Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallási közösségben kirekes...

Ha vallási közösségben kirekesztett vagyok, akkor mennyire morális ha nem járok tovább?

Figyelt kérdés

És Isten hogy engedi meg, hogy ez megtörténjen pl?

Sajnos ez visszatérően megtörténik velem. Arra vagyok csak kíváncsi, hogy Isten miért nem segít? A vallás képviselőinek végülis őt kéne képviselni és emiatt fura, hogy ugyanúgy a periférián vagyok mint egy civil közegben, pl munkahelyen.

És ha emiatt nem járok tovább, vagy kevésbé hiszek azt pl felrója nekem?

2022. nov. 3. 11:17
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
Távol álljon tőlem, hogy személyedben megítéljelek. Ha egy helyről kiközösítenek, az lehet a közösség hibája. De ha minden közösségnél következetesen megtörténik, akkor könnyen lehet, hogy benned van a hiba. Mindig érdemes mérlegelni, mennyire valószínű az, hogy rajtad kívül mindenki hibás. De nem azért, hogy aztán magadat hibáztasd, hanem pusztán azért, mert az ember is képes változni.
2022. nov. 3. 11:43
 2/18 anonim ***** válasza:
25%
Egy közösségben rendesen le kell faragnod az egódból. Neked kell bizonyítani, hogy alkalmas vagy a közösségbe tartozásra.
2022. nov. 3. 11:55
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

EGyetértek Titus Pulloval. Ugye-ugye a "mindenki szembejön az autópályán" effektus...

MIndazonáltal, "Isten miért nem segít" témában: akkor sem fog segítni, ha piros lámpánál, nagy forgalomban nekiállsz szambázni a háromsávos út közepén. Ez nem így működik, hogy ha te hiszel, akkor Isten mindentől megvéd, és mindenben megsegít.

Amúgy milyen felekezetről van szó?

2022. nov. 3. 12:13
 4/18 A kérdező kommentje:

Autista vagyok, ha ez számít. Emiatt nem mennek annyira a közösségi helyzetek, nem tudok barátkozni stb.

Nincs egóm, egyáltalán nem vagyok büszke magamra vagy nagyképű ha ezekre gondoltál. Épp ellenkezőleg.

2022. nov. 3. 13:07
 5/18 anonim ***** válasza:
86%

4: de akkor miért nem rögtön az elején írtad...??

Teljesen irreleváns, hogy vallási közösségben mi történik - hiszen BÁRHOL hasonló elutasítást kapsz. Ez nem kirekesztés, inkább a többségi társadalom félelme, mert nem tudják kezelni a hozzád hasonló embereket.

2022. nov. 3. 13:36
 6/18 A kérdező kommentje:

És akkor mit tegyek?

Azért nem írtam az elején, mert egy vallási közösségben pont arra számítanék, hogy elfogadnak. Segítenek beilleszkedni stb.

Hiszen nem egy profán közegről van szó (pl munkahely). De ehelyett ugyanazok a dinamikák érvényesülnek mint egy civil közegben.

2022. nov. 3. 13:44
 7/18 anonim ***** válasza:
62%
Te írtad ki a kérdést tegnap, hogy milyen kommunikációs tanfolyamok vannak autisták számára, ahol javíthatnák a komm. képességeiket?
2022. nov. 3. 13:46
 8/18 anonim ***** válasza:
Nem veszi Isten bűnnek ha nem jársz közösségbe. Akik megtalálják valamely közösségben a helyüket, pozitív számukra az ottlét, és hozzá tudnak rakni, azok járjanak. De aki számára nem építő, annak nem rója fel Isten, ha nem jár. Persze azt megértem, ha barátságra, pozitív kapcsolatokra vágytál volna, és emiatt szomorkodsz, hogy nem jött össze. Én azért nem járok, mert egyik felekezettel sem értek egyet, lényegi kérdésben. Plusz van más okom is, ami miatt nincs ott helyem. De ettől Isten nem hagy el.
2022. nov. 3. 13:52
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt hiszem értelek, a probléma éppen ott van, hogy sok vallási közösségnek éppen a normakövetés a meghatározó eleme, az autistáknak pedig ugye ez megy a legnehezebben, mert ebbéli érzékelésük nehézségekbe ütközik. Biztos vagyok benne, hogy ez nem egy könnyű helyzet.

Ezért is van az szerintem, hogy vallási közegben is ugyanazokat a dinamikákat érzékeled veled szemben, mint civil környezetben, még az is lehet, hogy erősebben.

Én azt javasolnám (de nincs ebben tapasztalatom), hogy először keress egy lelki vezetőt, papot vagy lelkészt, aki megért, akiben megbízhatsz, és akinek tekintélye van a közegben. Ha egy ilyen pártfogó áll melletted, akkor a közösség is könnyebben elfogadhat.

2022. nov. 3. 13:56
 10/18 A kérdező kommentje:
7-es: Igen, én írtam ki néhány másik kérdést is.
2022. nov. 3. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!