Ha ismernénk a teljes szöveget a Bibliából, akkor az miért lenne rossz az egyháznak?
Mert eléggé sebtében összeszedett, és nagyon-nagyon sok ellentmondás van benne. Például reinkarnáció is, meg mindenféle olyan dolog, amit ma már nem fogad el a kereszténység.
Ma már ez egyáltalán nem lenne elfogadható szinte senkinek.
Csak én nem értem a kérdést? Mindenhol kapni Bibliát, vedd meg és olvasd el. Mondjuk nem egy könnyű olvasmány, úgyhogy sok sikert hozzá.
Ha valami olyasmire utalsz, hogy van valahol egy "eredeti" Biblia, amit a gonosz egyház rejteget, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak, mert ez nem így működik. Valóban vannak úgynevezett apokrif iratok, amiket nem kanonizáltak, de ezeket is el tudod olvasni bárhol. Sőt, a katolikus bibliában is vannak olyan könyvek, amik a protestánsban nem.
Szia
A Biblia Istene ezt íratta le a saját Szaváról: 2Timóteusz 3:16, 17
"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos. Így az Isten embere teljesen képesített, és minden jótettre hiánytalanul felkészített lesz."
Ezt vagy elhiszi valaki, vagy nem. Ha kételyei vannak, akkor utána jár, de alaposan, és nem másik könyvből, nem másik ember véleményére épít, inkább magából a Bibliából tudja meg azt kutatva, mennyire igaz az, hogy Isten valóban a Szaván keresztül fel tudja az embert készíteni egy olyan fajta gondolkodásra, viselkedésre, ami az egyén örök életét jelentheti. Milliók tapasztalták már meg napjainkban életük minőségének a javulását, boldog, békés életet élve - már ma.
Mivel arról a Bibliáról, amit a kezünkben tarthatunk Krisztusnak az a véleménye: " A te szavad igazság." János 17:17, nos én elhiszem Neki ezt is.
Egyet értek veled, "Ha ismernénk a teljes szöveget a Bibliából,..." - akkor megismerjük Istent, aki csodálatosan teremtette meg az embert, nagy nagy szeretettel, és ilyen életet készít elő napjainkban azoknak, akik megismerik őt, és elfogadják azt az életet, amire eredetileg megteremtette az embert.
Jelenleg nem élünk, csak vegetálunk. Szerencsésnek mondhatja magát az, aki ezt megteheti, de sajnos milliók halnak meg, akik még ezt a nehéz életet sem ismerhetik meg felnőtten. Isten számukra is egy csodás életet készít elő....mindezt a Bibliából, a ma olvasható Bibliából tudtam meg.
Az apokrif iratokra gondolsz, kérdező? Mert azok nyilvánosak, valahol a neten is fent vannak.
Azt kell megértened, hogy a Bibliát nem egy ember írta. Több személy, több felfogással, több történelmi helyzetben. Sok helyen egymásnak ellentmondtak. Az egyház meg egyszer úgy gondolta, hogy össze kéne szerkeszteni a szövegeket, jó részét helyből kihúzták, mert ismétlés volt, más részeit meg azért húzták ki, mert pont az ellenkezőjét állította. Ami bennmaradt, az sem teljesen koherens, pl. ha beleolvasol az elejébe, rögtön látod, hogy két teremtéstörténet van, és hát nem ugyanúgy mesélik el a dolgot. Úgyhogy elképzelheted, mekkora káosz lenne, ha nem szerkesztették volna meg.
Ez teljesen nyilvános dolog, bármelyik pap elmondja neked, ha rákérdezel. (Ha meg nem kérdezel rá, akkor minek zaklasson ilyen információkkal.)
(Ateistaként a személyes véleményem az, hogy szent könyvnek nevezni egy ilyen dolgot elég röhejes, de ezen a vallásos emberkék nem akadnak fenn.)
....a kérdésed második része...
Az egyház mindig is magának akarta fenntartani azt, hogy csak ők értelmezhetik a Bibliát. Ezért üldözték azokat akik le akarták (merték) fordítani, égettek el rengeteg Bibliát, akarták latin nyelven megőrizni (mivel az már akkor holt nyelv volt) amelyet a papoknak kötelező volt ismerni....
Néhány példa, mit áldoztak, milyen áldozatokat hoztak egyesek a Bibliáért:
Szeretem hogy a vallástalanok tudják a legjobban, hogy hogyan kéne egy kereszténynek élni. Tudod mi a gond? Hogy fáj amit írsz. De nem azért fáj mert akkora igazságot mondtál ki, hanem pont ellenkezőleg, olyan butaságokat vagytok képesek teljes komolysággal kritikaként felhozni, hogy fizikailag fáj az embernek.
Nem tudom hogy ez csak egy magyar specialitás e, vagy máshol is így van ez, de itt mindenki mindennel a szakértője. Ha foci akkor az, ha keresztényeég akkor az, ha Szentírás akkor az. Mindenkinél okosabbak vagyunk egy cikk elolvasása után. (Jó esetben, mert szerintem te még erre sem vetted a fáradtságot)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!