Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy írja a Biblia, hogy az...

Hogy írja a Biblia, hogy az élet a megfogantatástól kezdődik?

Figyelt kérdés

2022. nov. 5. 15:24
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
31%
Hol írja hogy nem? Nem elég a bizonytalanság ahhoz hogy ne pusztítsuk el remélve hogy nem volt még lelke? Egyébként az orvostudomány szerint is a fogantatástól kezdődik az élet, tehát ebben nincsen vita, szerintem inkább azt akartad kérdezni hogy mikortól van lelke annak az embernek. Az én válaszom inkább erre vonatkozott, de javíts ki ha félreértem.
2022. nov. 5. 15:37
 2/35 anonim ***** válasza:
74%
#1 tehát bizonytalanságból szabad emberek saját testükhöz való önrendelkezés jogát elvenni?
2022. nov. 5. 15:53
 3/35 KZitus ***** válasza:
59%

Szia

Arról ír a Biblia, hogy a meg nem született, tehát a méhben lévő magzat fontos Istennek és értékes, mert az már élő ember. Ezt már a zsoltáríró is tudta, ezért írta le Dávid király ezeket a szavakat: "Mert te alkottad veséimet, te takargattál(szőttél össze) engem anyám méhében. Dicsérlek, mert bámulatot keltő, mily csodálatosan alkottál meg! Csodálatosak a te műveid, és jól tudom ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titokban megalkottál, amikor összeszőttél a föld mélyén. Szemeid már mint embriót is láttak engem, és annak minden része be volt írva könyvedbe a napokat illetően, melyeken megformáltad őket,

holott még egy sem volt meg közülük." Zsoltárok 139:13-16

Jeremiásról ezt mondja Isten:

Jeremiás 1:5

„Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt megszülettél, már megszenteltelek. A nemzetek prófétájává tettelek.”

2022. nov. 5. 16:42
 4/35 A kérdező kommentje:

1-es:

Direkt nem akartam belemenni nézeteimbe, és továbbra se szándékozok.

Én konkrét bibliarészletet akarok, hogy miért hozzák fel az abortuszellenesek a "fogantatástól számít az élet" érvet.

3-as:

Jeremiás nem egy általános igazságot mond el. Ez így leírva szép és jó, de a konkrét Bibliarészletbe ezt az Úr mondja Jeremiásnak, célzottan rá értve, gondolva.

A Zsoltárok könyve pedig szintén nem Isten kinyilatkoztatása hanem ugyebár egy magasztaló ének amit emberek költenek.

2022. nov. 5. 17:21
 5/35 KZitus ***** válasza:
0%

2Timóteusz 3:16

"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos."

Ezt Isten a teljes Bibliáról íratta le.

Minden könyvet a Bibliában emberek írtak, mintegy 40 férfi, egy 1500 éves időszak alatt. Hol volt már Mózes, amikor Dávid király írta az idézett zsoltárt? és hol volt már Dávid, amikor Jeremiás leírta a könyvét? Mégis az egész Biblia egy egységes könyvet alkot, és egyetlen témát vezet végig a Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig. Egy ilyen könyv, valóban CSAK Isten ihletett Írása lehet.

2022. nov. 5. 17:52
 6/35 A kérdező kommentje:

5-ös:

A Biblia tele van brutális jelenetekkel. Akkor azokat is vegyünk készpénznek? Most egy kevésbé brutális dolgot mondok: még Mózes első könyvében az Úr mondta, hogy a körülmetélés fontos. Ez akkor most akkor miért kopott ki?

2022. nov. 5. 18:42
 7/35 anonim ***** válasza:
77%

Zsolt 22:11 Születésem óta a te gondod voltam; anyám méhétől fogva te voltál Istenem.

Zsolt 139:13 Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében.

Ézs 44:2 Így szól az Úr, teremtőd és alkotód anyád méhétől fogva, aki megsegít: Ne félj, én szolgám Jákób, és te igaz nép, akit elválasztottam!

Ézs 49:1 Hallgassatok reám, ti szigetek, és figyeljetek távol való népek: anyám méhétől hívott el az Úr, anyámnak szíve alatt már emlékezett nevemről.

Luk 1:15 Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.

2022. nov. 5. 19:06
 8/35 anonim ***** válasza:
76%
Szám 5:11 pedig azt írja, hogyha a férj gyanút fog, hogy a nő hűtlen volt (és esetleg a másik férfi gyerekével terhes), akkor milyen főzetet kell a pappal készítenie (keserves sírás átokhozó vize), hogyha valóban hűtlenség volt, a nő méhe elsorvadjon. Ez konkrétan abortusz, pedig a magzat nem tehet róla, hogy nem a férjtől fogant, ártatlan élet, mégis oké elsorvasztani az anyaméhet körülötte 🤷🏻‍♀️
2022. nov. 5. 19:20
 9/35 anonim ***** válasza:
11%

Nem várandós nőkről szól a szöveg.

2022. nov. 5. 20:24
 10/35 anonim ***** válasza:
76%
#9 a nő lehet hogy terhes. Akkor is el kell végezni, ha még nem tudni, hogy terhes-e. Ezáltal kitéve annak, hogy igen, ez abortusz. És nem különíti el, hogy kivéve ha állapotos. Minden esetben ez a “mondás”. Úgy tűnik isten nagyon is abortusz párti 🤷🏻‍♀️
2022. nov. 5. 20:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!