza:
15%

Hát most már tudod okoska. Mert ha a nő le akar feküdni valakivel védekezés nélkül, akkor lefekszik vele, ha nem akar, akkor nem fekszik le és nem lesz tőle terhes. Kivéve a nemi erőszakot, de azt előző posztban is külön kiemeltem.

2022. nov. 6. 13:30
 20/35 anonim ***** válasza:
68%
#19 mert a férfiak annyira híresen jól fogadják a nemleges választ. Ők aztán nem manipulálnak, nem zsarolnak (akár érzelmileg), soha egyetlen férfi szájából nem hangzott el a mondat, hogy "jajj, csak egy kicsit, nagyon fogok vigyázni", "ha szeretsz, akkor megteszed nekem", "jajj de én annyira utálom a gumit, kényelmetlen", "egész nap erre vártam, nem igaz, hogy nem tudod megtenni értem", stb stb. És nagyyon sok nő nem áll ki magáért. Mert célbaérnek ezek az érzelmileg manipulatív férgek. És a nő marad ott terhesen. Vagy akkor remélem, te is véres szájjal véded a nők jogait, a családon belüli erőszak elleni lépések radikális megvalósítását, az ilyen férfiak elítélését, az ilyen helyzetbe jutott nők segítését, és az isztambuli egyezmény aláírását. Vagy csak az áldozathibáztatás megy? Mit is ír a biblia az álszentekről, és a képmutatásról?
2022. nov. 6. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!