Hogy írja a Biblia, hogy az élet a megfogantatástól kezdődik?
Szia
Arról ír a Biblia, hogy a meg nem született, tehát a méhben lévő magzat fontos Istennek és értékes, mert az már élő ember. Ezt már a zsoltáríró is tudta, ezért írta le Dávid király ezeket a szavakat: "Mert te alkottad veséimet, te takargattál(szőttél össze) engem anyám méhében. Dicsérlek, mert bámulatot keltő, mily csodálatosan alkottál meg! Csodálatosak a te műveid, és jól tudom ezt. Csontjaim nem voltak rejtve előtted, amikor titokban megalkottál, amikor összeszőttél a föld mélyén. Szemeid már mint embriót is láttak engem, és annak minden része be volt írva könyvedbe a napokat illetően, melyeken megformáltad őket,
holott még egy sem volt meg közülük." Zsoltárok 139:13-16
Jeremiásról ezt mondja Isten:
Jeremiás 1:5
„Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt megszülettél, már megszenteltelek. A nemzetek prófétájává tettelek.”
1-es:
Direkt nem akartam belemenni nézeteimbe, és továbbra se szándékozok.
Én konkrét bibliarészletet akarok, hogy miért hozzák fel az abortuszellenesek a "fogantatástól számít az élet" érvet.
3-as:
Jeremiás nem egy általános igazságot mond el. Ez így leírva szép és jó, de a konkrét Bibliarészletbe ezt az Úr mondja Jeremiásnak, célzottan rá értve, gondolva.
A Zsoltárok könyve pedig szintén nem Isten kinyilatkoztatása hanem ugyebár egy magasztaló ének amit emberek költenek.
2Timóteusz 3:16
"A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra, valamint a fegyelmezésre, hogy azt tegyük, ami igazságos."
Ezt Isten a teljes Bibliáról íratta le.
Minden könyvet a Bibliában emberek írtak, mintegy 40 férfi, egy 1500 éves időszak alatt. Hol volt már Mózes, amikor Dávid király írta az idézett zsoltárt? és hol volt már Dávid, amikor Jeremiás leírta a könyvét? Mégis az egész Biblia egy egységes könyvet alkot, és egyetlen témát vezet végig a Mózes könyvétől a Jelenések könyvéig. Egy ilyen könyv, valóban CSAK Isten ihletett Írása lehet.
5-ös:
A Biblia tele van brutális jelenetekkel. Akkor azokat is vegyünk készpénznek? Most egy kevésbé brutális dolgot mondok: még Mózes első könyvében az Úr mondta, hogy a körülmetélés fontos. Ez akkor most akkor miért kopott ki?
Zsolt 22:11 Születésem óta a te gondod voltam; anyám méhétől fogva te voltál Istenem.
Zsolt 139:13 Bizony te alkottad veséimet, te takargattál engem anyám méhében.
Ézs 44:2 Így szól az Úr, teremtőd és alkotód anyád méhétől fogva, aki megsegít: Ne félj, én szolgám Jákób, és te igaz nép, akit elválasztottam!
Ézs 49:1 Hallgassatok reám, ti szigetek, és figyeljetek távol való népek: anyám méhétől hívott el az Úr, anyámnak szíve alatt már emlékezett nevemről.
Luk 1:15 Mert nagy lészen az Úr előtt, és bort és részegítő italt nem iszik; és betelik Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
Nem várandós nőkről szól a szöveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!