Ádám és Éva miért nem kapta meg a 10 parancsolatot?
"De ha az ember teremthet akkor az ember teremtési képességét is Isten teremtette"
Isten saját képmására teremtette az embert.
"akkor pedig közvetetten Isten teremtette a rosszat, mivel ő adott hatalmat nekünk a rossz teremtésére."
Isten szabad akaratot adott az embereknek.
"Te is a fejemben vagy?"
Szerinted most én a fejedből vagyok? :D
"A háborúk is csak a fejemben vannak?"
A háborúkat az ember teremtette.
"Isten mindennek a kezdete és azt írtad hogy ő csak jót teremtett. "
Isten megteremtette az embert, abba nem szól bele, hogy az ember mit teremt a szabadakarat miatt. Ha az ember rosszat teremt az rossz lesz neki, és talán előbb–utóbb belátják ezt, felébrednek.
"Ha azt mondod hogy valami rossz, akkor Isten művét és Isten véleményét kritizálod azzal."
Embert kritizálom.
"Isten szabad akaratot adott az embereknek."
Ez nem jelenti azt hogy hatalmat kell neki adni a rossz teremtésére.
Te megfosztod a gyereket a szabad akaratától akkor ha nem adsz a kezébe töltött pisztolyt?
"Szerinted most én a fejedből vagyok? :D"
Te írtad hogy minden a fejemben van.
"A háborúkat az ember teremtette."
Mert az ember teremtette úgy az embert hogy meghalhasson? Az ember teremtette úgy a világot hogy ott fegyvereket lehessen készíteni? Az ember teremtette úgy a világot hogy ott háborúzzanak az emberek, a véges mennyiségű földért és egyebekért?
"Isten megteremtette az embert, abba nem szól bele, hogy az ember mit teremt a szabadakarat miatt. Ha az ember rosszat teremt az rossz lesz neki, és talán előbb–utóbb belátják ezt, felébrednek."
Az ember nem tudd akármit "teremteni". A szabad akaratot pedig mint feljebb írtam nem befolyásolta volna ha kicsit kevesebb lehetőséget kap.
Hol van annak az akarata akit meg akarnak ölni és nem akar meghalni egyébként?
"Embert kritizálom."
De az embert Isten alkotta. Tehát Isten művét kritizálod, Isten pedig olyanra teremtette az embert amilyenre akarta, tehát Isten véleményét, szándékát kritizálod.
Nem értem mi a bajod.
Isten nem akarja, hogy rabszolgák legyünk, ezért adta a szabad akaratot. Adott törvényeket is amiket jó lenne betartani. Ha az emberek a helyeset választják, nem csak a földi élet lesz jobb, hanem a lelki oldalunk is fejlődni fog. A rossz és a jó következményekkel jár, vagyis Isten nem felelőtlen, nem feledkezett meg rólunk.
Ezzel most vissza is tértünk az alap kérdéshez. Megvan válaszolva, ki lehet következtetni, hogy miért van szükség a törvényekre. Mikor az ember evett a tudás fájának gyümölcséből, csak aztán lett szükség a törvényekre. Addig nem voltak birtokában a tiltott tudásnak.
"Isten nem akarja, hogy rabszolgák legyünk,"
Ki beszélt itt rabszolgaságról?
"Nem értem mi a bajod."
Nekem semmilyen bajom nincs. Csak ellent mondasz önmagadnak.
"Ki beszélt itt rabszolgaságról?"
Isten nagyobb jó érdekében engedi meg a rosszat. Rossz nélkül nincs jó, jó nélkül nincs rossz. Egy bepogramozott rabszolga lennél jó és rossz nélkül.
Nem midnok ellen magamnak ennyi.
Tehát azzal rágalmazod meg Istent hogy nem mindenható. Milyen alapon jelented ki hogy Isten nem mindenható, milyen alapon vádolod meg te, egy kis teremtmény azzal hogy nem mindenható?
"Nem midnok ellen magamnak ennyi."
De, rendszeresen.
Mondom én hogy rendszeresen ellentmondasz magadnak. Azt állítod hogy Isten mindenható és hogy van amire nem képes.
Ha Isten mindenható akkor megtudja oldani azt hogy ne legyél beprogramozott robot, legyen szabad akaratod és ne legyen rossz a világban.
Egyébként nem válaszoltál a töltött pisztolyos kérdésemre. Csökken a szabad akarata a gyereknek az által hogy nem adsz neki töltött pisztolyt?
Ha nem. Akkor miért csökkenne a szabad akaratod az által ha bizonyos rossz dolgokat Isten nem teremtett volna meg?
Ha kicsit másmilyenre teremti az embert akkor a nemi erőszak már nem is lenne lehetséges, nem létezne, még elképzelni sem tudnád.
Pont így vagy most is rengeteg bűnnel amit nem teremtett meg egyébként. Elképzelni sem tudod mert nem teremtette meg, de nem lettél kevesebb tőle mert nem teremtette meg ahogyan attól sem lennél ha a mostani rossz dolgokra a lehetőséget nem teremti meg.
De te egy kamu mindenhatóbban hisszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!