Egy nem vallásos számára most akkor mit jelent Jézus?
Sok nem hívőtől, mai szóval nonteistától, régi értelemben ateistától hallottam, hogy kimondottan tiszteli, nagy gondolkodónak, filozófusnak, valamint egy bölcs és okos embernek tartja. Olyat is hallottam, aki még az eredeti tanításait is értéknek tartja.
De hallottam olyat is, aki egyáltalán nem foglalkozik vele.
Olyat is antiteisták közül aki mindent megtesz annak érdekében, hogy még a puszta történeti létezését is a lehető legjobban aláássa, és mesének tekinti. De abban az esetben,ha mégis létezett egy bolondnak tekinti, aki sokakat megvezetett.
Most akkor hogy is van?
#8.
De nem kötelező katolikusnak lenned ezen esetben. Vallásszabadság van, simán átkeresztelkedhetsz, átpártolhatsz, áttérhetsz, sőt, saját vallást/felekezet is alapíthatsz. Ha nem értek valami alapvető tannal egyet, mi értelme maradni?
#10.
Olvasd el a Tipitakát, valamint olvasása mahájána szútrákat, valamint olvasása Jézus tanairól is!
Egyébként Szommer Kitti, de ő ebbe a Koránt is belevetette, miszerint hatalmas bölcsességeket tartalmaz az is.
11
Ja, de amíg a brancsban vagy, addig úgy kell táncolni, ahogy a vezetői fütyülnek.
#13.
Miért is?
Mondj egy példát!
Nyilván akkor leszel egy egyház tagja, ha egyetértesz vele. Ha alapvető k3rdésekkel nem értesuz egyet, akkor nem leszel a híve.
Ha nem vagy hívő, de mondjuk tisztelete a vallásokat, nyilván nem állsz be a Gondolkodó Ateisták, Magyar Ateista Társaság stb. vallásellenes kezdeményezései mögé.
Amúgy ezen logika szerint hova tartoznak az egyházon, közösségen, felekezet én kívüli hívők?
Sok olyan ember van, aki akár igazán mélyen vallásos, de int mindenféle hierarchiának. Ilyen volt pl. Tolsztoj is.
8.
"Egy vallásosnak elő van írva, mit gondoljon. Ez a vallás lényege. Példa: teszem azt, katolikus vagy, akkor nem mondhatod, hogy márpedig a szentháromság tana baromság - azt MINDEN katolikusnak el kell fogadnia. A nem vallásosaknak nincsen puskájuk, maguknak kell kialakítaniuk a saját véleményüket."
Nem ertek egyet.
Egyreszt vannak az un. progressziv kereszteny egyhazak, ahol igenis kialakit(hat)od a sajat velemenyedet. Akar olyan dologban is, hogy volt-e feltamadas, illetve ha volt, azert volt-e, amit Pal apostol leirt. Vagy az evangeliumok alapigazsagaban is ketelkedhetsz. Vagy abban, hogy a Biblia Isten szava.
Talan mondjuk nem a romai katolikus egyhazra jellemzo ez, de meg ott is nagyobb tered van onalloan gondolkodni, mint ahogy ezt te leirtad. Ezen kivul a katolikusok kozott rengetegen vannak, akik a vallasuk bizoyos szabalyait vagy doktrinait nem fogadjak el teljesen, csak magukban tartjak. A fejlettebb orszagokban, ahol az emberek kozotti bizalom es oszinteseg nagyobb, meglepodnel, mik derulnek ki katolikusoknal is.
Tehat nem az a vallas lenyege, hogy eloirjak, mit gondoljon az ember.
Kedves #2
"A "nem vallásosok" nem alkotnak egy homogén masszát, mindenki azt gondol, mai akar ellentétben a vallásosakkal, akiket köti a béklyó."
Gondold jól át még egyszer amit írtál. Emberi szemszögből lehet igazad is.
Vajon Isten mit gondol erről a témáról? Elmondja nekünk embereknek, mert szeret minket, és azt is szeretné, ha tisztában lennénk azzal, amit Ő gondol. Ez fontos, mert ezen múlik az életünk!
Az emberiség gyakorlatilag két részre oszlik Isten szemében: 1. aki Isten gondolkodása szerint él, 2. aki Sátán befolyása alatt éli ez életét.
Abban egyet értek veled, az egyik valóban béklyó. De vajon melyik? A Krisztus szerinti élet nem lehet béklyó, mert ezt az ajánlatot tette az embereknek: "Vegyétek magatokra az igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd és alázatos vagyok, és fel fogtok frissülni." Máté 11:29. Ő tehát nem terhet kényszerít ránk, inkább felüdülést kínál. Ha megnézed a világ általános állapotát, hát az valóban gyötrődik Sátán igája alatt. Egy olyan "massza", aki nem kér Krisztus felüdítéséből. Az ilyen emberek között van a háborúk, gyilkosságok, és minden fajta embertelen viselkedés, amire Sátán világa ösztönzi őket.
Azért írtam le ezt neked, mert én megpróbáltam a világ kínálta szabadságot (amely valójában rabság volt) és jelenleg abban a szabadságban élek, amelyre Krisztus tanított meg engem is: „Megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” János 8:32.
"Gondold jól át még egyszer amit írtál. Emberi szemszögből lehet igazad is.
Vajon Isten mit gondol erről a témáról?"
Semmit, hisz nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!