Ha vallási közösségben kirekesztett vagyok, akkor mennyire morális ha nem járok tovább?
És Isten hogy engedi meg, hogy ez megtörténjen pl?
Sajnos ez visszatérően megtörténik velem. Arra vagyok csak kíváncsi, hogy Isten miért nem segít? A vallás képviselőinek végülis őt kéne képviselni és emiatt fura, hogy ugyanúgy a periférián vagyok mint egy civil közegben, pl munkahelyen.
És ha emiatt nem járok tovább, vagy kevésbé hiszek azt pl felrója nekem?
EGyetértek Titus Pulloval. Ugye-ugye a "mindenki szembejön az autópályán" effektus...
MIndazonáltal, "Isten miért nem segít" témában: akkor sem fog segítni, ha piros lámpánál, nagy forgalomban nekiállsz szambázni a háromsávos út közepén. Ez nem így működik, hogy ha te hiszel, akkor Isten mindentől megvéd, és mindenben megsegít.
Amúgy milyen felekezetről van szó?
Autista vagyok, ha ez számít. Emiatt nem mennek annyira a közösségi helyzetek, nem tudok barátkozni stb.
Nincs egóm, egyáltalán nem vagyok büszke magamra vagy nagyképű ha ezekre gondoltál. Épp ellenkezőleg.
4: de akkor miért nem rögtön az elején írtad...??
Teljesen irreleváns, hogy vallási közösségben mi történik - hiszen BÁRHOL hasonló elutasítást kapsz. Ez nem kirekesztés, inkább a többségi társadalom félelme, mert nem tudják kezelni a hozzád hasonló embereket.
És akkor mit tegyek?
Azért nem írtam az elején, mert egy vallási közösségben pont arra számítanék, hogy elfogadnak. Segítenek beilleszkedni stb.
Hiszen nem egy profán közegről van szó (pl munkahely). De ehelyett ugyanazok a dinamikák érvényesülnek mint egy civil közegben.
Azt hiszem értelek, a probléma éppen ott van, hogy sok vallási közösségnek éppen a normakövetés a meghatározó eleme, az autistáknak pedig ugye ez megy a legnehezebben, mert ebbéli érzékelésük nehézségekbe ütközik. Biztos vagyok benne, hogy ez nem egy könnyű helyzet.
Ezért is van az szerintem, hogy vallási közegben is ugyanazokat a dinamikákat érzékeled veled szemben, mint civil környezetben, még az is lehet, hogy erősebben.
Én azt javasolnám (de nincs ebben tapasztalatom), hogy először keress egy lelki vezetőt, papot vagy lelkészt, aki megért, akiben megbízhatsz, és akinek tekintélye van a közegben. Ha egy ilyen pártfogó áll melletted, akkor a közösség is könnyebben elfogadhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!