Egy nem vallásos számára most akkor mit jelent Jézus?
Sok nem hívőtől, mai szóval nonteistától, régi értelemben ateistától hallottam, hogy kimondottan tiszteli, nagy gondolkodónak, filozófusnak, valamint egy bölcs és okos embernek tartja. Olyat is hallottam, aki még az eredeti tanításait is értéknek tartja.
De hallottam olyat is, aki egyáltalán nem foglalkozik vele.
Olyat is antiteisták közül aki mindent megtesz annak érdekében, hogy még a puszta történeti létezését is a lehető legjobban aláássa, és mesének tekinti. De abban az esetben,ha mégis létezett egy bolondnak tekinti, aki sokakat megvezetett.
Most akkor hogy is van?
Népszerű eszme, divatos amit írtál. Sokan gondolják így. De sokan szétnéznek a világban, nyitott szemmel, ezért másat látnak.
Néhány fiatal véleménye: [link]
21
Unalmas már ez a fölényeskedő duma, Zitus. Igen, tudjuk, ti különleges, csodálatos hópehelykék vagytok, mindenki más nyomorult. Ez súlyos egoizmus, Zitus.
#23.
Hazudsz!
A pogány Tacitus egyértelműen ír róla. Iosephus Flavius, a zsidó is ír róla, ráadásul utóbbi egész részletesen. Ő a legdokumentáltabb ókori zsidó ebből a korszakból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!